E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτή τη χώρα μπλοκάρουν τις κάρτες SIM όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού

Δεν εμφανίστηκαν για να κάνουν τη δεύτερη δόση

Δημοσίευση 11/6/2021 | 14:13

Σε αυτή τη χώρα μπλοκάρουν τις κάρτες SIM όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού

Στην επαρχία Παντζάμπ, αναφορά των υγειονομικών αρχών δείχνει ότι περίπου 300.000 άτομα που έκαναν την πρώτη δόση, δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να κάνουν και τη δεύτερη.

Σε μία τουλάχιστον ασυνήθιστη κίνηση για να αντιστρέψει τον δισταγμό των πολιτών για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, προχώρησε η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Παντζάμ, στο Πακιστάν.

Όπως αναφέρει το hindustantimes.com που επικαλείται το πρακτορείο ANI, αποφάσισαν να μπλοκάρουν τις κάρτες SIM των πολιτών που δεν έχουν έχουν εμβολιαστεί. Η απόφαση πάρθηκε από την υπουργό υγείας της επαρχίας, Γιασμίν Ρασίντ και έχει σαν στόχο να πιέσει τους πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν, στο να το κάνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Σύμφωνα με την Ρασίντ, υπάρχει μία «αξιοσημείωτη μείωση» στα κρούσματα κορωνοϊού της επαρχίας χάρη στον μαζικό εμβολιασμό. Ωστόσο, μία αναφορά των τοπικών υγειονομικών αρχών, δείχνει ότι η επαρχία δεν έχει πετύχει τον εμβολιαστικό της στόχο, σύμφωνα με το ARY News, προσθέτοντας ότι περίπου 300.000 άτομα που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου, δεν επέστρεψαν ποτέ για τη δεύτερη δόση του, από την έναρξη της διαδικασίας μαζικού εμβολιασμού στο Πακιστάν, στις 2 Φεβρουαρίου.

Αξιωματούχους του υπουργείου υγείας της χώρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση ταυτοποιεί και κατηγοριοποιεί τα άτομα που ποτέ δεν εμφανίστηκαν για τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19, στις προκαθορισμένες τους ημερομηνίες.

«Υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι από αυτούς, να έχουν πεθάνει πριν λάβουν τη δεύτερη δόση», αναφέρει το ANI επικαλούμενο τον αξιωματούχο.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι ενώ κάποιοι εξ αυτών μπορεί να νόσησαν με κορωνοϊό μετά την πρώτη δόση τους και να αποφάσισαν να μην κάνουν τη δεύτερη, άλλοι απλά μπορεί να έχουν πέσει θύματα της αρνητικής προπαγάνδας αναφορικά με το εμβόλιο.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών του Πακιστάν Σοκάτ Ταρίν, είναι έτοιμος να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό της χώρας σε ομιλία του στο Ισλαμαμπάντ, προσπαθώντας να διατηρήσει τις οικονομικές ισορροπίες, τη στιγμή που το Πακιστάν βγαίνει από το τρίτο κύμα της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Κόσμος 06.07.2025
Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική στο μονοκομματικό σύστημα Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών, ώστε ο λαός να έχει πραγματικά φωνή» δηλώνει

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός Χτες
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνελήφθη 43χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ρέθυμνο

Ελλάδα Χτες
Ο 43χρονος δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών που προέβησαν στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην αυλή του σπιτιού του

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Μάχη με τον χρόνο για τις αγνοούμενες κατασκηνώτριες‑ Νεκρά 9 παιδιά

Κόσμος Χτες
Δύο από τα μικρότερα κορίτσια της κατασκήνωσης που παρασύρθηκε από τα νερά βρέθηκαν νεκρά, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη των υπολοίπων

Ελευσίνα: Σύλληψη 31χρονου που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη ‑ Τον έψαχναν από το 2021

Ελλάδα Χτες
Ο 31χρονος παρουσίαζε την ανήλικη κοπέλα ως ενήλικη

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα Χτες
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα που ήταν 43 ετών και πατέρας δύο παιδιών

Δελφίνια «έκλεψαν την παράσταση» στον Κορινθιακό

Ελλάδα Χτες
Η εμφάνιση των δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το οικοσύστημα της περιοχής

Πακιστάν: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο ‑ 16 νεκροί, οκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Χαλκιδική: Λουκέτο σε beach bar για καταπάτηση αιγιαλού

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 3.000 καταγγελίες στο MyCoast

Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή

Ελλάδα Χτες
Φέρεται να της ζήτησε 10.000 ευρώ για να μη γράφει δυσμενή σχόλια για την ίδια στο μέσο που κατέχει - Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Συγκλονιστικός Μπερνάρντο Σίλβα στο ύστατο αντίο στον Ζότα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Ο αριθμός 20 ήταν ήδη ξεχωριστός, τώρα θα είναι ακόμη περισσότερο»