E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοζάνη: Τα δεκάδες προβλήματα που έφερε το lockdown

Η επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην περιοχή αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/10/2020 | 09:53

Κοζάνη: Τα δεκάδες προβλήματα που έφερε το lockdown

Αιφνιδιασμός αλλά και σύγχυση επικρατεί σε μεγάλη μερίδα τόσο των επαγγελματιών όσο και των κατοίκων των περιοχών γύρω από την πόλη της Κοζάνης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι «τους πήρε η μπάλα» όσον αφορά την επιβολή των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η επίσκεψη, σήμερα Σάββατο (17/10), του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην περιοχή αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των 5 δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, εκπροσώπων της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και υπηρεσιακών παραγόντων, οι τοπικοί άρχοντες θα παραθέσουν με λεπτομέρειες σειρά προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στο peak της συγκομιδής για τα μήλα Φούτζι, που θα συνεχιστεί τις επόμενες 15 ημέρες. Τι θα τα κάνω τα μήλα; Πώς θα φύγουν από τον νομό με τις απαγορεύσεις;». Ο Παναγιώτης Πλακεντάς, δήμαρχος Εορδαίας, με 38.000 κατοίκους, αναφέρει μόνο ένα από τα δεκάδες προβλήματα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει μόλις λίγες ώρες μετά την επιβολή των μέτρων.

Λόγω των περιορισμών που τίθενται, πολλές τοπικές επιχειρήσεις θέλουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να κλείσουν οριστικά, δεδομένου ότι δεν είναι πλέον βιώσιμες, αναφέρεται σε έγγραφο που έφτασε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο με την υπογραφή του συλλόγου λογιστών της περιοχής. «Και όλα αυτά ενώ τα rapid tests που γίνονται από το πρωί έδειξαν πολύ μικρό αριθμό θετικών», συμπληρώνει ο κ. Πλακεντάς.

Ο Δήμος Βοΐου αντιμετωπίζει για τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες την επιβολή έκτακτων μέτρων, αφού, εκτός από την καραντίνα σε όλη τη χώρα τον προηγούμενο Μάρτιο, τα κρούσματα αυξήθηκαν πολύ και δύο φορές μέσα στον Αύγουστο, οπότε και οι επαγγελματίες έκλεισαν αυτοβούλως τα καταστήματά τους.

«Ο δήμος μας είναι τεράστιος σε έκταση. Εχουμε 15.000 κατοίκους σε 73 οικισμούς και άρα δεν έχουμε τις συνθήκες συγχρωτισμού που ισχύουν σε μια πόλη όπως η Κοζάνη», λέει ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής. Οπως τονίζει από την πλευρά του, στη σύσκεψη θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να μειωθούν όσο το δυνατόν οι επιπτώσεις στους επαγγελματίες. «Τα μεγάλα καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ δεν έκλεισαν καθόλου. Ας μπει ένας περιορισμός για να ανοίγουν και κάποιες ημέρες και τα άλλα καταστήματα, να μην κλείσουν εντελώς», προτείνει και εκτιμά ότι «πρέπει να υπάρξουν λύσεις γιατί η κατάσταση αυτή θα κρατήσει καιρό».

Υπενθυμίζεται ότι από χθες (16/10) στις 06.00 και για 14 ημέρες, έως δηλαδή και τις 29-10-2020, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (σύνολο πληθυσμού περίπου 150.000, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) τέθηκε στο επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 4 – αυξημένου κινδύνου, για την COVID-19. Kλειστά παραμένουν καταστήματα εστίασης, εμπορικά καταστήματα πλην εκείνων που πωλούν τρόφιμα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και γυμναστήρια. Η χρήση μάσκας επιβάλλεται και στους εξωτερικούς χώρους εκτός από τους εσωτερικούς. Ωστόσο παραμένουν ανοικτά τα σχολεία ενώ οι κάτοικοι απαγορεύεται να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας. Παράλληλα, σύμφωνα με αεροπορική οδηγία που εξέδωσε χθες η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights) από το αεροδρόμιο Κοζάνης «Φίλιππος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μη με μπλέξεις, φεύγω εγώ»: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή στη Λαμία

Ελλάδα Χτες
Η Τροχαία διερευνά τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λασίθι, απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία

Κόσμος Χτες
Έρευνες για εμπρησμό στη Χαλκιδική

Νέος μεγαλομέτοχος του Αρη και επίσημα ο Ρίτσαρντ Σιάο: Πάρτι στο Nick Galis Hall από τους οπαδούς

Αθλητικά Νέα Χτες
Εγκρίθηκε ομόφωνα η μεταβίβαση των μετοχών

Προσγείωση θρίλερ για αεροσκάφος στη Μαδέρα: Αναπηδούσε λόγω των σφοδρών ανέμων

Κόσμος Χτες
Πολλοί χαρακτηρίζουν το αεροδρόμιο της Μαδέρα ως ένα από τα πιο επικίνδυνα στην Ευρώπη

50χρονος ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στην Αρκαδία και απειλούσε να αυτοκτονήσει

Ελλάδα Χτες
Είχε στείλει βίντεο σε 13χρονη και αναζητείται

Νέος καύσωνας από την Κυριακή: Πού θα φτάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Η διάρκειά του θα είναι τουλάχιστον έως και την Πέμπτη

La Croix: Μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα για τους 10.000 εκ των 80.000 που έφυγαν από το Ισραήλ

Κόσμος Χτες
Η Ελλάδα, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, έχει αναδειχθεί σε βασικό προορισμό για τους Ισραηλινούς που επιδιώκουν να απομακρυνθούν από τον πόλεμο

Συγκλονιστική αποκάλυψη για την Κυριακή Γρίβα:Ήταν έγκυος και απέβαλε από ξυλοδαρμό του δολοφόνου

Ελλάδα Χτες
Ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα την είχε χτυπήσει και βιάσει ενώ ήταν έγκυος και απέβαλε

Με δάκρυα στα μάτια η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας δίπλα στον Στάρμερ

Κόσμος Χτες
Για προσωπικό ζήτημα μιλά η Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά η φημολογία για καβγά με τον Στάρμερ επιμένει – Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση της «ώρας του πρωθυπουργού»