E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τράπεζες: Χρεώνουν αλλαγή καρτών, έκδοση PIN ακόμα και ερώτηση υπολοίπου

Έρχονται χρεώσεις για τα πάντα

Δημοσίευση 9/10/2019 | 11:44

Τράπεζες: Χρεώνουν αλλαγή καρτών, έκδοση PIN ακόμα και ερώτηση υπολοίπου

Μόνο τον αέρα που αναπνέουμε δεν θα χρεώνουν σε λίγο καιρό οι τράπεζες. Γιατί για σχεδόν όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες, όπως η έκδοση και αλλαγή PIN ή η ανανέωση μιας κάρτας, χρεώνονται.

Με στόχο αφενός να βελτιώσουν τα κέρδη τους και αφετέρου να αναγκάσουν τους πελάτες τους να στραφούν περισσότερο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι τράπεζες επιβάλλουν πλήθος χρεώσεων.

Προμήθειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, εισπράττονται πλέον όχι μόνο για συνηθισμένες τραπεζικές συναλλαγές, όπως εμβάσματα αλλά και για υπηρεσίες που μέχρι σήμερα οι τράπεζες παρείχαν δωρεάν. Όπως για παράδειγμα η επανέκδοση ή η ανανέωση μιας χρεωστικής κάρτας, η έκδοση νέου PIN (στις περιπτώσεις που ο κάτοχος το έχει ξεχάσει) ή ακόμη και η ενημέρωση κίνησης του λογαριασμού στην περίπτωση που ο πελάτης ζητήσει εκτύπωση μέσω ΑΤΜ!

Υπενθυμίζεται πως από τον Ιούλιο, ισχύουν νέες χρεώσεις όταν κάποιος «σηκώσει» λεφτά από τον λογαριασμό του αλλά από ΑΤΜ άλλης τράπεζες (μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ).

Από τις αρχές του μήνα, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Εθνική Τράπεζα επιβαρύνει με 0,20 ευρώ την ερώτηση για το υπόλοιπο του λογαριασμού όταν αυτή γίνεται μέσω ΑΤΜ άλλης τράπεζας (εντός της ευρωζώνης). Όταν η ερώτηση για τις τελευταίες κινήσεις του λογαριασμού γίνεται από δικό της ΑΤΜ, κοστίζει 0,15 ευρώ!

Στη Eurobank, αν κάποιος ζητήσει να εκδοθεί νέο PIN για την κάρτα του, θα πρέπει να πληρώσει 3 ευρώ. Προμήθεια 5 ή 6 ευρώ δίνεται για ανανέωση χρεωστικής κάρτας (συνήθως μετά από πέντε χρόνια) αλλά και σε περίπτωση ανανέωσης αν κάποιος τη χάσει ή του την κλέψουν!

Η επιβάρυνση αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες, ενώ ορισμένες τράπεζες, όπως η Πειραιώς, επιβάλλουν συνδρομή και σε έκδοση συγκεκριμένων καρτών με ειδικά προνόμια.

Σε ό,τι αφορά στις πιστωτικές κάρτες, πλέον ζητείται από τους πελάτες των τραπεζών συνδρομή, ενώ παλιότερα ήταν δωρεάν. Το κόστος είναι στα 25 έως 30 ευρώ για κάρτες MasterCard ή Visa. Για τις πιστωτικές, υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις όπως η δωρεάν συνδρομή για 6 μήνες ή ένα χρόνο. Η ετήσια συνδρομή στις κάρτες περιορίζεται στα 15-20 ευρώ για κάθε πρόσθετη κάρτα, πρακτική που έχει υιοθετηθεί σχεδόν από όλες τις τράπεζες, ενώ για τις αναβαθμισμένες κάρτες Platinum ή Gold η συνδρομή είναι πολλαπλάσια αφού συνοδεύεται με πρόσθετα προνόμια.

Και το να πληρώσει κανείς τη δόση της πιστωτικής του, κι αυτό χρεώνεται. Στην Alpha Bank, η πληρωμή πιστωτικών καρτών μέσω του καταστήματος, χρεώνεται 3 ευρώ για κάθε συναλλαγή αν η πληρωμή γίνει με χρέωση λογαριασμού και με 5 ευρώ εάν η πληρωμή γίνει με καταβολή μετρητών!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μη με μπλέξεις, φεύγω εγώ»: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή στη Λαμία

Ελλάδα Χτες
Η Τροχαία διερευνά τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λασίθι, απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία

Κόσμος Χτες
Έρευνες για εμπρησμό στη Χαλκιδική

Νέος μεγαλομέτοχος του Αρη και επίσημα ο Ρίτσαρντ Σιάο: Πάρτι στο Nick Galis Hall από τους οπαδούς

Αθλητικά Νέα Χτες
Εγκρίθηκε ομόφωνα η μεταβίβαση των μετοχών

Προσγείωση θρίλερ για αεροσκάφος στη Μαδέρα: Αναπηδούσε λόγω των σφοδρών ανέμων

Κόσμος Χτες
Πολλοί χαρακτηρίζουν το αεροδρόμιο της Μαδέρα ως ένα από τα πιο επικίνδυνα στην Ευρώπη

50χρονος ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στην Αρκαδία και απειλούσε να αυτοκτονήσει

Ελλάδα Χτες
Είχε στείλει βίντεο σε 13χρονη και αναζητείται

Νέος καύσωνας από την Κυριακή: Πού θα φτάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Η διάρκειά του θα είναι τουλάχιστον έως και την Πέμπτη

La Croix: Μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα για τους 10.000 εκ των 80.000 που έφυγαν από το Ισραήλ

Κόσμος Χτες
Η Ελλάδα, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, έχει αναδειχθεί σε βασικό προορισμό για τους Ισραηλινούς που επιδιώκουν να απομακρυνθούν από τον πόλεμο

Συγκλονιστική αποκάλυψη για την Κυριακή Γρίβα:Ήταν έγκυος και απέβαλε από ξυλοδαρμό του δολοφόνου

Ελλάδα Χτες
Ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα την είχε χτυπήσει και βιάσει ενώ ήταν έγκυος και απέβαλε

Με δάκρυα στα μάτια η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας δίπλα στον Στάρμερ

Κόσμος Χτες
Για προσωπικό ζήτημα μιλά η Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά η φημολογία για καβγά με τον Στάρμερ επιμένει – Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση της «ώρας του πρωθυπουργού»