LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζάεφ: Έτος ενσωμάτωσης το 2019 ‑ Η «Μακεδονία» είναι ένα βήμα πριν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

«Χτίζουμε τη Μακεδονία για να είναι ένα πλούσιο και σύγχρονο κράτος»

Δημοσίευση 30/12/2018 | 18:02

Ζάεφ: Έτος ενσωμάτωσης το 2019 ‑ Η «Μακεδονία» είναι ένα βήμα πριν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

Ως έτος ενσωμάτωσης χαρακτήρισε το 2019 ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στην ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Μάλιστα, στο βίντεο που δημοσίευσε, υπάρχουν πλάνα από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών με τον Αλέξη Τσίπρα, και με συναντήσεις του από ξένους ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ και η Τερέζα Μέι.

«Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις πιο σημαντικές και ευαίσθητες χρονιές για τη χώρα μας. Το έτος της ενσωμάτωσης» τόνισε ο Ζάεφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, σημειώνοντας ότι «χτίζοντας φιλία με τη γείτονα Ελλάδα, κλείσαμε μια διαμάχη που έσυρε κάτω τη Μακεδονία για 28 χρόνια. Διαλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση».

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Σήμερα, η χώρα μας είναι ένα βήμα πριν γίνει το 30ό μέλος της πιο πανίσχυρης συμμαχίας στον κόσμο, το ΝΑΤΟ. Ετοιμαζόμαστε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια διαδικασία μέσω της οποίας χτίζουμε ένα κράτος με ευρωπαϊκά πρότυπα και γινόμαστε ίσοι με τους πολίτες της ΕΕ», υπογράμμισε.

«Χτίζουμε τη Μακεδονία για να είναι ένα πλούσιο και σύγχρονο κράτος, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν αξιοπρεπή ζωή και ευημερία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Μια χώρα επενδύσεων και σύγχρονων υποδομών», πρόσθεσε.

«Με αυτό το πνεύμα μπορούμε να υποστηρίξουμε και να δώσουμε μια ευκαιρία στο όνειρο των γενεών μας. Αγαπητοί πολίτες, σας εύχομαι μια επιτυχημένη οικονομική χρονιά ενσωμάτωσης, καλή υγεία και αισιόδοξο πνεύμα» κατέληξε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Εκτός φυλακής ο μεσίτης με απόφαση του Αρείου Πάγου

Σήμερα
Συνήγορος της οικογένειας: Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι κανείς στη φυλακή

Φεύγει από το Καμπ Νου η Μπαρτσελόνα

Σήμερα
Ανέλαβε την ανακατασκευή του τουρκική εταιρεία

Δημοσκόπηση Mega: Η διαφορά ΝΔ ‑ ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση των εκλογών

Σήμερα
Πού τα έχει πάει καλύτερα και πού χειρότερα η κυβέρνηση

Την έκλεισαν σε τάφο για εκδίκηση αλλά τελικά έμεινε ζωντανή

Σήμερα
Ένα απερίγραπτο μαρτύριο βίωσε για σχεδόν δέκα ώρες στη Βραζιλία μία γυναίκα 36 ετών

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη Κερκίνη

Σήμερα
Δεν έχει παρατηρηθεί ξανά τόσο μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών

Νέα Ιωνία: Πώς σχετίζεται ο αδερφός του υδραυλικού που σκοτώθηκε με την υπόθεση

Σήμερα
Ο αδερφός του 39χρονου θύματος είχε μπλεξίματα με τη συμμορία «L».

Λεωφορείο συγκρούστηκε με δύο ΙΧ στη Συγγρού

Σήμερα
Από τη σύγκρoυση, ευτυχώς, δε σημειώθηκαν τραυματισμoί.

«Μετατοπίστηκε ο εγκέφαλός της» – Το δράμα της Όλγας που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της

Σήμερα
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τον Γολγοθά της Όλγας

Βικτώρια Καρύδα: «Καμία καταδικαστική απόφαση δε γυρίζει τον άνδρα μου πίσω»

Σήμερα
Το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον 33χρονο Βούλγαρο για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πληρώνεται 31 Μαρτίου

Σήμερα
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.