E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραμπ: Θα ήταν «ηλίθιο» να αρνηθώ το ιπτάμενο παλάτι του Κατάρ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/5/2025 | 19:44

Τραμπ: Θα ήταν «ηλίθιο» να αρνηθώ το ιπτάμενο παλάτι του Κατάρ

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για ένα Boeing 747-8 αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων, που χαρακτηρίζεται από ειδικούς ως «ιπτάμενο παλάτι».

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε δημόσια την απόφαση να δεχτεί – εφόσον εγκριθεί – την προσφορά ενός υπερπολυτελούς αεροσκάφους από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, τονίζοντας πως μια τέτοια χειρονομία θα ήταν ανόητο να απορριφθεί.

«Νομίζω ότι είναι μια ωραία χειρονομία από το Κατάρ. Είμαι πολύ ευγνώμων. Δεν είμαι από αυτούς που απορρίπτουν μια τέτοια προσφορά. Θα ήμουν ηλίθιος να έλεγα: “Όχι, δεν θέλουμε να μας δοθεί ένα πολύ ακριβό αεροπλάνο”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για ένα Boeing 747-8 αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων, που χαρακτηρίζεται από ειδικούς ως «ιπτάμενο παλάτι». Το αεροσκάφος λέγεται πως προσφέρθηκε ως δώρο στην αμερικανική κυβέρνηση λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων της Boeing στην παράδοση των νέων προεδρικών αεροσκαφών.

Ο πρώην πρόεδρος πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος για προσωπικούς σκοπούς μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ενώ υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν ασφάλεια στο Κατάρ και στα υπόλοιπα κράτη του Κόλπου.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της προσφοράς και δήλωσε πως η κυβέρνηση Τραμπ θα την εξετάσει σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο. Στην ερώτηση εάν το Κατάρ μπορεί να επιδιώκει ανταλλάγματα, απάντησε: «Σε καμία περίπτωση. Επειδή γνωρίζουν τον πρόεδρο Τραμπ και γνωρίζουν ότι εργάζεται μόνο με γνώμονα τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού».

Ωστόσο, η υπόθεση εγείρει ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς το αμερικανικό Σύνταγμα απαγορεύει σε κρατικούς αξιωματούχους να δέχονται δώρα από ξένες κυβερνήσεις χωρίς έγκριση του Κογκρέσου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Συναρπαστική 2η αγωνιστική με γκολ, ανατροπές και ένταση (17/9)

Αθλητικά Νέα 18.09.2025
Η δεύτερη στροφή της League Phase πρόσφερε δυνατές μάχες, καθοριστικά αποτελέσματα και σημεία που αλλάζουν τις ισορροπίες

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα, χωρίς λύση στο αριθμητικό πλεονέκτημα

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνας

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα στο Champions League

Αθλητικά Νέα Χτες
Με 10 από νωρίς οι Κύπριοι

Πολωνία: Διεκδικεί 1,3 τρισ. ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Το θέμα έχει λήξει λέει το Βερολίνο

«Έξω τα εκτρώματα από την Πινακοθήκη»: Νέα συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του πρώην βουλευτή Νικόλαου Παπαδόπουλου

Ελλάδα Χτες
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την επιστροφή των έργων που είχαν βανδαλιστεί αλλά στοχοποίησαν και τους ΛΟΑΤΚΙ, τα εμβόλια, και τους μετανάστες

Παναθηναϊκός – Athens Kallithea 1‑0: «Χρυσός» Ντέσερς και restart στη Λεωφόρο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ του Σίριλ Ντέσερς στο 30’, υπηρεσιακός ο Δημήτρης Κοροπούλης, πολλές φάσεις εκατέρωθεν και πέναλτι που ακυρώθηκε μετά από VAR.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 4‑1: Θρίαμβος στη Λιβαδειά και βαρύ «κάζο» στην πρεμιέρα του Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα Χτες
Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ (4-1) στην πρεμιέρα της League Phase

Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ

Κόσμος Χτες
Πρώην στρατιωτικός ο ύποπτος, στοχευμένη επίθεση το περιστατικό

«Η Γάζα είναι η “γη της επαγγελίας” για το real estate»: Συζητήσεις Ισραηλινών Αμερικανών για τον διαμοιρασμό του θύλακα

Κόσμος Χτες
Υπάρχει «μια κτηματομεσιτική ευκαιρία» στη Γάζα που «αυτοχρηματοδοτείται» και έχει «ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς», αναφέρουν τα εβραϊκά ΜΜΕ

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου

Ελλάδα Χτες
Δεκτή η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ