E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτές είναι οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου για να ζει κάποιος

Πού βρίσκεται η Αθήνα στη λίστα του Economist Intelligence Unit

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2017 | 22:17

Αυτές είναι οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου για να ζει κάποιος

Ανακοινώθηκε η ετήσια λίστα του Economist Intelligence Unit για τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, με βάση το κόστος διαβίωσης. 

Οι μισές από τις πόλεις βρίσκονται στην Ασία, με τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ να έχουν ανέβει κατά δύο μονάδες μέσα σ’ ένα χρόνο. Οι ιαπωνικές πόλεις Τόκιο και Οσάκα περιλαμβάνονται στις πιο ακριβές πόλεις, ανεβαίνοντας κατά επτά και εννέα μονάδες αντίστοιχα, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην ανατίμηση του ιαπωνικού γεν. Οι υπόλοιπες τέσσερις πόλεις που βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη, με τη Νέα Υόρκη να είναι η μόνη πόλη της Βόρειας Αμερικής που περιλαμβάνεται σε αυτήν, κάτι που το οφείλει στο σχετικά αδύναμο δολάριο.

Η πρώτη δεκάδα των πιο ακριβών πόλεων έχει ως εξής:

  1. Σιγκαπούρη
  2. Χόνγκ Κονγκ
  3. Ζυρίχη
  4. Τόκιο
  5. Οζάκα
  6. Σεούλ
  7. Γενεύη
  8. Παρίσι
  9. Νέα Υόρκη
  10. Κοπεγχάγη

Στην άλλη άκρη της λίστας, οι πιο φθηνές πόλεις του κόσμου είναι το Αλμάτι (Καζακστάν), το Λάγος (Νιγηρία), η Μπανγκαλόρ (Ινδία), το Καράτσι (Πακιστάν), το Αλγέρι (Αλγερία) η Τσενάι και η Μουμπάι (Ινδία), το Κίεβο (Ουκρανία), το Βουκουρέστι (Ρουμανία) και το Νέο Δελχί (Ινδία).

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στο κόστος 160 προϊόντων διατροφής, ένδυσης, προσωπικής φροντίδας, ηλεκτρικών συσκευών και διάφορων υπηρεσιών.

Όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή ήπειρο συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από τη Γενεύη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Παρίσι, στην τέταρτη η Κοπεγχάγη και την πεντάδα συμπληρώνει το Όσλο. Το Ελσίνκι βρίσκεται στην έκτη θέση ενώ το Ρέικιαβικ βρίσκεται στην έβδομη θέση. Ακολουθεί η Βιέννη στην όγδοη θέση, η Φρακνφούρτη στην ένατη και το Λονδίνο στη δέκατη.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 29η θέση στην Ευρώπη.

Μεγάλη πτώση συγκριτικά με την περσινή κατάταξη παρατηρείται στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο, που έπεσαν 25 και 18 θέσεις αντίστοιχα, εξαιτίας των επιπτώσεων του Brexit. Συγκεκριμένα, μετά την ψηφοφορία σημειώθηκε απότομη υποχώρηση της βρετανικής λίρας, ενώ αναμένεται να σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη μείωση λόγω της ασταθούς κατάστασης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Πόλεις της Νότιας Αφρικής και της Κορέας βρίσκονται επίσης σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί κάθε φορά που όλα πάνε καλά φοβάσαι ότι θα χαλάσουν;

Σχέσεις 02.03.2026
Στο νέο επεισόδιο του podcast «Πόσο Εγώ;» μιλάμε για τον φόβο πίσω από την ευτυχία

Η αφροδισιακή τροφή που δυναμώνει σπέρμα και καρδιά

Food 02.03.2026
Βάλτε τη στη διατροφή σας

Αν νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια τελευταία, μπορεί να φταίει αυτό

Body+Mind 02.03.2026
Δεν είναι τεμπελιά, δεν είναι «κακή φάση» – είναι κάτι που κάνεις καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνεις

Το μυστικό των Γερμανών για καλύτερο ύπνο και καθαρό μυαλό

Body+Mind 02.03.2026
Στη Γερμανία είναι τελετουργικό

Αυτή η διατροφή κάνει reset στο μυαλό σας: Ξανανιώνει ο εγκέφαλος και ο οργανισμός

Food Χτες
Οι διατροφικές μας επιλογές συνδέονται με την υγεία του εγκεφάλου μας

Weekend με τζάκι και κόκκινο κρασί: 4 μέρη στη βόρεια Ελλάδα για εξορμήσεις

Ταξίδια Χτες
Η βόρεια Ελλάδα δε χρειάζεται να προσπαθήσει για να σε μαγέψει. Αρκεί ένα βουνό, ένα τζάκι και λίγο κρασί - και ο χειμώνας αποκτά γεύση από όνειρο!

Το σοκαριστικό λάθος που κάνουμε όλοι στο μπάνιο – και μας γεμίζει μικρόβια χωρίς να το ξέρουμε!

Body+Mind Χτες
Οι μικροβιακές «βόμβες» του μπάνιου που αγνοούμε καθημερινά

Τι χρώμα να βάψεις τα νύχια σου σε μια συνέντευξη για δουλειά;

Body+Mind Χτες
Τα 5 nail χρώματα που φωνάζουν πως είσαι η ιδανική

Ποια φυτά μειώνουν την υγρασία στο χώρο σου;

Σπίτι Χτες
Για μία φυσική λύση στην υγρασία

Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα χειριστικό άτομο ‑ Μάθε πώς

Body+Mind Χτες
Πώς να βγεις από το ρόλο του θύματος

Πώς να ετοιμάσεις το μπαλκόνι σου για την άνοιξη από τώρα

Σπίτι Προχτές
Mην περιμένεις τον Απρίλιο για να ξεκινήσεις – η άνοιξη ξεκινάει σήμερα στο μπαλκόνι σου!