E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Oι καλύτεροι κουραμπιέδες που φτιάξατε ποτέ

Από τα χεράκια της Melisoula, για το E-Daily

Δημοσίευση 20/12/2016 | 00:22

Oι καλύτεροι κουραμπιέδες που φτιάξατε ποτέ

Μπείτε στην κουζίνα, σηκώστε μανίκια, και φτιάξτε τους αγαπημένους μας κουραμπιέδες με την καλύτερη συνταγή που υπάρχει!

Υλικά

-800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-500 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό
-180 γρ. ζάχαρη άχνη
-2 βανίλιες
-150 γρ. ανάλατα αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα )
-ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βγάζουμε 1-2 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μειγμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλα τα υλικά μας.

Προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το αλεύρι μας. Έχουμε δημιουργήσει τώρα μια μαλακιά και λιπαρή ζύμη πολύ εύπλαστη πού δεν κολλάει στα χέρια. Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και στο κάθε ένα φυτεύουμε από 2 ολόκληρα αμύγδαλα και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην δεύτερη από κάτω θέση σε αντιστάσεις και στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου σας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Αφαιρώντας το ταψί από τον φούρνο θα δούμε ότι οι κουραμπιέδες μας είναι κάπως μαλακοί λόγω του βουτύρου και γι αυτό τούς αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες περίπου έτσι ώστε να στερεοποιηθούν. Σε ένα στραγγιστήρι βάζουμε την ποσότητα της άχνης ζάχαρης που επιθυμούμε και με κινήσεις δεξιά-αριστερά τούς πασπαλίζουμε μέχρι να ασπρίσουν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα