LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί αρκείσαι στα «ψίχουλα» στις σχέσεις;

Ο μήνας που γεννήθηκες θα σου πει το γιατί

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 20/3/2023 | 00:56

Γιατί αρκείσαι στα «ψίχουλα» στις σχέσεις;
Photo by Charlie Foster on Unsplash

Δεν έχει πάντα να κάνει με τους κακοποιητικούς γονείς ή τη χαμηλή αυτοπεποίθηση ... Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί στη θέση του να θεωρούμε επίτευγμα όταν οι άνθρωποι μας προσφέρουν απλά τα βασικά και δε διεκδικούμε όλα τα υπέροχα που μας αξίζουν.

Γιατί το κάνουμε αυτό; Ο μήνας που γεννηθήκαμε μπορεί να μας διαφωτίσει ...

Ιανουάριος

Νομίζεις ότι μπορείς να δώσεις το παράδειγμα. Όταν δουν πόσο σκληρά εργάζεσαι θα βρουν τα κίνητρα, σωστά; Είναι μια ωραία –και αφελής– ιδέα. Μάλλον, δεν λειτούργησε όμως. Αν ήθελαν να αλλάξουν, θα το έκαναν. Το μόνο που κάνεις είναι να καταβάλεις όλη την προσπάθεια ενώ οι άλλοι κάνουν το ελάχιστο.

Φεβρουάριος

Τυφλώνεσαι από την αγάπη. Οι άνθρωποι που γνωρίζεις υπαινίσσονται ότι ο σύντροφός σου μπορεί να μην είναι αυτό που νομίζεις ότι είναι, αλλά εσύ δεν το βλέπεις. Δυστυχώς, η επιθυμία σου για την τέλεια ιστορία αγάπης σε εμποδίζει να δεις την αλήθεια. Ίσως, θα έπρεπε να αρχίσεις να ακούς τους φίλους σου.

Μάρτιος

Προσπαθείς να προσποιηθείς ότι σου αρέσει. Τουλάχιστον, έχεις λίγη ανεξαρτησία στις σχέσεις σου. Πιστεύεις ότι σου αρέσει αυτό περισσότερο από το να είσαι με κάποιον που σε πνίγει. Υπάρχουν και καλύτερα πράγματα από την υπερβολική επικοινωνία. Αλλά ξέρεις ότι υπάρχει και μια χρυσή τομή, σωστά; Και σου αξίζει περισσότερο.

Απρίλιος

Σου αρέσει να έχεις το πάνω χέρι. Το να βγαίνεις ραντεβού με κάποιον που είναι λίγο πιο παθητικός είναι σαν θεϊκό δώρο για σένα. Μπορείς να πάρεις όλες τις αποφάσεις, να επιλέξεις όλα τα εστιατόρια και τα μέρη που θα πάτε. Αλλά μπορεί να αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι ο σύντροφός σου νιώθει υπερβολικά άνετος, όπως π.χ. αν σταματήσεις να του στέλνεις μηνύματα, δε θα τον ξανακούσεις ποτέ. Και μάλλον έχεις δίκιο.

Μάιος

Ειλικρινά, δύσκολα δέχεται το ελάχιστο στη σχέση. Το μόνο πράγμα που σε κρατάει με κάποιον άνθρωπο είναι αν σε κρατάει στα πόδια σου. Βαριέσαι εύκολα και δεν σε πειράζει να ξεφορτωθείς τους ανθρώπους αν αρχίσεις να χάνεις το ενδιαφέρον σου. Εάν κρατάς έναν άνθρωπο που σου προσφέρει ελάχιστα, πρέπει να υπάρχει αυτός ο παράγοντας x που τον κρατά στο κρεβάτι σου.

Ιούνιος

Φοβάσαι να πληγώσεις τα συναισθήματά τους. Ακόμα κι αν ξέρεις ότι δεν ταιριάζετε, θα φοβάσαι να πεις οτιδήποτε. Δεν θέλετε να αισθάνονται άσχημα, επομένως δε θα τους κατηγορήσεις ποτέ για τη λίγη συμπεριφορά τους. Οπότε τον δικαιολογείς !

Ιούλιος

Ανησυχείς ότι είσαι το ίδιο κακός με αυτούς. Δεν υποτιμάς πάντα τον εαυτό σου, αλλά όταν βρίσκεσαι σε καταθλιπτική διάθεση, τα κακά που λες για τον εαυτό σου είναι απύθμενα. Βλέπεις την λίγη συμπεριφορά του συντρόφου σου και πιστεύεις ότι αυτό πρέπει να είναι αυτό που σου αξίζει. Ει, μην ακούς αυτή την αρνητική φωνή που σου λέει ότι δεν είσαι αρκετά καλός!

Αύγουστος

Νομίζεις ότι μπορείς να τους αλλάξεις. Ειλικρινά, νομίζεις ότι μπορείς να αλλάξεις τους πάντες με αρκετή προσπάθεια. Προτιμάς να τους δώσεις μια λίστα με bullets με τρόπους για να γίνουν καλύτεροι παρά να αποδεχτείς απλώς ότι δεν σε ενδιαφέρουν. Δεν μπορείς να διορθώσεις τα πάντα, όμως – ούτε πρέπει. Αξίζεις κάποιον που δεν χρειάζεται όλη την επιπλέον δουλειά.

Σεπτέμβριος

Φοβάσαι πολύ να κάνεις κάτι γι' αυτό. Αυτός ο αυτοπεριοριζόμενος φόβος σε κρατά κολλημένο σε πολλές στιγμές στη ζωή σου, συμπεριλαμβανομένου του να είσαι με έναν σύντροφο με τον οποίο δεν βλέπεις πραγματικό μέλλον. Αυτή η αναποφασιστικότητα σε καταστρέφει.

Οκτώβριος

Πιστεύεις ότι όλα θα πάνε καλά. Σίγουρα, μπορεί να μην καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια τώρα, αλλά ποιος ξέρει τι θα φέρει το αύριο; Ενώ η αισιοδοξία είναι αξιοθαύμαστη, κάποια πράγματα είναι χάλια. Υποθέτοντας ότι αυτό θα αλλάξει δεν σημαίνει ότι αυτό πραγματικά θα συμβεί.

Νοέμβριος

Νιώθεις άσχημα για τον άλλον. Είσαι από τη φύση σου ένα πολύ συμπονετικό άτομο, πράγμα που σημαίνει ότι μερικές φορές βάζεις τα συναισθήματα των άλλων πάνω από τα δικά σου. Οπότε δικαιολογείς την ελάχιστη συμπεριφορά τους λόγω της κατάθλιψης ή του άγχους τους από τη δουλειά τους. Μη ξεχνάς όμως ότι η ευτυχία σου είναι πάνω από όλα.

Δεκέμβριος

Θα προτιμούσες να εστιάσεις στο καλό που κάνουν. Είσαι ο τύπος που υποστηρίζει ότι το "bare minimum" είναι αρκετά καλό. Σου αρέσει να βλέπεις το καλό στους ανθρώπους και νιώθεις ότι είναι άδικο να παραπονιέσαι όταν έχουν κάποια θετικά πράγματα να προσφέρουν. Όλοι έχουν ελαττώματα. ΟΚ, αρκεί να νιώθεις καλά με αυτό!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets 18.04.2024
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind 18.04.2024
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια 18.04.2024
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style 18.04.2024
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind 18.04.2024
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα

3 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Body+Mind Χτες
Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί

Η ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι παράνομο να ... πεθάνεις

Ταξίδια Χτες
Κι όμως, ένας υπάρχει τέτοιος νόμος

Δεν λέει ποτέ συγγνώμη: Τι λένε οι ψυχολόγοι για αυτούς τους συντρόφους

Σχέσεις Χτες
Ο θυμός και η λύπη μπορεί να κυριαρχήσουν, οδηγώντας τη σχέση σε χωρισμό

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Ραδιόφωνο Χτες
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind Προχτές
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω