LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως να γράψετε μαζί με το παιδί ένα γράμμα στον Αγιο Βασίλη

Μια αξέχαστη στιγμή

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 18/12/2022 | 00:17

Πως να γράψετε μαζί με το παιδί ένα γράμμα στον Αγιο Βασίλη
Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Ο Άγιος Βασίλης είναι η πιο κεντρική φιγούρα στην περίοδο των γιορτών. Τα παιδιά πιστεύουν σε αυτόν και είναι πολύ όμορφο μέχρι κάποια ηλικία να πιστεύουν στον μύθο του, ως ένα κομμάτι της αθωότητας που πρέπει να έχει ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων.

Αλλά ακόμα και όταν μεγαλώσει δεν χρειάζεται να μην πιστεύει σε αυτόν. Απλά όχι με τον ίδιο τρόπο. Όταν μάθει ότι δεν υπάρχει προσπαθήστε να του πείτε ότι μπορεί να μην υπάρχει στην πραγματικότητα αλλά υπάρχει μέσα μας και πως είναι ένα πνεύμα που μετατρέπει εμάς σε αγγελιοφόρους της χαράς των Χριστουγέννων και της ευτυχίας να διαδίδουμε τη γενναιοδωρία τους μέσω της ανταλλαγής δώρων.

Μια από τις πιο ωραίες παραδόσεις κάθε χρόνο, είναι η αποστολή γραμμάτων Άγιο Βασίλη. Και μια από τις πιο όμορφες στιγμές είναι η στιγμή που θα κάτσεις μαζί με το παιδί σου να γράψεις το γράμμα, κάτι που θα θυμάσαι για πάντα και θα σε φέρει πιο κοντά στο παιδί σου.

Αρχικά αν δεν ξέρει να γράφει θα πρέπει να κάνεις εσύ τη μισή δουλειά. Να γράψεις τη διεύθυνση, την αρχή του γράμματος και το τέλος, αφήνοντας το παιδί σου να κάνει μερικές ζωγραφιές, είτε των δώρων που θέλει, είτε του Άγιου Βασίλη.

Αν ξέρει πάλι να γράφει, ετοιμάστε του το χαρτί, το μολύβι ή το στυλό και τους μαρκαδόρους και προτρέψτε το να γράψει, κι ας κάνει και λάθη. Το θέμα εδώ δεν είναι να τα γράψει σωστά, αλλά να πει με χαρά αυτό που σκέφτεται και αυτό που θέλει.

Θα ήταν καλό όσο το κάνετε αυτό, να ακούτε ταυτόχρονα χριστουγεννιάτικα τραγούδια ή να βλέπετε κινούμενα σχέδια με τον Άγιο Βασίλη ή κάτι παρόμοιο. Αν η λίστα που έχει σκεφτεί το παιδί σας, είναι μεγάλη, θα πρέπει να του πείτε να ζητήσει το πολύ 2-3 δώρα, γιατί ο Άγιος Βασίλης δεν θα μπορεί να προλάβει να φέρει τόσα δώρα σε τόσα πολλά παιδιά στον κόσμο μέσα σε μια νύχτα.

Ρωτήστε το παιδί σας πως θα ήθελε να χαιρετήσει και πως να αποχαιρετήσει τον Άγιο Βασίλη στο γράμμα, λέγοντας ενδιάμεσα πως αισθάνεται γι’ αυτόν και πόση χαρά του δίνει η αλληλογραφία τους. Ο αποχαιρετισμός φυσικά θα πρέπει να εμπεριέχει και ένα ευχαριστώ, όχι μόνο για τα παιχνίδια που θα φέρει στο ίδιο, αλλά για όλα τα παιχνίδια που μοιράζει στον κόσμο.

Τέλος, το γράμμα θα πρέπει να είναι ειλικρινές. Αν για το παιδί σας προκύψει η ανάγκη να γράψει ότι ήταν καλό παιδί όλο τον χρόνο, να το ενθαρρύνετε. Αν πάλι θέλει να πει ότι ήταν κακό επειδή έκανε κάτι μεμονωμένο ή επειδή κάποιες φορές το μαλώσατε, τότε να του πείτε, πως δεν το πιστεύετε αυτό και πως ο Άγιος Βασίλης σίγουρα θα τους φέρει δώρα αυτή τη χρονιά.

Βάλτε ακόμα και τα γραμματόσημα μαζί. Και ετοιμάστε τον φάκελο να είναι έτοιμος να φύγει. Θα έχετε περάσει μια πολύ δημιουργική, ευχάριστη ώρα, με το δέσιμο που θα έχετε κάνει με το παιδί σας να είναι πολύ μεγάλο και ίσως διαχρονικό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο