E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ταράτσα του ονείρου: Eδώ φτιάχνεται ένα πανάκριβο κρασί για συλλέκτες

Το οποίο... δεν πρέπει όμως να πιεις

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 14/9/2022 | 00:08

Η ταράτσα του ονείρου: Eδώ φτιάχνεται ένα πανάκριβο κρασί για συλλέκτες

Με μέγεθος λίγο πάνω από 200 τετραγωνικά πόδια και ετήσια απόδοση 29 μπουκαλιών κρασί, το Via Mari 10 θεωρείται ο μικρότερος αμπελώνας στον κόσμο.

Στην ταράτσα ενός παλάτσο του 16ου αιώνα στην καρδιά του Reggio Emilia, η Via Mari 10 – που πήρε το όνομά της από το όνομα και τον αριθμό της οδού – δεν είναι μια συνηθισμένη ταράτσα αλλά δεν μπορείς να την πεις και αμπελώνα. Όχι μόνο είναι απίστευτα μικρό σε μέγεθος, αλλά έχει επίσης μια εξαιρετικά μέτρια ετήσια απόδοση κρασιού.

Ωστόσο, το πιο περίεργο με το κρασί Via Mari 10 είναι ότι δεν πρέπει να το πιείτε. Ο ιδιοκτήτης του αμπελώνα θεωρεί τα 29 περίπου μπουκάλια κρασιού που παράγονται κάθε χρόνο ως έργα τέχνης που πρέπει να συλλέγονται και να θαυμάζονται παρά να καταναλώνονται. Αυτό είναι κάπως πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι αναμένεται να πληρώσετε 5.000 ευρώ (5.000 $) για ένα μπουκάλι κρασί που δεν πρέπει καν να πιείτε.

«Το κρασί μου είναι μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, μια φιλοσοφική πρόκληση, κάτι που πρέπει να κρατάς στο σαλόνι σου για να μπορείς να το συζητήσεις με τους φίλους σου και να τους πεις για τον τρελό που έβαλε έναν αμπελώνα στην ταράτσα του», ο ιδιοκτήτης του Tulio Masoni. της Via Mari 10, είπε στο CNN. «Αν δείτε μια ρόδα ποδηλάτου σε ένα σαλόνι και όχι σε ένα συνεργείο, θα καταλάβετε πόσο όμορφο είναι. Ο αμπελώνας μου είναι έτσι: Είναι απροσδόκητος. Διεγείρει τον εγκέφαλο. Πυροδοτεί νέες σκέψεις». Αν αυτό δεν είναι καλό μάρκετινγκ παιδιά, τι είναι;

Ο Masoni ίδρυσε τον ασυνήθιστο αμπελώνα αφού πούλησε τον αμπελώνα της υπαίθρου που είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του. Εκείνη την εποχή, πίστευε ότι η λειτουργία ενός αμπελώνα δεν θα είχε κανένα οικονομικό νόημα, αλλά αργότερα το μετάνιωσε, οπότε αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό του μικροσκοπικό αμπελώνα πάνω από το μεσαιωνικό του παλάτι.

«Είμαι ο μόνος παραγωγός κρασιού στον κόσμο που λέει ότι δεν πρέπει να πίνεις το κρασί του», είπε ο Masoni, προσθέτοντας ότι κάθε μπουκάλι είναι ένα έργο τέχνης που έχει σχεδιαστεί για να εξετάζεται, όχι να καταναλώνεται.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Bonioni, 10 μπουκάλια κρασιού Vila Mari 10 εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα από την τελευταία του σοδειά (2019), με όλες τις προηγούμενες αποδόσεις να έχουν εξαντληθεί. Ωστόσο, ο Masoni επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν αγοράστηκαν όλα. Πολλά προσφέρθηκαν από τη γκαλερί ως δώρα σε πιστούς πελάτες...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις