LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 ιδέες για δροσερές μονοήμερες κοντά στην Αθήνα

Έχουμε να προτείνουμε και βουνό και θάλασσα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 28/7/2022 | 13:14

7 ιδέες για δροσερές μονοήμερες κοντά στην Αθήνα
@giorgos_petakos & @nikos.tsiak on instagram

Καλοκαιράκι για τα καλά και λογικά θα είσαστε και εσείς σε αυτή τη φάση, που το μυαλό μας είναι μονίμως στο φευγιό! Θέλει διακοπές, θέλει εξορμήσεις, θέλει ποτά σε ταράτσες και όλα αυτά τα σούπερ καλοκαιρινά πράγματα, που πρωταγωνιστούν αυτούς τους μήνες! 

Η παρακάτω λίστα έχει 7 ξεχωριστές τοποθεσία για να κάνετε αυτό ακριβώς που θέλει το μυαλό σας! Να δραπετεύσετε για λίγο από την Αθήνα, μέχρι να έρθουν οι διακοπές σας. Αν πάλι ήρθαν και έφυγαν, πάρτε τις τοποθεσίες με τη σειρά και όποτε μπορείτε φουλάρετε βενζίνη και βουρ για εκδρομές!

Λιμνιώνας

Ξεκινάμε από ένα μέρος που δεν το ακούς συχνά, όμως πρέπει να πας μέχρι εκεί, μια καλοκαιρινή μέρα. Μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στην Εύβοια.

Είναι περίπου 50km από τη Χαλκίδα (άρα θες περίπου ένα δίωρο από την Αθήνα) και εκτός από το ξεχωριστό τοπίο, έχει και όλα όσα θα χρειαστείς. Ταβέρνες για φαγητό, σκιά (στον χώρο του camping), αρκετά μεγάλη παραλία, ντουζιέρα, τουαλέτα και φυσικά καθαρά νερά!  Καλό είναι να ξέρες ότι τα Σαββατοκύριακα μαζεύει αρκετό κόσμο και ότι η παραλία δεν ειναι οργανωμένη. 


Ψαθα Αλεποχώρι

Μια ώρα και κάτι από την Αθήνα και η Ψάθα σε καλωσορίζει με τον καλύτερο τρόπο. Με μια θάλασσα γεμάτη με χαρές, γέλια, μουσικές και βουτιές. Η τεράστια παραλία του χωριού, σε συνδυασμό με τις δεκάδες επιλογές για φαγητό, ποτό καφέ και γλυκό κάνουν το μέρος μια μικρή όαση.

Εννοείται και εδώ έχει αρκετό κόσμο, όμως η παραλία είναι ευρύχωρη έχει και οργανωμένο τμήμα και όχι, και είναι μια δροσερή αγκαλιά για ολους! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mimi (@rubyadub)


Αγόριανη

Για σένα που δε θες με το ζόρι να πας στη θάλασσα και βαριέσαι τη διαδικασία με τα μαγιό, με το αλάτι, με όλο αυτό το αντηλιακό πάνω σου. Η πρόταση είναι να πας στην Αγόριανη. Αυτήν την περίοδο έχει λιγότερο κόσμο από το χειμώνα που γίνεται χαμός. Αυτό σημαίνει ότι θα εξυπηρετηθείς καλύτερα στα μαγαζιά και ότι θα χαρείς το τοπίο και τη δροσιά από τα δέντρα, χωρίς τις ορδές του κόσμου που έχει εκεί τους χειμερινούς μήνες! Φύγαμε για το Βουνό λοιπόν. 


Πόρτο Γερμενό

Η ομορφιά που έχουν οι 5 παραλίες (ναι πέντε έχει) στο Πόρτο Γερμενο, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Εννοείται ότι το Προσήλι με τα καταγάλανα νερά και το σχεδόν κυκλαδίτικο τοπίο είναι το highlight αυτής της εκδρομής, όμως το Πόρτο Γερμενό είναι πολλά περισσότερα. 

Δώσε χρόνο στο να το εξερευνήσεις, ανακάλυψε τα αρκετά μαγαζιά για φαγητό και καφέ που έχει, κολύμπα και τους άλλους μικρούς κοπλίσκους της περιοχής και απόλαυσε το καταπληκτικό τοπίο, που θυμίζει την Ελλάδα των περασμένων δεκαετιών. 


Πούντα

Πρόκειται για έναν μικρό πεδινό παραθαλάσσιος οικισμός του Νομού Αχαΐας που αν τύχει και πας μια φορά, θες να πηγαίνεις συνέχεια. Τα κρυστάλλινα νερά και το φυσικό τοπίο είναι μοναδικά. Χαρίζουν υπέροχες και ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές και αφού θα οδηγήσεις 2 ώρες και κάτι για να πας εκεί, κάτσε και μια μέρα παραπάνω. 

Στην περιοχή θα βρεις καταλύματα για να μείνεις σε καλές τιμές (ακόμα και τον Αύγουστο), θα βρεις ταβέρνες και μαγαζιά για καφέ και γλυκό! Δε θες τίποτα άλλο. 


Λίμνη Βουλιαγμένης Λουτράκι

Ένας πραγματικός παράδεισος περίπου μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα. Η Φύση ζωγραφίζει σε αυτό το μέρος που τις καλοκαιρινές μέρες σφύζει από ζωή. Πρόκειται για λιμνοθάλασσα, καθώς επικοινωνεί με τα νερά του Κορινθιακού κόλπου και αν κάνεις την απόσταση να έρθεις μέχρι εδώ, αξίζει να ανακαλύψεις και άλλες ομορφιές που υπάρχουν τριγύρω.

Το Ηραίων με τον καταπληκτικό αρχαιολογικό του χώρο, τον φάρο Μελαγκάβι που θα σου χαρίσει ένα ξεχωριστό ηλιοβασίλεμα και γιατί όχι (αν έχεις όρεξη για discovering) να βρεθείς μέχρι την παραλία Μυλοκοπή. 


Ορεινή Κορινθία

Αν σε ενοχλούν οι πολλές στροφές ίσως δυσκολευτείς. Έχουμε και εδώ ένα διωράκι στο αμάξι όμως έχουμε και εδώ εκπληκτικό φυσικό τοπίο, που αυτήν την εποχή είναι στα καλύτερα του! Εδώ δεν έχει κολύμπι και αν είσαι από αυτούς που προτιμούν τη σκιά των δέντρων και όχι τη σκιά της ομπρέλας, τότε αυτός ο προορισμός είναι για σένα. 

Θα φτάσεις πολύ εύκολα μέχρι το ξυλόκαστρο και από εκεί θα αρχίσεις να ανεβαίνεις. Πήγαινε μέχρι τα Τρίκαλα Κορινθίας, κάνε βόλτες στα δροσερά χωριά για καφέ. Μετά πήγαινε στη Λίμνη δόξα για το Πικ Νικ σου, απόλαυσε το υπέροχο σκηνικό και κάνε τη διαφορά! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο