Επτά συμβουλές για να κάνετε την πιο σωστή χρήση της κατάψυξης
Σιγουρευτείτε ότι εκμεταλλεύεστε στο έπακρο αυτή την πολύτιμη συσκευή της κουζίνας
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/3/2022 | 18:55
Είναι μια από τις πιο χρήσιμες συσκευές σε μια κουζίνα. Η κατάψυξη (ή ο καταψύκτης) μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύουμε και να διατηρούμε ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων και οργανώνοντας καλύτερα τις προμήθειές μας.
Χρειάζεται όμως προσοχή ώστε να κάνουμε σωστή χρήση της κατάψυξης και να αποθηκεύουμε με ασφάλεια τα τρόφιμα σε αυτή. Οι παρακάτω επτά συμβουλές είναι πολύτιμες:
- Προσπαθήστε να λειτουργεί η κατάψυξη στους -18 βαθμούς Κελσίου. Για να μην υπάρχουν αυξομειώσεις της εσωτερικής θερμοκρασίας φροντίστε ό,τι θέλετε να καταψύξετε να μπαίνει πρώτα για λίγο στο ψυγείο ώστε να κρυώσει.
- Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε την κατάψυξη μόνον όταν και όσο χρειάζεται. Γι’ αυτό προμηθευόμαστε τα τρόφιμα σε ποσότητες όχι μεγαλύτερες από τις απαραίτητες. Επίσης, σε τακτά διαστήματα ελέγχουμε τι έχει η κατάψυξή μας ώστε να το καταναλώνουμε πριν αγοράσουμε ξανά το ίδιο προϊόν. Αρκετοί βρίσκουν χρήσιμο να έχουν μια λίστα με ό,τι περιλαμβάνει η κατάψυξή τους ώστε να μη χρειάζεται να ανοιγοκλείνουν την πόρτα.
- Ο,τι και αν καταψύξουμε, είτε λαχανικά εποχής, είτε κρεατικά, είτε πουλερικά και ψάρια, μπορεί να παραμείνει ιδανικά μέχρι ένα τετράμηνο στην κατάψυξη. Όσο περνά παραπάνω χρόνος τα προϊόντα χάνουν το χρώμα, την υφή και τη γεύση τους.
- Ζωμοί και σάλτσες συντηρούνται εξαιρετικά στην κατάψυξη. Μπορούμε να φτιάχνουμε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα χρειαστούμε και να αποθηκεύουμε όσο περισσέψει στην κατάψυξη. Φροντίζουμε να το χωρίζουμε σε μερίδες και χωριστά σακουλάκια ώστε να ξεπαγώσουμε όσο χρειαζόμαστε.
- Για τους διαυγείς ζωμούς μπορούμε να χρησιμοποιούμε και παγοκύστες. Παγοκύστες μπορούμε να χρησιμοποιούμε και για κρασί που τυχόν περισσεύει και δε θέλουμε να πιούμε, ώστε μελλοντικά να το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα.
- Προσπαθήστε να μη γεμίζετε ασφυκτικά την κατάψυξη. Η ύπαρξη και η κυκλοφορία επαρκούς ποσότητας αέρα είναι απαραίτητη για να διατηρεί τη θερμοκρασία στα σωστά επίπεδα.
- Μην ξεχνάτε πως όταν τα προϊόντα παγώσουν μοιάζουν μεταξύ τους. Οπότε είναι θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιείτε ένα μαρκαδόρο για να σημειώνετε τι περιέχει κάθε πακέτο. Αλλιώς κινδυνεύετε να ξεπαγώσετε κοκκινιστό μοσχάρι και μετά να καταλάβετε ότι είναι απλή σάλτσα ντομάτας.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις
Σχέσεις
23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο
Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;
Body+Mind
23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα
Το σοκολατένιο κέικ της Audrey Hepburn που άφησε εποχή: Αυτή είναι η συνταγή
Food
Χτες
Πανεύκολο και οικονομικό
Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους
Body+Mind
Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό
Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό
Style
Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο
Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα
Body+Mind
Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του
Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας
Body+Mind
Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts
Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα
Style
Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά
4 εναλλακτικές χρήσεις για το λάδι καρύδας που μάλλον δεν γνώριζες
Σπίτι
20.04.2024
Ένα πολυτάλαντο προϊόν
Αηδιαστικά φαγητά: Πράγματα που τρώνε οι άνθρωποι στον κόσμο κι εσύ δε θα έτρωγες ποτέ
Food
20.04.2024
Δεν είναι μόνο οι ψητές ακρίδες!