E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντελικατέσεν στην Αθήνα: 6 καταστήματα γεμάτα με γαστρονομικούς θησαυρούς

Επειδή το τι αγοράζουμε και τι τρώμε, έχει κάπως αλλάζει τα τελευταία χρόνια και όλοι φροντίζουμε τον εαυτό μας περισσότερο

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 25/2/2022 | 10:33

Ντελικατέσεν στην Αθήνα: 6 καταστήματα γεμάτα με γαστρονομικούς θησαυρούς
@carniceromeat / instagram

Τα τελευταία χρόνια ο τρόπος που ψωνίζουμε έχει σίγουρα αλλάξει. Οι διατροφικές μας συνήθειες δε μοιάζουν με αυτές που είχαν οι παλιότερες γενιές. Οι γονείς δε βάζουν πια στις σχολικές τσάντες των παιδιών τους από ένα κρουασάν κάθε μέρα και εμείς για πρωινό δεν τρώμε κάθε μέρα βουτυράτες τυρόπιτες από τους φούρνους της γειτονιάς.

Σίγουρα όλοι προσέχουμε περισσότερο τον οργανισμό μας και εκτός από το να χορτάσουμε το στομάχι, κάνουμε και αρκετά πράγματα όσον αφορά τη θρέψη μας! Ψωνίζουμε προϊόντα που έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία και αυτό έχει ως -θετικό- αποτέλεσμα όλο και περισσότερα ντελικατέσεν να ανοίγουν στις γειτονιές μας!

Photo by Eva Elijas from Pexels

Καλύτερα τυριά αλλά και πιο ιδιαίτερα, πιο προσεγμένα αλλαντικά, προϊόντα από μικρούς παραγωγούς και άριστες πρώτες ύλες. Γυάλες με υπέροχα σπιτικά γλυκά αλλά και γυάλες με ονειρεμένες σάλτσες και αριστοτεχνικά τυροκομικά προϊόντα όπως γιαούρτια, κρέμες, ρυζόγαλα! Αυτά και άλλα πολλά, θα βρεις αν κάνεις μια βόλτα στα ντελικατέσεν της Αθήνας. Σίγουρα, τα προϊόντα που θα καταλήξουν στο ψυγείο και τα ντουλάπια σου θα έχουν νοστιμιά, θα είναι ιδιαίτερα και θα έχουν ίσως μεγαλύτερη ή καλύτερη διατροφική αξία!

Παρακάτω μια ...βόλτα σε 6 από τα αγαπημένα μας ντελικατέσεν στην Αθήνα που κρύβουν θησαυρούς και αξίζει να τα ανακαλύψεις. Μαγαγιά που το λέει και το όνομα τους, είναι πιο ντελικάτα και σίγουρα θα σου κάνουν και σένα το κλικ!

Provence Deli

Είναι στην ίδια θέση από το 2006 και είναι μια από τις γευστικές γωνιές στους Αμπελόκηπους. Σε αυτό το μέρος θα βρεις ανωτέρας ποιότητας artisanal τυριά και αλλαντικά. Επιλεγμένες ετικέτες κρασιών και άλλα μοναδικά προϊόντα όπως κράκερ από σχοινόπρασο, τρούφα πατέ και Ιταλικά ζυμαρικά!

Τα είδη τυριών που έχει η βιτρίνα του είναι πάνω από 60 και αυτό είναι κάτι που ίσως να σε ταλαιπωρήσει. Όλα θα σου κλείνουν το μάτι για να τα πάρεις στο σπίτι και σου ευχόμαστε να πας τόσες πολλές φορές, που να έρθει η στιγμή και να τα έχεις δοκιμάσει όλα! 

Θεοφάνους 12, Αμπελόκηποι


Κωσταρέλος

Ένα όνομα γνωστό σχεδόν σε όλους του Αθηναίους. Τα τυροκομεία του Κωσταρέλου έχουν μέχρι και κατάστημα στην Αγγλία, το οποίο δοξάζει τα ελληνικά τυριά, τα γιαούρτια, τα ρυζόγαλα και όχι μόνο! Στην Αθήνα θα τα βρεις σε 9 διαφορετικά σημεία και εδώ θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις πολλά και διάφορα! 

Εκτός από τα γιαούρτια και τις κρέμες (αν δεν έχεις φάει ρυζόγαλο από εδώ κάντο αμέσως) θα βρεις παλαιωμένη γραβιέρα και κεφαλοτύρι, αριστοτεχνικό αψάκι, εκπληκτικό τσαλαφούτι, το ιδιαίτερο πινακοτύρι, μελίπαστο και μαεστύρι, πεντανόστιμο ανθότυρο και η λίστα δεν έχει τελειωμό! 


Noras Deli

Ένα μαγαζί κόσμημα στο Κολωνάκι που κρύβει μέσα του αμέτρητες γαστρονομικές εμπειρίες. Ισως έχει έρθει εδώ Χριστούγεννα για να αγοράσεις Ιταλικό Panettone ή ίσως περνάς πού και πού για τα βάζα με τα υπέροχα γλυκά του κουταλιού. 

Στα ραφια του Nora's Deli θα βρεις εκλεκτά και πρωτοεμφανιζόμενα, βιολογικά, ελληνικά και διεθνή προϊόντα που θα σου κάνουν αμέσως το κλικ να τα δοκιμάσεις. Περίτεχνες ετικέτες και προϊόντα που είναι μικρά διαμαντάκια απλωμένα σε ένα φωτεινό μαγαζί με υποδειγματική εξυπηρέτηση. 

Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 11, Αθήνα 

Τσακανίκας 

Το πιο παλιό μαγαζί της λίστας μας. Άνοιξε για πρώτη φορά το 1920 στη Χαροκόπου 67 και από μοίραζε το γιαούρτι του πόρτα πόρτα. Με τα χρόνια τα μαγαζιά έχουν γίνει τρία, τα ίδια παραδοσιακά προϊόντα παραμένουν το ίδιο αγαπημένα από όλους μας και το όνομα Τσακανίκας, μας φέρνει αμέσως στο μυαλό την παλιά Αθήνα και τις γεύσεις της! 

Εκτός από τυριά και γιαούρτια που είναι στα καλύτερα τους, εδώ θα βρεις και ένα σωρό ακόμα πράγματα όπως αλλαντικά, γλυκά του κουταλιού από όλη την Ελλάδα, σπιτικές μαρμελάδες, χαλβάδες, μέλια, αγνά ζυμαρικά, ελιές, παξιμάδια μέχρι και κεραλοιφές! Γιαυτό είναι και στη λίστα μας, με τα αγαπημένα μας ντελικατέσεν της Αθήνας! 

Χαροκόπου 67, Καλλιθέα
Προσκόπων Αιδινίου 9, Ν.Σμύρνη
Φυλής 47, Φυλή


Carnicero

 Δίπλα στο όνομα του στην ταμπέλα γράφει και "food heaven" και μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε! Ένας παράδεισος νοστιμιάς σε Κολωνάκι και ψυχικό που αξίζει να ανακαλύψεις. Το Deli Κρεοπωλείο που έχε εκλεκτά κρέατα, αλλαντικά, έτοιμες λύσεις που όμως δε στερούνται καθόλου της δημιουργικότητας και της ποιότητας. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα βιολογικά του κρέατα ξεχωρίζουν αμέσως σε νοστιμιά, αν τα βάλεις μια Κυριακή στο τραπέζι σου, όλοι θα στο πουν. Κάνε μια βόλτα μέχρι το πιο κοντινό σου κατάστημα, τσέκαρε τα μοναδικά αλλαντικά του, αγόρασε τη sold out παρμεζάνα του, τσέκαρε ζυμαρικά σε διάφορες γεύσεις και σχήματα και αγόρασε προϊόντα που θα αγαπήσεις πριν καν δοκιμάσεις! 
Πατριάρχου Ιωακείμ 51, Αθήνα
Δημ. Βασιλείου 18, Νέο Ψυχικό


Troufa Local Deli

Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει ότι αυτό εδώ το ντελικατέσεν της Αθήνας, είναι ένας χώρος μοντέρνας αισθητικής που σε κάνει να νιώθεις οικειότητα με που μπεις μέσα. Με έμφαση στις πρώτες ύλες και την ποιότητα των προϊόντων έχει στα ράφια του απεριόριστη νοστιμιά που τη μοιράζεται καθημερινά με τους επισκέπτες του, που μοιραία φεύγουν με γεμάτες τσάντες από εκεί! 

Τυριά και αλλαντικά και εδώ πρωταγωνιστούν μαζί με ευφάνταστα προϊόντα τρούφας και ονειρεμένα αλείμματα. Αρτοποιήματα χωρίς γλουτένη, βιολογικά προϊόντα, όσπρια από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο και δεκάδες ακόμα κατηγορίες νοστιμιάς! 

Αχιλλέως 54, Παλαιό Φάληρο

Ελληνικά Καλούδια 

Με το που περάσεις την ξύλινη πόρτα στη Χατζηχρήστου και μπεις μέσα εδώ, νιώθεις σαν να "πέρασες" στον χρόνο πίσω. Εκλεκτά βιολογικά προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, είναι στολισμένα στα υπέροχα βεραμάν ράφια του που δένουν τέλειο με τον υπόλοιπο χώρο και τα βίντατζ πλακάκια του. 

Μια βιτρίνα με εκλεκτά τυριά και αλλαντικά. Γύαλες με γλυκά, όσπρια σε καλομελετημένες συσκευασίες, λάδια ξύδια και κρασιά που έχεις δοκιμάσει σε νησιώτικα τραπέζια και δεκάδες ακόμα πράγματα που αξίζουν μια θέση, στο καθημερινό σου τραπέζι. Αυτό εδώ το ντελικατέσεν της Αθήνας, είναι ένας πραγματικό θησαυροφυλάκιο! 

Χατζηχρήστου 8, Αθήνα

Καλλιδρομίου 51, Αθήνα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Προχτές
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Προχτές
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον