E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

3 λαχταριστά φαγητά που πρέπει να δοκιμάσεις σε αυτές τις χώρες

Πόσο διαφέρει το ελληνικό στιφάδο από το στιφάδο στην Πολώνία;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/1/2022 | 12:49

3 λαχταριστά φαγητά που πρέπει να δοκιμάσεις σε αυτές τις χώρες
@karolinamaslankaa / Instagram

Τα ταξίδια είναι από τα πιο ωραία πράγματα που μπορείς να κάνεις. Γνωρίζεις άλλους πολιτισμούς, άλλους ανθρώπους, βλέπεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια τους και ξεφεύγεις από την ρουτίνα σου. Η συμβουλή που σου δίνουν όλοι είναι να ταξιδεύεις όσο πιο πολύ μπορείς.

Αλλά ένα ακόμα μαγευτικό μέρος των ταξιδιών είναι η γεύση. Τα παραδοσιακά φαγητά των χωρών που δεν μαγειρεύονται κάπου αλλού και ακόμα αν αυτό συμβεί δεν είναι ίδια η γεύση. Όπως και να το κάνουμε την καλύτερη πίτσα την έχει η Νάπολη.

Αλλά υπάρχουν και αλλά λιγότερα γνωστά παραδοσιακά φαγητά που αξίζει να δοκιμάσεις.

Bigos - Πολωνία

Το Bigos (Στιφάδο του Κυνηγού), είναι ένα παραδοσιακό κρέας στιφάδο τυπικό της πολωνικής, λιθουανικής και λευκορωσικής κουζίνας. Δεν υπάρχει καμία συνταγή για ένα αλμυρό στιφάδο με λάχανο και κρέας, καθώς οι συνταγές διαφέρουν σημαντικά από περιοχή σε περιοχή και από οικογένεια σε οικογένεια. Τα τυπικά συστατικά περιλαμβάνουν λευκό λάχανο, ξινολάχανο (kapusta kiszona στα πολωνικά), διάφορα κομμάτια κρέατος και λουκάνικα, συχνά ολόκληρες ή πολτοποιημένες ντομάτες, μέλι και μανιτάρια. Τα κρέατα μπορεί να περιλαμβάνουν χοιρινό (συχνά καπνιστό), ζαμπόν, μπέικον, μοσχάρι, μοσχαρίσιο κρέας, λουκάνικο και, καθώς ο bigos θεωρείται πραγματικό στιφάδο των κυνηγών, ελάφι ή άλλο παιχνίδι.

Tom Yum - Ταϊλάνδη

Η σούπα Tom yum είναι μια καυτή, πικάντικη και ξινή σούπα που περιλαμβάνει συνήθως γαρίδες ή κοτόπουλο και μανιτάρια, κόλιανδρο, λεμονόχορτο, φύλλα kaffir lime και βασιλικό της Ταϊλάνδης. Είναι μια πολύ αρωματική σούπα (όπως είναι χαρακτηριστικό πολλών ταϊλανδέζικων φαγητών) και είναι πολύ υγιεινή – είναι πολύ χαμηλή σε λιπαρά και υδατάνθρακες. Υπάρχουν και άλλες ποικιλίες tom yum, όπως το tom yum nam khon που περιλαμβάνει γάλα καρύδας, αλλά για την αληθινή νόστιμη γεύση της Ταϊλάνδης πρέπει να δοκιμάσετε το tom yum.

Bobotie - Νότιος Αφρική

Το Bobotie είναι ένα νοτιοαφρικανικό πιάτο που αποτελείται από καρυκευμένο κιμά που ψήνεται με επικάλυψη με βάση το αυγό. Οι πρώτες συνταγές περιλάμβαναν τζίντζερ, μαντζουράνα και φλούδα λεμονιού. Η εισαγωγή της σκόνης κάρυ έχει απλοποιήσει κάπως τη συνταγή, αλλά η βασική ιδέα παραμένει η ίδια. Ορισμένες συνταγές απαιτούν επίσης την προσθήκη ψιλοκομμένων κρεμμυδιών στο μείγμα. Παραδοσιακά, το μπομποτί ενσωματώνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες ή σουλτανίνες, αλλά η γλυκύτητα που δίνουν δεν είναι του γούστου όλων. Συχνά γαρνίρεται με καρύδια, chutney και μπανάνες. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα πικάντικο, το πιάτο ενσωματώνει μια ποικιλία γεύσεων που μπορούν να προσθέσουν πολυπλοκότητα. Για παράδειγμα, τα αποξηραμένα φρούτα (συνήθως βερίκοκα και σταφίδες/σουλτανίνες) κάνουν πολύ ωραία αντίθεση με τη γεύση του κάρυ. Η υφή του πιάτου είναι επίσης περίπλοκη, με το μείγμα των ψητών αυγών να συμπληρώνει το εμποτισμένο με γάλα ψωμί που προσθέτει υγρασία στο πιάτο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Προχτές
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Προχτές
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον