LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου

Ένας διαφορετικός οδηγός για μπέργκερ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 4/2/2020 | 00:45

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου

Θέλεις να σε αποκαλούν Master Chef; Θέλεις να σε παρακαλάνε να έρθουν σπίτι σου για τα περίφημα μπέργκερ σου; Θέλεις να εντυπωσιάσεις την κοπέλα σου ή τον άντρα σου φτιάχνοντας τα μπέργκερ με αμερικάνικο τρόπο;

Αν ναι, τότε ακολούθησε τα παρακάτω βήματα...

Μη τσιγκουνευτείς τα χρήματα όταν αγοράσεις κιμά.

Ο κακός κιμάς μπορεί αν σωθεί στο παστίτσιο, άντε και σε καμια μακαρονάδα με κιμά, αν ρίξεις κανα κιλό κεφαλοτύρι από πάνω. Στα μπέργκερ όμως δεν έχεις καμία ελπίδα αν ο κιμάς είναι κακός.

Μην αντιγράφεις τη μαμά σου όταν ρίχνει μπαχαρικά στα μπιφτέκια.

Το σωστό το μπέργκερ, το τίμιο, το Made in USA, θέλει αλάτι και πιπέρι και αυτά σε μικρές ποσότητες. Και πάντα τη μισή ποσότητα πριν το ψήσιμο και τη μισή ποσότητα κατά τη διάρκεια. Μερικοί ρίχνουν και πάπρικα, μέχρι εκεί όμως έ;

Μην φερθείς στο κιμά σαν να είσαι στο πρώτο ραντεβού

Τι εννοώ με αυτό; Ο κιμάς που θα γίνει μπέργκερ θέλει να πιαστείτε στα χέρια σαν καυγάς σε μπαρ στα Μάλια. Στην αρχή πολύ σκληρές μπουνιές μετά σαν να το χαιδεύεις...Σοβαρά ο κιμάς θέλει αρκετή ώρα ανακάτεμα και χτύπημα και προς το τέλος απλό ανάκάτεμα για να ηρεμήσει και να έχει συνοχή όταν ψηθεί.

Μη πειραματίζεσαι με το ψωμάκι

Ειδικά εγώ δεν θα σου πω να μην πειραματιστείς, κάνε ότι θες, ότι έρθει στο μυαλό. Αλλά όταν κάνεις μπέργκερ, θα πάρεις το απλό ψωμάκι το στρόγγυλο με το σουσάμι πάνω.

Μη το αφήσεις να ψηθεί μόνο του.

Το μπέργκερ θέλει την προσοχή σου σαν γκόμενος/γκόμενα την πρώτη εβδομάδα της γνωριμίας σας. Μην φύγεις από πάνω του όταν ψήνεται, και να το γυρνάς αρκετές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Μην βάλεις τίποτα κρύο μέσα του

Ακούγεται αισχρό αλλά δεν είναι. Οι Αμερικανοί που στις φλέβες του κυλάει κιμάς αντί για αίμα, δεν βάζουν ποτέ τα υλικά που προσθέτουν εντελώς κρύα. Ακόμα και την τομάτα, την αφήνουν λίγα δεύτερόλεπτα πάνω στη φωτιά. Ειδικά το τυρί ποτέ κρύο!!!! Και συμβουλή από φίλο που το 20% των κιλών του είναι από μπέργκερ, μην ξεχάσεις να βάλεις καραμελωμένα κρεμμύδια, πάνω και κάτω από το μπιφτέκι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 2 Απριλίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Σαλάτες που λάτρεψαν οι διάσημες και μπορείς να φτιάξεις κι εσύ

Σήμερα
Όταν προσπαθείς να χάσεις κιλά μια σαλάτα είναι πάντα τέλεια ιδέα

Ποιοι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες;

Σήμερα
Οι προτιμήσεις και πόσο επηρεάζονται

Αρης στον Υδροχόο: Ποια ζώδια θα υποφέρουν αυτήν την περίοδο

Σήμερα
Κάποιοι θα πάρουν τα πάνω τους, αλλά άλλοι θα ταλαιπωρηθούν

Τα πιο «αρρωστημένα» mac n` cheese

Σήμερα
Τώρα που είσαι στο σπίτι κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου

Ελληνικά εστιατόρια στην άκρη του κόσμου

Σήμερα
Παντού υπάρχει ένας μουσακάς, είναι πλέον σίγουρο

Το τέλειο κόλπο μαμάς που κάνει τα παιδιά να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού

Σήμερα
Η ίδια έμαθε στην 3χρονη κόρη της να την βοηθά

Ψωμί σε 5 λεπτά με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Χτες
Δοκιμάσαμε την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μεθυσμένο ψωμί με μπύρα

Πως είναι να ταξιδεύεις στη νέα και πολυτελέστατη πρώτη θέση της Emirates

Χτες
Κατά πάσα πιθανότητα ελάχιστοι θα το δουν από κοντά

Τα ζώδια σήμερα: 1 Απριλίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.