E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Καρέ-Καρέ: Το νέο podcast για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

Η πανεύκολη συνταγή βασιλόπιτας της τελευταίας στιγμής

Χωρίς μίξερ στα 20 λεπτά έτοιμη για φούρνο

Δημοσίευση 31/12/2019 | 13:37

Η πανεύκολη συνταγή βασιλόπιτας της τελευταίας στιγμής

Χωρίς μίξερ στα 20 λεπτά έτοιμη για φούρνο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45-50 Λεπτά

Υλικά

Βούτυρο φρέσκο – 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Ζάχαρη – 2 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Αυγά – 6 τεμ.

Βανίλιες σε σκόνη – 2 τεμ.

Baking powder – 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – 1 1/2 πακέτο κοσκινισμένο

Γάλα – 1 φλυτζάνι του τσαγιού

Κανέλα – 1/2 κουταλιά της σούπας

Γαρύφαλλο – 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι – 1 πρέζα

Σόδα μαγειρικής – 1 κουταλάκι του γλυκού

Αμύγδαλα ή καρύδια – 1 φλυτζάνι του τσαγιού χονδροκομμένα

Ξύσμα πορτοκαλιού – 1 1/2 κουταλιά της σούπας

Κονιάκ – 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τους κρόκους σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα βούτυρο-ζάχαρης πρώτα τους χτυπημένους κρόκους και μετά την μαρέγκα σιγά σιγά για να μην κόψει και ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, γάλα, βανίλιες, κανέλα, γαρύφαλλο, σόδα, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, κονιάκ, ρίχνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια σε ένα τηγάνι ίσα να πάρουν χρώμα (ή στον φούρνο σε ένα ταψί) και τα προσθέτουμε χοντροκομμένα στο παραπάνω μείγμα.

Σε ένα ταψί βουτυρωμένο στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα. Βάζουμε και το φλουρί μας τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο κάπου εκεί μέσα.

Στολίζουμε με ασπρισμένα ολόκληρα αμύγδαλα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω – κάτω (όχι στον αέρα) στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Αν θέλουμε όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ετοιμάζουμε γλάσο λευκής σοκολάτας και αλείφουμε από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί το μυαλό μας λατρεύει να αναβάλλει και πώς να το ξεγελάσεις

Body+Mind 21.10.2025
Πόσες φορές έχεις πει “θα το κάνω αύριο” και το αύριο… έγινε επόμενη εβδομάδα;

Η Τόνια Σωτηροπούλου δίνει έμπνευση για ταξιδιωτικά looks με ιταλική φινέτσα

Style 21.10.2025
Το απόλυτο “dolce vita” στυλ μέσα από τις πιο κομψές εμφανίσεις της ηθοποιού

Το τεστ που δείχνει αν θα γεράσουμε σωστά

Body+Mind 21.10.2025
Το «παράδοξο του βάρους»

Γυμνάζεσαι μετά τα 50; Πρόσεξε αυτά τα 7 θανατηφόρα λάθη!

Body+Mind Χτες
Τα λάθη που σαμποτάρουν το σώμα σου μετά τα 50 – Το #3 το κάνουν όλοι!

«Πόσο Εγώ;» Το νέο podcast του Pink.gr για να ξαναβρείς τη φωνή μέσα σου

Σχέσεις Χτες
Ένα podcast για γυναίκες που δε θέλουν πια “συμβουλές αυτοβελτίωσης” αλλά μια φωνή που να τις καταλαβαίνει

Η πιο ακραία τάση της αισθητικής πραγματοποιείται στην Τουρκία

Body+Mind Χτες
Παρά τις προειδοποιήσεις, η βιομηχανία ευημερεί

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δε μας αρέσει η δουλειά μας

Body+Mind Χτες
Δώσε σημασία στα καμπανάκια που σου χτυπάει το σώμα σου!

Αν ξενυχτάς, πρόσεχε! Αυτή η συνήθεια σε οδηγεί σε έναν ύπουλο εθισμό

Body+Mind Προχτές
Οι «νυχτερινοί τύποι» κινδυνεύουν περισσότερο – και η αιτία θα σε σοκάρει

Έτσι θα σώσεις τα φυτά σου αν έχουν αρχίσει να μαραίνονται

Σπίτι Προχτές
Απλά βήματα για να τα διατηρήσεις για πολλά χρόνια

Τι είναι το «τραύμα της μητέρας» και ποια τα σημάδια που δείχνουν ότι υποφέρετε από αυτό

Σχέσεις Προχτές
Δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά όχι ανέφικτο