E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πανεύκολη συνταγή βασιλόπιτας της τελευταίας στιγμής

Χωρίς μίξερ στα 20 λεπτά έτοιμη για φούρνο

Δημοσίευση 31/12/2019 | 13:37

Η πανεύκολη συνταγή βασιλόπιτας της τελευταίας στιγμής

Χωρίς μίξερ στα 20 λεπτά έτοιμη για φούρνο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45-50 Λεπτά

Υλικά

Βούτυρο φρέσκο – 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Ζάχαρη – 2 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Αυγά – 6 τεμ.

Βανίλιες σε σκόνη – 2 τεμ.

Baking powder – 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – 1 1/2 πακέτο κοσκινισμένο

Γάλα – 1 φλυτζάνι του τσαγιού

Κανέλα – 1/2 κουταλιά της σούπας

Γαρύφαλλο – 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι – 1 πρέζα

Σόδα μαγειρικής – 1 κουταλάκι του γλυκού

Αμύγδαλα ή καρύδια – 1 φλυτζάνι του τσαγιού χονδροκομμένα

Ξύσμα πορτοκαλιού – 1 1/2 κουταλιά της σούπας

Κονιάκ – 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τους κρόκους σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα βούτυρο-ζάχαρης πρώτα τους χτυπημένους κρόκους και μετά την μαρέγκα σιγά σιγά για να μην κόψει και ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, γάλα, βανίλιες, κανέλα, γαρύφαλλο, σόδα, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, κονιάκ, ρίχνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια σε ένα τηγάνι ίσα να πάρουν χρώμα (ή στον φούρνο σε ένα ταψί) και τα προσθέτουμε χοντροκομμένα στο παραπάνω μείγμα.

Σε ένα ταψί βουτυρωμένο στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα. Βάζουμε και το φλουρί μας τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο κάπου εκεί μέσα.

Στολίζουμε με ασπρισμένα ολόκληρα αμύγδαλα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω – κάτω (όχι στον αέρα) στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Αν θέλουμε όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ετοιμάζουμε γλάσο λευκής σοκολάτας και αλείφουμε από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί το δέρμα σου δείχνει «θαμπό» το φθινόπωρο και πώς να του ξαναδώσεις λάμψη

Style 04.11.2025
Μόλις αλλάξει η εποχή, αλλάζει και το δέρμα σου - και όχι πάντα προς το καλύτερο

Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται

Food 04.11.2025
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -

Το βραστό, ταπεινό λαχανικό με τη μεγάλη αξία

Food 04.11.2025
Πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Κ

Το πιο punk σημείο της Ευρώπης: Η πιο «παράνομη» γειτονιά που έγινε τουριστικό αξιοθέατο

Ταξίδια Χτες
Πώς μια εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση μετατράπηκε σε εργαστήριο ελευθερίας

Ο ακριβότερος καφές στον κόσμο πωλείται πλέον στο Ντουμπάι – και η τιμή του προκαλεί ίλιγγο

Food Χτες
«Είναι σοκαριστικό, αλλά αυτό είναι το Ντουμπάι» λένε

Το μυστικό των κατοίκων της Νικόγια που ζουν πάνω από 100 χρόνια: Τι τρώνε;

Food Χτες
Τα 3 φτηνά τρόφιμα που τρώνε καθημερινά στην Κόστα Ρίκα

Μήπως τα ψυχολογικά βάρη που κουβαλάς δεν είναι δικά σου;

Σχέσεις Χτες
Στο νέο επεισόδιο του «Πόσο Εγώ;» μιλάμε για τα βάρη που δε φαίνονται αλλά σε κρατούν κάτω - εκείνα που δεν είναι καν δικά σου, μα τα κουβαλάς σαν να σου ανήκουν.

Micro‑stressors: τα μικρά καθημερινά άγχη που σε ρίχνουν χωρίς να το καταλαβαίνεις

Body+Mind Χτες
Η ζωή δε θα γίνει ποτέ εντελώς ήρεμη - αλλά μπορεί να γίνει πιο διαχειρίσιμη!

4 ασιατικά εστιατόρια στην Αθήνα με απίθανο μπουφέ κάτω από 20€ που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Προχτές
Αν αγαπάς τις ασιατικές γεύσεις και θέλεις να το ρίξεις έξω χωρίς να αδειάσεις το πορτοφόλι σου, αυτά τα spots πρέπει να μπουν στη λίστα σου!

Το μυστικό που προδίδει αν οι φιλίες σου θα κρατήσουν στο χρόνο

Σχέσεις Προχτές
Κι όμως, υπάρχει ένας μαγικός αριθμός που μπορεί να στο αποκαλύψει!