LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2019 | 00:38

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Θα χρειαστούμε:

  • 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη

Για το κριθαράκι

  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

  1. Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να σοταριστεί για 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
  5. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς C για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορόιδεψέ τους: Ο τρόπος για να κάνεις μια σχέση καλύτερη

Πριν 8 ώρες
Πώς το δημιουργικό πείραγμα οδηγεί σε μια πιο δυνατή σχέση

Τα ζώδια σήμερα: 25 Iανουαρίου

Πριν 8 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Κονδυλώματα: Ο ύπουλος εχθρός ανδρών και γυναικών

Πριν 8 ώρες
Η συχνότητα εμφάνισης τρομάζει

Χωρισμός: 6+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις αφού χωρίσεις

Πριν 8 ώρες
Για να βοηθήσεις τον εαυτό σου και να σταθείς ξανά στα πόδια σου, ακόμα πιο δυνατή από πριν

Καθημερινές συνήθειες που προκαλούν ρυτίδες

Πριν 8 ώρες
Πως θα προστατεύσεις την επιδερμίδα σου όσο μεγαλώνεις

3+1 τροφές που που σου προκαλούν ημικρανίες

Πριν 8 ώρες
Αν τις περιορίσεις θα δεις αμέσως αποτελέσματα

Η Miroslava Duma συνεχίζει να σαρώνει με το στυλ της

Χτες
Η διάσημη καλλονή έχει και μυαλό και απίστευτο look

Γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα κτίριο που... χορεύει;

Χτες
Όσοι έχετε επισκεφθεί την Πράγα μάλλον το έχετε δει

Αν γυμνάζεσαι και νιώσεις κάτι από αυτά, σταμάτα αμέσως

Χτες
Οι ενδείξεις που προμηνύουν τα προβλήματα στον οργανισμό

Αυτός είναι ο λόγος που τα μαλλιά μπορούν να ασπρίσουν σε μια νύχτα

Χτες
Τι έδειξε νέα έρευνα των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ των ΗΠΑ και Σάο Πάολο της Βραζιλίας

4+1 σούπερ λαχταριστές συνταγές για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Χτες
Μόλις τις δεις εκτός του ότι θα σου τρέξουν τα σάλια, θα ξεχάσεις τον πόνο σου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.