Λαχταριστές και γρήγορες πέννες με κολοκύθα και μπέικον
Η κολοκύθα υπάρχει παντού αυτή την εποχή και σε πολύ καλή τιμή
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/11/2019 | 00:02
Θα χρειαστούμε:
- 150 γρ. μπέικον, ολόκληρο σε κύβους
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη από φλούδα και σπόρους, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
- 1 κύβο κότας
- 800 γρ. νερό, καυτό
- 500 γρ. πέννες
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα
Πάμε να τις ετοιμάσουμε:
- Σε μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο για 1'-2' μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί ελαφρά το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει έντονο χρώμα.
- Προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας και σοτάρουμε για 3'-4' ακόμα
- Προσθέτουμε το ζωμό, το καυτό νερό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να πιει τα περισσότερα ζουμιά της
- Παράλληλα βράζουμε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το βραστό νερό.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με την κολοκύθα.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κολοκύθα σε δυνατή φωτιά, στην κατσαρόλα, για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να πάρουν λίγο από το άρωμα της κολοκύθας.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
4 εναλλακτικές χρήσεις για το λάδι καρύδας που μάλλον δεν γνώριζες
Σπίτι
20.04.2024
Ένα πολυτάλαντο προϊόν
Αηδιαστικά φαγητά: Πράγματα που τρώνε οι άνθρωποι στον κόσμο κι εσύ δε θα έτρωγες ποτέ
Food
20.04.2024
Δεν είναι μόνο οι ψητές ακρίδες!
3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις
Family
20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε
3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε
Σχέσεις
20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική
Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη
Style
20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!
4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα
Body+Mind
20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων
Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα
Body+Mind
Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά
H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas
Style
Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στη κορυφή της λίστας για τις πιο φθηνές διακοπές
Ταξίδια
Χτες
4 ελληνικά νησιά στη λίστα
Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις
Ραδιόφωνο
Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!
Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί
Ταξίδια
Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία
`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα
Food
Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο