LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 23/10/2019 | 00:18

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Θα χρειαστούμε:

  • 18 λαζάνια σε φύλλο (περίπου 350 γρ.)

Για την κρέμα

  • 1 συσκευασία μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 800 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Για τη μπεσαμέλ

  1. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Για τη σύνθεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε στο ταψί 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα.
  3. Στρώνουμε 6 από τα λαζάνια, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια, και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
  4. Στρώνουμε άλλα 6 λαζάνια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 6 λαζάνια.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου, μπορείς να ξεκινήσεις από αυτό το βιβλίο


ΚΕΡΔΙΣΤΕ Πριν 1 ώρα
Οι bestseller συγγραφείς και διακεκριμένοι life coaches, Jill Douka και Νικόλας Ουρανός, συνεχίζουν την περιοδεία τους

Πώς καταφέρνουν οι γυναίκες της Ιαπωνίας να έχουν αψεγάδιαστο δέρμα

Πριν 1 ώρα
Αντί να τις ζηλεύετε, ακολουθήστε το παράδειγμά τους

Τα ζώδια σήμερα: 22 Noεμβρίου

Πριν 1 ώρα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξεις μουσακά

Πριν 1 ώρα
Διαχρονική γεύση με σίγουρη επιτυχία σε κάθε τραπέζι

Η τάση που φορούσαμε όταν είμασταν στο Δημοτικό επανέρχεται

Πριν 1 ώρα
Τα χρωματιστά καλσόν είναι πάλι στη μόδα

H Marie Condo παραδέχεται πως υπάρχει μια περίπτωση που η μέθοδός της είναι άχρηστη

Χτες
Επιτέλους κάποια δικαίωση για πολλές γυναίκες

Το νέο χρώμα μαλλιών της Cara Delavigne είναι το απόλυτο gothic trend

Χτες
Αν σου αρέσει αυτό το στιλ, τότε θα σου αρέσει και αυτή η απόχρωση

9+1 tips για να αυξήσεις την φωτογένεια σου

Χτες
Βγάλε τις ωραιότερες φωτογραφίες και εντυπωσίασε τους γύρω σου

Πώς ξεχωρίζεις το καλό λάδι;

Χτες
Χρειάζεται μόνο καλή παρατήρηση

Δυο πανεύκολα και υγιεινά σάντουιτς για το ταπεράκι του γραφείου

Χτες
Έξυπνες προτάσεις που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και παντού
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.