E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Φρουτάλια ή φουρτάλια, λαχταριστή ομελέτα από την Τήνο

Μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/8/2019 | 00:25

Τι να φάτε σήμερα: Φρουτάλια ή φουρτάλια, λαχταριστή ομελέτα από την Τήνο

Η Τηνιακή φρουτάλια ή φουρτάλια με αγκινάρα είναι μία φαντασική παραδοσιακή ομελέτα με τοπικό λουκάνικο Τήνου, άγριο αγκιναράκι και πατάτες. Είναι μια ομελέτα που θα σας μείνει αξέχαστη.

Θα χρειαστούμε:

  • 8 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλυτζ. γάλα
  • 8 τεμ αγκιναράκια Τήνου από βαζάκι, περίπου δύο αγκινάρες
  • 15 κομμένες ροδέλες από λουκάνικα Τήνου
  • 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
  • 1 φλυτζ. τσαγιού τυρί βολάκι Τήνου τριμμένο
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι
  • ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πάμε να την φτιάξουμε:

  1. Τηγανίζουμε τις πατάτες μας και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το γάλα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά να γίνει ένα μείγμα.
  3. Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 – 30 εκατοστά ρίχνουμε τα λουκάνικα και τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές.
  4. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις τηγανιτές πατάτες και σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Αφήνουμε να ψηθούν σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά και ελέγχουμε μετά από λίγο αν έχει ροδίσει από κάτω.
  6. Μεταφέρουμε την ομελέτα στο καπάκι επάνω από τον νεροχύτη για να μην λερωθεί η κουζίνα μας και την τουμπάρουμε και πάλι στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  7. Μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά την βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
  8. Συνοδεύουμε με μία ντοματοσαλάτα δροσερή και καλή μας όρεξη.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε τα παραδοσιακά υλικά αντικαταστήστε με ένα καλό φρέσκο λουκάνικο και κάποιο άλλο παραδοσιακό τυρί ή μια ξερή μυζήθρα.

Μπορούμε να την ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Προχτές
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Προχτές
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον