E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή

Με γλυκιά και πικάντικη μαρινάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 4/7/2019 | 01:28

Photo by Alex Lau, Food Styling by Chris Morocco and Tom Cunanan, Prop Styling by Elizabeth Jaime

Η μαρινάδα - ένα γλυκό και πικάντικο μίγμα από τσίλι, σκόρδο, sprite, ξύδι και μανιτάρια - είναι τόσο γευστική που δεν αφήσαμε ούτε σταγόνα να πάει χαμένη. Αφου την χρησιμοποιήσαμε για να μαρινάρουμε το κρέας, σιγοβράσαμε για πολύ λίγο ό,τι απέμεινε από αυτήν και στη συνέχεια αλείψαμε το κρέας λίγο πριν το αφαιρέσουμε από τη φωτιά. Απίθανο!

Θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κρεμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 12 κόκκινες πιπεριές τσίλι, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κούπα Sprite ή 7UP
  • 1/2 κούπα σως σόγιας
  • 1/3 της κούπας ξύδι ρυζιού ή απο ζαχαροκάλαμο
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 6 μανιτάρια σιτάκε ή οποιαδήποτε καφέ μανιτάρια

Προετοιμάζουμε

Βάζουμε στην κατάψυξη το χοιρινό, αφού το τυλίξουμε με χαρτί ψησίματος, για περίπου 45-60 λεπτά. Αφαιρούμε το χοιρινό από την κατάψυξη και στη συνέχεια κόβουμε σε μακριές λεπτές λωρίδες πλάτους 3-4 εκατοστών (σαν χοντροκομένες φέτες μπείκον)

Σε πλαστική σακούλα τροφίμων τοποθετούμε κρεμμύδια, τσίλι, σκόρδο, sprite, σως σόγιας, ξύδι, ζάχαρη, πιπέρι, και 1 κ.σ. αλάτι. Λιώνουμε τα μανιτάρια σε γουδί ώστε να γίνουν πάστα και τα προσθέτουμε στη σακούλα με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια χοιρινού ανακατεύοντας για να μην κολήσουν μεταξύ τους και να ενσωματωθούν στο μίγμα ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

Ψήνουμε

Τοποθετούμε ένα τηγάνι-σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε το χοιρινό από τη μαρινάδα και βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια σε σουβλάκια. Μεταφέρουμε την μαρινάδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό. Μετράμε ένα λεπτό, αφαιρώντας τυχόν αφρό που θα βγει στην επιφάνεια, και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι εκτός εστίας.

Ψήνουμε τα σουβλάκια για δυο λεπτά έως ότου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, γυρνώντας τακτικά. Με πινέλο αλείφουμε την μαρινάδα στα σουβλάκια. Ψήνουμε για ακόμη δυο λεπτά ή εως ότου πάρουν όμορφο καραμελωμένο χρώμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 26 Σεπτεμβρίου

Πριν 7 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Μόνο το 1% των ανθρώπων βλέπουν αυτές τις λέξεις

Πριν 7 ώρες
Μήπως ανήκετε σε αυτήν την εκλεκτή ομάδα

Κάνει το σeξ καλό στη μνήμη;

Πριν 7 ώρες
Τι δείχνει νέα έρευνα

Γιατί η νυν σου μοιάζει με την πρώην σου

Πριν 7 ώρες
Η επιστήμη απάντησε

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο δωμάτιο του σπιτιού

Πριν 7 ώρες
Tο 70% των ατυχημάτων συμβαίνουν σε αυτό

Kοιμάσαι με το ένα πόδι έξω από το σεντόνι; Να γιατί

Πριν 7 ώρες
O περίεργος τρόπος που έχει το σώμα μας για να φέρει ισορροπία στον οργανισμό

Η άσκηση των 30 δευτερολέπτων που γυμνάζει τέλεια τα μπράτσα

Πριν 7 ώρες
Eίναι πολύ πιο διασκεδαστικό να βάλετε και δυνατά μουσική

Περίεργες συμβουλές για αδυνάτισμα που δεν θα τις ακούσεις πουθενά

Πριν 7 ώρες
Πάμε στοίχημα πως δε στα έχει πει κάποιος

Τα πεντανόστιμα μακαρόνια φούρνου της τεμπέλας

Πριν 7 ώρες
Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο

Dolce and Gabbana: Iconic εμφανίσεις που σημάδεψαν και ενέπνευσαν ξανά τον οίκο

Χτες
Μετά από αρκετά χρόνια, η νέα collection θυμίζει παλιά μεγαλεία

Η καλύτερη συνταγή του Gordon Ramsay για τα αυγά σου είναι εδώ

Χτες
Είναι σίγουρη επιτυχία, τι να λέμε τώρα!
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.