E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή

Με γλυκιά και πικάντικη μαρινάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 4/7/2019 | 01:28

Photo by Alex Lau, Food Styling by Chris Morocco and Tom Cunanan, Prop Styling by Elizabeth Jaime

Η μαρινάδα - ένα γλυκό και πικάντικο μίγμα από τσίλι, σκόρδο, sprite, ξύδι και μανιτάρια - είναι τόσο γευστική που δεν αφήσαμε ούτε σταγόνα να πάει χαμένη. Αφου την χρησιμοποιήσαμε για να μαρινάρουμε το κρέας, σιγοβράσαμε για πολύ λίγο ό,τι απέμεινε από αυτήν και στη συνέχεια αλείψαμε το κρέας λίγο πριν το αφαιρέσουμε από τη φωτιά. Απίθανο!

Θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κρεμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 12 κόκκινες πιπεριές τσίλι, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κούπα Sprite ή 7UP
  • 1/2 κούπα σως σόγιας
  • 1/3 της κούπας ξύδι ρυζιού ή απο ζαχαροκάλαμο
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 6 μανιτάρια σιτάκε ή οποιαδήποτε καφέ μανιτάρια

Προετοιμάζουμε

Βάζουμε στην κατάψυξη το χοιρινό, αφού το τυλίξουμε με χαρτί ψησίματος, για περίπου 45-60 λεπτά. Αφαιρούμε το χοιρινό από την κατάψυξη και στη συνέχεια κόβουμε σε μακριές λεπτές λωρίδες πλάτους 3-4 εκατοστών (σαν χοντροκομένες φέτες μπείκον)

Σε πλαστική σακούλα τροφίμων τοποθετούμε κρεμμύδια, τσίλι, σκόρδο, sprite, σως σόγιας, ξύδι, ζάχαρη, πιπέρι, και 1 κ.σ. αλάτι. Λιώνουμε τα μανιτάρια σε γουδί ώστε να γίνουν πάστα και τα προσθέτουμε στη σακούλα με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια χοιρινού ανακατεύοντας για να μην κολήσουν μεταξύ τους και να ενσωματωθούν στο μίγμα ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

Ψήνουμε

Τοποθετούμε ένα τηγάνι-σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε το χοιρινό από τη μαρινάδα και βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια σε σουβλάκια. Μεταφέρουμε την μαρινάδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό. Μετράμε ένα λεπτό, αφαιρώντας τυχόν αφρό που θα βγει στην επιφάνεια, και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι εκτός εστίας.

Ψήνουμε τα σουβλάκια για δυο λεπτά έως ότου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, γυρνώντας τακτικά. Με πινέλο αλείφουμε την μαρινάδα στα σουβλάκια. Ψήνουμε για ακόμη δυο λεπτά ή εως ότου πάρουν όμορφο καραμελωμένο χρώμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ύπουλος καρκίνος του στόματος

Πριν 9 ώρες
Τα αθώα συμπτώματα που αγνοούμε

Το ωραίο άθλημα που σε κάνει να χάνεις σχεδόν 500 θερμίδες στα 30 λεπτά

Πριν 9 ώρες
Είναι και πολύ της μόδας τώρα με τον Στέφανο Τσιτσιπά

Τα ζώδια σήμερα: 19 Noεμβρίου

Πριν 9 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Best Dressed: Η διάσημη Youtuber σου δείχνει 50 outfits για όταν δεν έχεις τι να βάλεις

Πριν 9 ώρες
Αν δεν έχεις ακούσει ξανά το όνομα της, ήρθε η ώρα να τη γνωρίσεις

Oι πιο όμορφοι χειμερινοί προορισμοί στα Βαλκάνια

Πριν 9 ώρες
Θα σε ξεσηκώσουν για ταξιδάκι

Να τι γίνεται όταν δεν προσλάβεις επαγγελματία φωτογράφο στο γάμο σου

Πριν 9 ώρες
Η ποιότητα της εικόνας, ο φωτισμός, το κάδρο διαφέρουν δραματικά

Συμπτώματα του θυρεοειδή που δεν πρέπει να αγνοείτε

Πριν 9 ώρες
Όσα σας αποκαλύπτει το σώμα σας για την κατάσταση του

Να γιατί πρέπει να κοιμάστε με το σκύλο σας

Πριν 9 ώρες
Τα οφέλη που κερδίζετε αν μοιραστείτε μαζί του το κρεβάτι

Τα σημάδια που δείχνουν ότι η γρίπη εξελίσσεται σε πνευμονία

Χτες
Αν παρατηρήσετε ότι η γρίπη σας δεν περνάει, τότε μιλήστε στον γιατρό σας

Το τέλειο νυφικό ήταν τελικά φόρεμα από το H&M

Χτες
Παρά το δούλεμα που της έριξαν οι φίλες της το νυφικό της ήταν τέλειο

Το καλύτερο τυρί του κόσμου για το 2019

Χτες
Η διαδικασία παρασκευής του είναι πολύ συγκεκριμένη
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.