E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή

Με γλυκιά και πικάντικη μαρινάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 4/7/2019 | 01:28

Photo by Alex Lau, Food Styling by Chris Morocco and Tom Cunanan, Prop Styling by Elizabeth Jaime

Η μαρινάδα - ένα γλυκό και πικάντικο μίγμα από τσίλι, σκόρδο, sprite, ξύδι και μανιτάρια - είναι τόσο γευστική που δεν αφήσαμε ούτε σταγόνα να πάει χαμένη. Αφου την χρησιμοποιήσαμε για να μαρινάρουμε το κρέας, σιγοβράσαμε για πολύ λίγο ό,τι απέμεινε από αυτήν και στη συνέχεια αλείψαμε το κρέας λίγο πριν το αφαιρέσουμε από τη φωτιά. Απίθανο!

Θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κρεμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 12 κόκκινες πιπεριές τσίλι, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κούπα Sprite ή 7UP
  • 1/2 κούπα σως σόγιας
  • 1/3 της κούπας ξύδι ρυζιού ή απο ζαχαροκάλαμο
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 6 μανιτάρια σιτάκε ή οποιαδήποτε καφέ μανιτάρια

Προετοιμάζουμε

Βάζουμε στην κατάψυξη το χοιρινό, αφού το τυλίξουμε με χαρτί ψησίματος, για περίπου 45-60 λεπτά. Αφαιρούμε το χοιρινό από την κατάψυξη και στη συνέχεια κόβουμε σε μακριές λεπτές λωρίδες πλάτους 3-4 εκατοστών (σαν χοντροκομένες φέτες μπείκον)

Σε πλαστική σακούλα τροφίμων τοποθετούμε κρεμμύδια, τσίλι, σκόρδο, sprite, σως σόγιας, ξύδι, ζάχαρη, πιπέρι, και 1 κ.σ. αλάτι. Λιώνουμε τα μανιτάρια σε γουδί ώστε να γίνουν πάστα και τα προσθέτουμε στη σακούλα με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια χοιρινού ανακατεύοντας για να μην κολήσουν μεταξύ τους και να ενσωματωθούν στο μίγμα ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

Ψήνουμε

Τοποθετούμε ένα τηγάνι-σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε το χοιρινό από τη μαρινάδα και βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια σε σουβλάκια. Μεταφέρουμε την μαρινάδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό. Μετράμε ένα λεπτό, αφαιρώντας τυχόν αφρό που θα βγει στην επιφάνεια, και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι εκτός εστίας.

Ψήνουμε τα σουβλάκια για δυο λεπτά έως ότου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, γυρνώντας τακτικά. Με πινέλο αλείφουμε την μαρινάδα στα σουβλάκια. Ψήνουμε για ακόμη δυο λεπτά ή εως ότου πάρουν όμορφο καραμελωμένο χρώμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιnfluencer δείχνει το πρόσωπό της πριν και μετά το μακιγιάζ

Σήμερα
Η Lex Gillis είναι μια από τις πιο γνωστές influencers

Πώς η μπαλαρίνα κάνει πιρουέτα και δε ζαλίζεται;

Σήμερα
Δεν πέφτουν. Πώς γίνεται αυτό;

Τα ζώδια σήμερα: 19 Φεβρουαρίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτά είναι τα ιδανικά χρώματα για μανικιούρ αν φοράς πολλά δαχτυλίδια

Σήμερα
Δες πως θα κάνεις τα χέρια σου να μην δείχνουν σαν... πανηγύρι

5 πράγματα που δείχνουν πως δεν σε θέλει πραγματικά

Χτες
Μήπως συμβαίνουν και απλώς δεν τα προσέχεις;

Τα ζώδια σήμερα: 18 Φεβρουαρίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Kι όμως αυτό το χρώμα είναι το απόλυτο color trend της σεζόν

Χτες
Αυστηρό αλλά και τόσο βολικό που δεν θα ξεκολλήσεις από αυτό

Τα ζώδια σήμερα: 17 Φεβρουαρίου

Προχτές
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Είναι τα vintage πάλι στη μόδα;

Προχτές
Ποιες διάσημες το έφεραν πάλι στα πράγματα - Πού μπορείς να βρεις τέτοιους θησαυρούς

Αν κοιμάσαι λιγότερο από 6 ώρες τότε κινδυνεύεις από αυτές τις ασθένειες

Προχτές
Με τα νούμερα να είναι τρομακτικά, οι γιατροί τοποθετούν την έλλειψη ύπνου στους πιο επικίνδυνους εχθρούς της υγείας μας

Τα hair trends που ξεχώρισαν στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης

Προχτές
Ετοιμαστείτε για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2020
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.