LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Top 7 υλικά για super μοντέρνες κουζίνες!

Η ανακαίνιση κουζίνας είναι μια διαδικασία που κρίνεται απαραίτητη

Δημοσίευση 8/4/2019 | 14:18

Top 7 υλικά για super μοντέρνες κουζίνες!

Χωρίς αμφιβολία, η ανακαίνιση κουζίνας είναι μια διαδικασία που κρίνεται απαραίτητη, όταν περάσουν μερικά χρόνια. Για να παραμένει η κουζίνα άνετη και λειτουργική, χρειάζεται κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις. Και φυσικά, η ανανέωση της αισθητικής αποτελεί άλλο ένα σημαντικό κομμάτι. Ποια είναι τα καλύτερα υλικά για τα ντουλάπια, τα δάπεδα, τους τοίχους και την πλάτη της κουζίνας; Πώς μπορείς να συνδυάσεις την αισθητική από μοντέρνες κουζίνες, με την οικονομία και την άνεση;

Είναι σχεδόν απίθανο να μην έχεις επιλέξει ένα από τα παρακάτω στοιχεία για το μαγειρικό σου βασίλειο. Ρωτήσαμε τα αξιολογημένα συνεργεία ανακαίνισης ποια είναι τα καλύτερα υλικά για την κουζίνα και για ποιους λόγους βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις του κοινού. Ξύλο ή Μάρμαρο; Γρανίτη ή χαλαζία; Ό,τι κι αν προτιμάς, υπάρχει σίγουρα μια εναλλακτική, που ταιριάζει απόλυτα στις επιθυμίες σου! Είσαι έτοιμος/-η να την ανακαλύψεις;

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα υλικά για τις πιο μοντέρνες κουζίνες;

1. Laminate, η οικονομική λύση στην κουζίνα

Θέλεις να αλλάξεις το πάτωμα, τον πάγκο ή τα ντουλάπια της κουζίνας σου με χαμηλό κόστος; Το laminate είναι μία από τις πιο οικονομικές λύσεις της αγοράς και σου προσφέρει αμέτρητες λύσεις. Μπορείς να διαλέξεις μια σκούρα εκδοχή που μοιάζει με ξύλο ή μια πιο ανοιχτή, που να θυμίζει γρανίτη. Οι αποχρώσεις του laminate είναι τόσες πολλές, που είναι βέβαιο ότι θα βρεις μια ιδανική για τον χώρο της κουζίνας σου. Τα laminate πατώματα για την κουζίνα αποτελούν μια πολύ μοντέρνα τάση, αλλά και αρκετά ανθεκτική στην καταπόνηση.

2. Μεγαλοπρεπές μαρμάρινο πάτωμα κουζίνας

Το μάρμαρο συνιστά μια από τις πιο διαχρονικές επιλογές και τα πιο εντυπωσιακά υλικά για δάπεδα κουζίνας. Αν και είναι αρκετά ακριβότερο από την επιλογή του laminate, το μάρμαρο θα “γεμίσει” το χώρο, δίνοντας του ασύγκριτη αίσθηση πολυτέλειας. Εκείνο που πρέπει να προσέξεις, αν καταλήξεις σε αυτή την επιλογή, είναι η τακτική φροντίδα του. Το μάρμαρο είναι πορώδες υλικό, επομένως θα πρέπει να προσέχεις διπλά τους λεκέδες και τον καθαρισμό του.

3. Ξύλο μασίφ στα ντουλάπια κουζίνας

Αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το καλύτερο υλικό για ντουλάπια κουζίνας, σίγουρα πρέπει να σκεφτείς το ξύλο. Το ξύλο βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία υλικά για την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο αλλά και το σαλόνι. Αν επιλέξεις να τοποθετήσεις ξύλινο πάγκο ή ντουλάπια στην κουζίνα σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι μια οικονομική αλλά και πρακτική λύση για όλες τις μοντέρνες κουζίνες. Το ξύλο αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτή η ιδιότητα θα σε βολέψει πολύ στο μαγείρεμα. Αν δε θέλεις να “βαρύνεις” το χώρο, μπορείς να συνδυάσεις το ξύλο με ένα φυσικό πέτρωμα. Ο συνδυασμός τους σίγουρα θα σε ενθουσιάσει! Αν ψάχνεις και ιδανικά υλικά για πλάτη κουζίνας, το φυσικό ξύλο είναι μια ζεστή επιλογή με ρουστίκ χαρακτηριστικά που αγαπάμε πολύ. Πολλές φορές, το υλικό στην πλάτη της κουζίνας συνδυάζεται με το υλικό των ντουλαπιών για ομοιόμορφη διακόσμηση.

4. Χαλαζίας στο πάσο της κουζίνας

Αναζητάς μία μοντέρνα επιλογή, με αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και ελάχιστες ανάγκες φροντίδας και συντήρησης; Ο χαλαζίας, με το υπέροχο γυαλιστερό του χρώμα, χάρη στη μη - πορώδη επιφάνεια του, μπορεί να σου προσφέρει αυτά τα οφέλη. Mπορείς να διαλέξεις από μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων. Ο χαλαζίας αποτελεί ένα από τα καλύτερα υλικά για πάσο κουζίνας, αλλά εσύ μπορείς πάντα να πρωτοτυπήσεις!
Μία από τις δημοφιλέστερες τάσεις στις μοντέρνες κουζίνες είναι η χρήση ενός πάσου ως διαχωριστικό χώρου. Η σύγχρονη διακόσμηση θέλει την κουζίνα με το σαλόνι να γίνονται ένα. Γιατί, λοιπόν, να μη το δοκιμάσεις, χρησιμοποιώντας ένα τόσο αισθητικά κομψό υλικό; Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο χαλαζίας αποτελεί και ένα από τα ωραιότερα υλικά για πλάτη κουζίνας. Ωστόσο, κοστίζει σχετικά ακριβά και γι’ αυτό δεν αποτελεί επιλογή που συναντάμε συχνά.

5. Γρανίτης για ανθεκτικό πάγκο κουζίνας

Θέλεις να δώσεις στην κουζίνα σου αίσθηση πολυτέλειας, η οποία θα κρατήσει για χρόνια; Ο γρανίτης είναι ένα μοναδικό πέτρωμα με μεγάλη σκληρότητα και ακόμα μεγαλύτερη αντοχή. Ειδικά αν φροντίζεις για τη συντήρηση του κάθε χρόνο, επιλέγοντας την τεχνική της αδιαβροχοποίησης, είναι σχεδόν απίθανο να εμφανιστούν λεκέδες και ρωγμές στην επιφάνεια του. Η κουζίνα σου θα μοιάζει σαν τις πιο μοντέρνες κουζίνες που έχουν βγει από περιοδικό!

6. Πλακάκια για την πλάτη κουζίνας

Τα πλακάκια είναι μια από τις πιο ασφαλείς, οικονομικές, αλλά και μοντέρνες επιλογές στα υλικά για πλάτη κουζίνας. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε ποιο είναι το καλύτερο υλικό για ντουλάπια κουζίνας. Ωστόσο, αν το υλικό των ντουλαπιών δεν ταιριάζει με την πλάτη της κουζίνας, το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι φτωχό. Υπάρχουν πάρα πολλά χρώματα, σχέδια και διαστάσεις για πλακάκια.

Πάρα πολλά πλακάκια είναι αρκετά οικονομικά για τοποθέτηση στην κουζίνα. Επίσης, καθαρίζονται εύκολα και έχουν ελάχιστες ανάγκες συντήρησης. Σου συστήνουμε να επιλέξεις, πρώτα, το υλικό για τα ντουλάπια της κουζίνας και έπειτα να επενδύσεις σε ταιριαστά πλακάκια για την πλάτη. Σου εγγυόμαστε, πως το βήμα αυτό θα σου προσφέρει μια από τις πιο μοντέρνες κουζίνες.

7. Τζάμι στην πλάτη της κουζίνας

Ψάχνεις κάτι μινιμαλιστικό και σύγχρονο, που να ταιριάζει εύκολα με τα περισσότερα υλικά για μοντέρνες κουζίνες; Το τζάμι είναι μια από τις πιο μοντέρνες επιλογές για υλικά κουζίνας και πολύ περισσότερο, για την πλάτη κουζίνας. Δε συστήνεται σαν υλικό για τον πάγκο, γιατί γεμίζει γρήγορα δαχτυλιές και χρειάζεται συχνό καθάρισμα.

Επίσης, μπορεί να ραγίσει και να χρειαστεί αντικατάσταση. Ωστόσο, παραμένει ένα από τα καλύτερα υλικά για πλάτη κουζίνας, όπου δε δέχεται μεγάλη καταπόνηση. Το τζάμι μπορεί να έχει διάφορες αποχρώσεις ή ακόμη και σχέδια, ανάλογα με το γούστο σου. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να εξετάσεις αυτή την επιλογή, εφόσον, μάλιστα, καθαρίζεται πολύ εύκολα.

Πηγή: Douleutaras.gr Blog

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 31 Mαΐου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Ο τρόπος για να κάνεις σeξ χωρίς να κινείσαι

Σήμερα
Χωρίς να ξοδέψεις πολλή ενέργεια

Αυτά είναι τα 5 λάθη σε ένα βιογραφικό που ψάχνει η Google πριν «ρίξει άκυρο»

Σήμερα
Στέλεχος της Google εξηγεί ποια λάθη στο βιογραφικό είναι πιθανόν να κοστίζουν ακριβά

Φτιάξε την πίτσα της τεμπέλας σε χρόνο ρεκόρ

Σήμερα
Η πιο εύκολη πίτσα και πεντανόστιμη!

Η Alessandra, η πιο όμορφη yoga instructor κάνει live μαθήματα

Σήμερα
Κάνε μαζί της γιόγκα και θα ξετρελαθείς!

Μια συνταγή με λουκάνικα που θα αρέσει σε όλους και γίνεται σε 20 λεπτά

Σήμερα
Είναι σίγουρη επιτυχία και χορταίνουν όλοι!

Έτσι θα κάψεις 500 θερμίδες σε μόλις 45 λεπτά!

Σήμερα
Η δυναμική προπόνηση που θα σε βοηθήσει να κάψεις το περιττό λίπος

Τα ζώδια σήμερα: 30 Mαΐου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτοί είναι έξι λόγοι που βήχουμε περισσότερο στο γραφείο

Χτες
Κι όμως, είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που σχετίζεται με το περιβάλλον εργασίας σας

Το στιλάτο σπίτι που χτίζεται μέσα σε 6 ώρες & κοστίζει λιγότερα από 30.000 ευρώ

Χτες
Εκτός από ωραίο εξωτερικό, έχει και φοβερό εσωτερικό

Sarah Jessica Parker: Αυτές οι γόβες είναι οι καλύτερες της κολεξιόν

Χτες
Πόσο κοστίζουν και πού θα τις βρεις
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.