E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

Η μια πιο ακραία από την άλλη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/5/2024 | 00:08

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν
@Warner Bros

Το Friends αφορά άτομα στα είκοσι και κάτι, γύρω από ζωή, την αγάπη και τη εργασία στη Νέα Υόρκη. Ή τουλάχιστον αυτή είναι μια θεωρία για την αγαπημένη κωμική σειρά, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου 1994.

Ορίστε μια άλλη: Τα Φιλαράκια είναι μια ματιά μέσα σε ένα ψυχιατρείο, όπου έξι ασθενείς αντιμετωπίζουν τις διαταραχές της προσωπικότητάς τους. Στα 30 χρόνια από τότε που έκανε το ντεμπούτο της η σειρά, έχει εμπνεύσει έναν άγριες θεωρίες θαυμαστών στο Reddit και στο Twitter. Όπως οι 5 +1 παρακάτω…

1. Βρίσκονται σε ψυχιατρείο

Τι θα γινόταν αν το Central Perk δεν ήταν καφετέρια, αλλά η καφετέρια σε ένα ψυχιατρείο; Όπως λέει μια θεωρία, και οι έξι βασικοί χαρακτήρες πάσχουν από διαταραχές προσωπικότητας. Είναι περιορισμένοι σε μια εγκατάσταση για θεραπεία και μπορούν να ανακατευτούν μόνο με ανθρώπους μεταξύ των δωματίων τους (δηλαδή των «διαμερισμάτων» τους) και της καφετέριας (δηλαδή του «Central Perk»). Αυτή η κατάσταση εξηγεί επίσης γιατί η ομάδα είναι τόσο εχθρική απέναντι στους νέους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα δεν κάνουν πειράγματα το νέο αγόρι της Monica, αλλά επιτίθενται σε όποιον προσπαθεί να βγάλει έναν από τους φίλους έξω από το ψυχιατρείο.

2. Πρόκειται για μια παραίσθηση της Phoebe

Μια ακόμα δημοφιλής θεωρία υποδηλώνει ότι το Friends ήταν όλο στο μυαλό της Phoebe, μόνο που αυτή η άποψη είναι πολύ πιο σκοτεινή. Η βασική προϋπόθεση είναι ότι η Phoebe δεν ξέφυγε ποτέ από τους δρόμους. Ήταν μια μοναχική γυναίκα με εθισμό στη μεθαμφεταμίνη που κοίταξε μια μέρα μέσα από το παράθυρο του Central Perk. Παρατήρησε πέντε φίλους να γελούν πίνοντας καφέ και φαντάστηκε τον εαυτό της ως μέλος της παρέας. Σε αυτή τη φαντασίωση, οι φίλοι της δεν καταλάβαιναν πάντα την περίεργη αίσθηση του χιούμορ της, αλλά την αγαπούσαν ούτως ή άλλως. Στην πραγματικότητα ωστόσο, αναρωτιόντουσαν γιατί ένας άγνωστος τους κοιτούσε επίμονα. Αυτή η θεωρία κέρδισε τόσο μεγάλη δημοτικότητα που ένας δημοσιογράφος ρώτησε τη συνδημιουργό των Friends Marta Kauffman σχετικά σε ένα τηλεοπτικό φεστιβάλ. «Αυτό είναι το πιο θλιβερό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ», απάντησε η Kauffman. «Αυτή είναι μια τρομερή θεωρία. Αυτό είναι τρελό. Κάποιος να χρειάζεται μια άλλη ζωή, αυτό είναι το μόνο που έχω να πω».

3. O Mr. Heckles δολοφονήθηκε

@Warner Bros

Ο δύστροπος ηλικιωμένος γειτόνας της Rachel και της Monica πεθαίνει από φυσικά αίτια στη 2η σεζόν, ή τουλάχιστον αυτό ήθελαν να σκεφτούμε. Σύμφωνα με έναν χρήστη του Reddit, ο κύριος Heckles σκοτώθηκε εν ψυχρώ. Λίγες στιγμές πριν πεθάνει, ο Heckles εμφανίζεται στην πόρτα της Monica και της Rachel, παραπονούμενος ότι ο θόρυβος τους ενοχλεί τα πουλιά του (Ενώ δεν έχει πουλιά.) Η Monica λέει ότι θα προσπαθήσουν να μην κάνουν θόρυβο και καθώς ο κύριος Heckles φεύγει, λέει ότι θα πάει να συνεχίσει το «δείπνο» του. Λίγα λεπτά αργότερα, είναι νεκρός. Έτσι, ο καλεσμένος του στο δείπνο τον σκότωσε. Φυσικά, η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι ο κύριος Heckles ήταν ένας πολύ ηλικιωμένος άνδρας που δεν είχε καν δείπνο.

4. Ήταν ένα όνειρο της Rachel

Το καλοκαίρι του 2017, η φωτογραφία του DVD της τέταρτης σεζόν του Friends προκάλεσε τη φρενίτιδα των θαυμαστών. Η εικόνα στο πλαίσιο δείχνει τους φίλους να κοιμούνται δίπλα-δίπλα. Ο Ross, η Phoebe, η Monica, ο Chandler και ο Joey έχουν όλοι τα μάτια τους κλειστά, αλλά η Rachel, που βρίσκεται ακριβώς στη μέση, είναι ξύπνια και κοιτάζει κατευθείαν την κάμερα. Γιατί είναι η μόνη με τα μάτια ανοιχτά; Μερικοί θαυμαστές πρότειναν ότι η Rachel σχεδίαζε κάτι κακό, ή «ξύπνησε» κρυφά. Αλλά πολλοί άλλοι επέμειναν ότι ήταν απόδειξη ότι όλο το show ήταν το όνειρο της Rachel. Σύμφωνα με έναν θαυμαστή του Twitter, η Rachel είδε ένα όνειρο που τη γέμισε με άγχος το βράδυ πριν από το γάμο της με τον Barry και φαντάστηκε την ομάδα φίλων στη Νέα Υόρκη για να αντιμετωπίσει την απογοήτευση και τον φόβο της. Μόνο που ξύπνησε στην πραγματικότητα το επόμενο πρωί, όπως φαίνεται στο εξώφυλλο του DVD, όπου είναι περιτριγυρισμένη από τους φίλους των ονείρων της.

5. Ήταν μια διαφήμιση για τα Starbucks

Σύμφωνα με μια θεωρία που δημοσιεύτηκε στο Facebook, το Friends δεν ήταν sitcom. Στην πραγματικότητα ήταν μια ιδέα μάρκετινγκ 10 ετών, που σχεδιάστηκε για να κάνει τα Starbucks τον νέο προορισμό για νέους. Γιατί οι χαρακτήρες περνούν τόσο πολύ χρόνο σε ένα καφέ; Είναι αλήθεια ότι το κατάστημα δεν ονομάζεται "Starbucks", αλλά τα υποσυνείδητα στοιχεία βρίσκονται στο επώνυμο της Rachel (Πράσινο, όπως το χρώμα της εταιρείας Starbucks) και τα μαλλιά (στυλ όπως η γοργόνα στο λογότυπο των Starbucks). Έπειτα υπάρχει το επώνυμο του Ross και της Monica, το Geller, που είναι κοντά στη γερμανική λέξη gellen. Σημαίνει «να φωνάζω», ακριβώς όπως οι baristas των Starbucks που φωνάζουν ονόματα πελατών. Η θεωρία γίνεται ακόμα πιο αδύναμη από εκεί και πέρα, αλλά αν θέλετε πραγματικά να διαβάσετε για το πώς συνδέονται ο Chandler και ο Moby-Dick, μπορείτε να το ψάξετε.

+1. Υπάρχει λόγος που οι παρέα κάθεται στο ίδιο τραπέζι του Central Perk

@Warner Bros

Πώς κατάφερνε η συμμορία να πιάνει πάντα τον πολυπόθητο καναπέ στο κέντρο του Central Perk κάθε φορά; Απλό: Ο Gunther τους τον φύλαγε. Όλα ήταν μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας του για να κερδίσει την αγάπη της Rachel και εξηγεί γιατί η ομάδα δεν χρειάστηκε ποτέ να παλέψει για το κάθισμα. Εκτός από μια φορά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Μεταφραστές: Η ταινία στο Ertflix που θα παίξει με το μυαλό σας

Σινεμά 17.05.2024
Μη βιαστείς να πεις πως βρήκες τον ένοχο

Maestro: Τι θα συμβεί στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν

TV Σειρές 13.05.2024
Η περιγραφή του πρώτου επεισοδίου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 12.05.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

HΑΝ NΑΗ: Ενα ποπ κορίτσι σε έναν άγριο κόσμο


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μουσική 11.05.2024
Μιλήσαμε μαζί της για να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα

5 θρυλικές σειρές που έκαναν πάταγο πριν οι σειρές γίνουν μόδα

TV Σειρές 11.05.2024
Τα κατάφεραν απλά με μια εμφάνιση στην ώρα τους σε ένα κανάλι

3 θρησκευτικές ταινίες που μάλλον δεν έχεις δει αν και θα έπρεπε

Πάσχα 10.05.2024
Για τους σινεφίλ η εξερεύνηση αυτών των κρυμμένων κινηματογραφικών θησαυρών είναι ένα πασχαλινό δώρο

H μυστηριώδης φαν των Beatles που αποκαλύφθηκε 60 χρόνια αργότερα

Μουσική 09.05.2024
Φαν των Beatles που έστελνε γράμματα και δώρα στο συγκρότημα κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους

Κιτς στιγμές της Eurovision που δε θα ξεχάσουμε

Eurovision 09.05.2024
Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα θέαμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής για πάντα

Μουσική 07.05.2024
Οι 10 πιο επιδραστικές γυναίκες της ιστορίας της μουσικής