E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κιτς στιγμές της Eurovision που δε θα ξεχάσουμε

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα θέαμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 9/5/2024 | 00:13

Κιτς στιγμές της Eurovision που δε θα ξεχάσουμε

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα θέαμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, επιδεικνύοντας ένα μείγμα show, καλής και κακής μουσικής και μερικές φορές, εντελώς παράξενες στιγμές.

Από τις άβολες ατυχίες στη σκηνή μέχρι τις επιλογές τραγουδιών εδώ είναι μια αναδρομή ίσως στις χειρότερες στιγμές της Eurovision.

Το 2006, η Φινλανδία σόκαρε τον κόσμο κερδίζοντας τη Eurovision με τους Lordi, ένα συγκρότημα hard rock/heavy metal ντυμένο σαν τέρατα. Ενώ η νίκη τους γιορτάστηκε από πολλούς, σήκωσε τα φρύδια και στους παραδοσιακούς θαυμαστές της Eurovision που ήταν συνηθισμένοι σε πιο mainstream pop στιγμές. 

Το 2012, η ​​Ρωσία έστειλε τους "Buranovskiye Babushki" (οι γιαγιάδες του Buranovo), μια ομάδα ηλικιωμένων γυναικών ντυμένων με παραδοσιακή ρωσική ενδυμασία, για να τις εκπροσωπήσουν στη Eurovision. Ενώ η ερμηνεία τους στο "Party for Everybody" ήταν αναμφισβήτητα γοητευτική, ήταν επίσης μια καινοτομία που κάποιοι θεώρησαν ότι υπονόμευσε τη σοβαρότητα του διαγωνισμού. 

Το 2007, η συμμετοχή της Ουκρανίας, ο Verka Serduchka, έδωσε μια παράσταση που ήταν εξίσου διασκεδαστική και μπερδεμένη. Ντυμένος με ενα διαστημικό ρούχο με καπέλο σε σχήμα κώνου, τραγούδησε το «Dancing Lasha Tumbai», ένα τραγούδι γεμάτο με ανόητους στίχους και συνοδευόμενο από εκκεντρικές χορευτικές κινήσεις. 

Το 2010, η συμμετοχή της Μολδαβίας, "Run Away" από τους SunStroke Project, περιλάμβανε ένα αξέχαστο σόλο σαξόφωνου από τον Sergey Stepanov, γνωστό και ως "Epic Sax Guy" που έγινε viral.

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο, το 2003, η είσοδος του Ηνωμένου Βασιλείου, το "Cry Baby" του Jemini, έλαβε "0 points" (μηδέν βαθμοί) τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και από την ψηφοφορία του κοινού, σηματοδοτώντας την πρώτη και μοναδική φορά που συνέβη αυτό στη χώρα.

Το 2021, η συμμετοχή της Ισλανδίας, "10 Years" του Daði og Gagnamagnið, πυροδότησε διαμάχη με τη σκηνοθεσία εμπνευσμένη από το BDSM. Η παράσταση περιλάμβανε μέλη του συγκροτήματος δεμένα με δερμάτινα λουριά και αλυσίδες, προκαλώντας κριτική από ορισμένους θεατές που θεώρησαν ότι ήταν ακατάλληλο για έναν οικογενειακό διαγωνισμό όπως η Eurovision.

Sébastian Tellier

Το αποκορύφωμα της συμμετοχής της Γαλλίας το 2008, το «Divine», δεν είναι η είσοδος του Tellier σε ένα καρότσι του γκολφ ή το γεγονός ότι οι τραγουδιστές του ήταν ντυμένοι σαν αυτόν. Ήταν η στιγμή που αρπάζει ένα μπαλόνι ηλίου, αρχίζει να εισπνέει και συνεχίζει να τραγουδά!

Ο γορίλας

Το «Occidentali's Karma» του Francesco Gabbani, που εισήχθη το 2017, είναι αρκετά τυπικό τραγούδι για τη Eurovision μέχρι την ώρα που εμφανίζεται ένας γορίλας στη σκηνή! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Το Nemo βρίσκεται σε σχέση με κοπέλα εδώ και 5 χρόνια – Αυτή είναι η σύντροφός του

Eurovision 17.05.2024
Ο νικητής της Eurovision είναι σε σχέση με τραγουδίστρια από τη Νορβηγία

Eurovision 2024 – Bambie Thug κατά EBU: «Να πάνε να γα…, δε με νοιάζει»

Eurovision 12.05.2024
«Εμείς είμαστε η Eurovision, δεν είναι η EBU», είπε το Bambie Thug

Έλενα Παπαρίζου: «Πήγα λίγο τρομαγμένη φέτος στην Eurovision γιατί δεν είναι εύκολο»

Eurovision 12.05.2024
«Χάρηκα πολύ που δώσαμε το 12αρι στην Ελβετία», παραδέχτηκε η Έλενα Παπαρίζου.

Τα «μαζεύει» ο χορευτής της Σάττι μετά τις δηλώσεις ότι είναι Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης

Eurovision 12.05.2024
«Συγγνώμη, παρεξήγηση» λέει τώρα ο χορευτής της Μαρίνας Σάττι

Αδιανόητη δήλωση των χορευτών της Μαρίνας Σάττι ‑ «Είμαστε Έλληνες Τούρκοι»

Eurovision 12.05.2024
Μάλιστα ακούγονται να διευκρινίζουν πως είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης»

Χτύπησε κόκκινο η τηλεθέαση της ΕΡΤ1 με 80,3% στον μεγάλο τελικό της Eurovision!

Eurovision 12.05.2024
Ο χθεσινός τελικός της Eurovision μονοπώλησε το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού, με την ΕΡΤ1 να σημειώνει υψηλά ποσοστά και να σαρώνει στο πέρασμά της

Eurovision 2024: Νικήτρια της Eurovision η Ελβετία

Eurovision 12.05.2024
Η Ελλάδα κατέκτησε την 11η θέση