E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 πραγματικά άτομα και γεγονότα που δεν ξέραμε αλλά αναφέρονται σε διάσημα τραγούδια

Πολύ ενδιαφέρουσες οι ιστορίες τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/5/2024 | 03:51

5 πραγματικά άτομα και γεγονότα που δεν ξέραμε αλλά αναφέρονται σε διάσημα τραγούδια
@YouTube

Ορισμένες έννοιες τραγουδιών είναι αρκετά προφανείς. Για παράδειγμα, όλοι σχεδόν κατάλαβαν ότι ο Gordon Lightfoot τραγουδούσε για ένα πλοίο που βυθίστηκε στη λίμνη Superior στο "The Wreck of the Edmund Fitzgerald".

Αλλά ορισμένες αναφορές δεν είναι τόσο σαφείς, εκτός και αν γνωρίζετε το παρασκήνιο ενός τραγουδιού. Δείτε 5 από τις πιο αξιοσημείωτες ιστορίες πίσω από τραγούδια επιτυχίας.

Smoke on the Water - Deep Purple

Στις 4 Δεκεμβρίου 1971, το βρετανικό hard rock συγκρότημα Deep Purple νοίκιασε το κινητό στούντιο ηχογράφησης των Rolling Stones στο Montreux Casino, ένα μεγάλο συγκρότημα ψυχαγωγίας στην όχθη της λίμνης της Γενεύης στην Ελβετία. Ο Φρανκ Ζάπα και οι Μothers of Invention έπαιζαν μια συναυλία εκείνο το βράδυ στο θέατρο του κτιρίου και κατά τη διάρκεια του σόλο με τα πλήκτρα στο τραγούδι «King Kong», κάποιος από το κοινό έριξε είτε με ένα όπλο φωτοβολίδας είτε ένα μπουκάλι με φωτιά στον αέρα, με τη σκεπαστή οροφή να παίρνει φωτιά. Ένας από τους ακόλουθους του Ζάπα χρησιμοποίησε μια θήκη εξοπλισμού για να σπάσει ένα τζάμι για να προσφέρει μια άλλη οδό διαφυγής εκτός από τη στενή μπροστινή πόρτα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και μόνο ελαφροί τραυματισμοί. Οι Deep Purple έπρεπε να βρουν άλλη τοποθεσία για να ηχογραφήσουν το άλμπουμ Machine Head, αλλά από το σκηνικό είχαν κερδίσει ένα τραγούδι που έγινε τεράστια επιτυχία.

My Sharona - The Knack

Η Sharona Alperin ήταν μόλις 16 ετών όταν ο Doug Fieger μπήκε στο κατάστημα ρούχων όπου εργαζόταν με μερική απασχόληση. Ήταν μαζί με μια κοπέλα, αλλά συστήθηκε ούτως ή άλλως στο κορίτσι του γυμνασίου και την κάλεσε να έρθει να δει το συγκρότημα του, The Knack, σε μια τοπική συναυλία που έπαιζαν. Ο Φίγκερ άφησε τη δουλειά του αργότερα και άρχισε να καταδιώκει τη Σαρόνα, παρόλο που ήταν εννέα χρόνια μεγαλύτερος από αυτήν και είχε αγόρι. Άρχισε να αμφιταλαντεύεται ελαφρώς, ωστόσο, όταν πήγε κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού της για να ακούσει το συγκρότημα να κάνει πρόβες, τότε άκουσε ότι άρχισαν να παίζουν μια ημιτελή μελωδία που ανέφερε το όνομά της στο ρεφρέν: «my-my-my Sharona». Ένα χρόνο αργότερα, η Sharona κάλεσε τον Doug στο σπίτι για να συναντήσει τους γονείς της, και μόλις διαπίστωσαν ότι ήταν ένα «καλό αγόρι», έδωσαν την άδειά τους να αφήσουν την 17χρονη κόρη τους να περιοδεύσει στον κόσμο με τους The Knack. Ο Φίγκερ και η Άλπεριν είχαν σχέση για τέσσερα χρόνια και παρόλο που τελικά παντρεύτηκαν άλλα άτομα, παρέμειναν φίλοι. Ήταν μαζί του δίπλα από το κρεβάτι του καθώς πέθαινε από καρκίνο του πνεύμονα το 2010.

Me and Bobby McGee - Kris Kristofferson

Το αρχικό επίθετο της Bobby ήταν "McKee" και ήταν γυναίκα - η γραμματέας του διάσημου τραγουδοποιού Μπούντλο Μπράιαντ, για την ακρίβεια. Ο ιδρυτής της Monument Records, Fred Foster, πίστευε ότι το όνομα Bobby McKee θα ακουγόταν καλά σε έναν τίτλο τραγουδιού και του άρεσε η ανατροπή ότι η Bobby ήταν γυναίκα. Ανέθεσε στον Kris Kristofferson το έργο, ο οποίος δεν ήταν συνηθισμένος να συνθέτει τραγούδια με αυτόν τον τρόπο. Πήρε την έμπνευσή του από την ταινία του Φεντερίκο Φελίνι του 1954, La Strada, στην οποία ο απατεώνας καλλιτέχνης του δρόμου Anthony Quinn αγοράζει ένα νεαρό κορίτσι από τη μητέρα της για 10.000 λιρέτες και την πηγαίνει στο δρόμο για να παίξει τρομπέτα. Όταν την βαρέθηκε, την εγκατέλειψε στην άκρη του δρόμου. Όσο για τη σύγχυση ΜακΚι/ΜακΓκι: Ο Κριστόφερσον άκουσε απλά λάθος το όνομά της.

Dude (Looks Like a Lady) - Aerosmith

Η ιστορία πίσω από αυτό το τραγούδι των Aerosmith έχει αλλάξει με τα χρόνια και οι περισσότερες από τις αναθεωρήσεις φαίνεται να προέρχονται από τον Στίβεν Τάιλερ και τον Βίνς Νιλ. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το "Dude", τα μέλη του συγκροτήματος του Νιλ, Mötley Crüe, διηγήθηκαν με χαρά σε πολλές συνεντεύξεις ότι ο ξανθός τραγουδιστής τους ήταν η έμπνευση για το τραγούδι. Φαίνεται ότι ο Tάιλερ είχε εντοπίσει τον Νιλ σε ένα μπαρ αργά το βράδυ και ήταν έτοιμος να σχολιάσει την ελκυστική γυναίκα, όταν, μετά από προσεκτικότερη εξέταση, ανακάλυψε ότι η εν λόγω γυναίκα ήταν στην πραγματικότητα ένας άντρας με πειραγμένα μαλλιά και προσεκτικό μακιγιάζ. Ο Στίβεν αστειεύτηκε στους φίλους του «ότι ο μάγκας μοιάζει με κυρία» και αυτό έγινε γρήγορα η φράση που τους κόλλησε για το υπόλοιπο βράδυ.

The Weight - The Band

Αυτό το σινγκλ των The Band έφτασε μέχρι το Νο. 63 όταν κυκλοφόρησε το 1968, αλλά από τότε, έχει γίνει βασικό κομμάτι της κλασικής ροκ. Αν και η αναφορά της Ναζαρέτ στην αρχική γραμμή έκανε πολλούς ακροατές να πιστέψουν ότι το τραγούδι έχει βιβλικές νύξεις, η πόλη στην οποία αναφέρεται είναι στην πραγματικότητα η Ναζαρέτ της Πενσυλβάνια, η έδρα του Martin Guitar Factory. Ο Τρελός Τσέστερ ήταν ο εκκεντρικός άνθρωπος της πόλης, που ερχόταν στο Φαγιέτβιλ του Αρκάνσας, τα βράδια του Σαββάτου, όταν ένα μέλος της μπάντας, ο Λεβόν Χελμ, ήταν ένας έφηβος που φορούσε διπλά όπλα σε μια θήκη και διαβεβαίωνε τους πάντες ότι τα πράγματα ήταν ασφαλή. Η νεαρή Άννα Λι ήταν η Άννα Λι Ουίλιαμς, μια παιδική φίλη του Χελμ από το Αρκάνσας, η οποία αργότερα μαγείρευε ακόμα στο σπίτι βασικά προϊόντα του Νότου, όπως ψωμί καλαμποκιού και τηγανητές πράσινες ντομάτες όποτε ερχόταν να την επισκεφτεί ο Χελμ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεανικές σειρές που διαδραματίζονται δίπλα στη θάλασσα και μας ταξιδεύουν

Σινεμά 27.07.2024
Μας φέρνουν μια γλυκιά νοσταλγία, όταν τις βλέπουμε ξανά

Ποιος ήταν ο Γαρύφαλλος στο γνωστό τραγούδι και από πού βγήκε το όνομα Πελόμα Μποκιου

Μουσική Προχτές
Και όχι, δε το τραγουδάει ο Βλάσης Μπονάτσος!

Η ιστορία της ΒΑΒΕΛ, του περιοδικού που ήταν μπροστά από την εποχή του

Paper 24.07.2024
Με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Σιούνα - Ήταν ένας πολιτιστικός φάρος της ελληνικής σκηνής κόμικ

Barracuda Queens: Τι γίνεται όταν 4 νέες κοπέλες μαζεύουν χρέη

TV Σειρές 21.07.2024
Μια ανάλαφρη περιπέτεια στο Netflix για να δεις non - stop

10 ταινίες που κανείς δεν κατάλαβε σύμφωνα με το ChatGPT

Σινεμά 20.07.2024
Η καλύτερα σχεδόν κανείς

5 ταινίες για να δεις ενώ σιδερώνεις

Σινεμά 20.07.2024
Εύπεπτες και ανάλαφρες ταινίες για την ώρα που πρέπει να κάνεις σίδερο

5 ταινίες που πεθαίνουμε να δούμε σε drive‑in

Σινεμά 19.07.2024
Ετοιμάσου για φαντασμαγορική βραδιά!

10 βιβλία που πρέπει να δώσεις στο παιδί σου να διαβάσει

Paper 17.07.2024
Αυτά τα βιβλία, με την ποικιλία τους σε θεματολογία και ύφος, μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά μοναδικές εμπειρίες και πολύτιμα μαθήματα ζωής

Μουσικοί που πέθαναν πάνω στη σκηνή

Μουσική 17.07.2024
«Έφυγαν» ενώ έκαναν αυτό που λάτρευαν

Η Marseaux βάζει φωτιά στο καλοκαίρι με το νέο της single «Dame Fuego»!

Μουσική 16.07.2024
Η εκpηκτική chica της pop Marseaux βάζει «φωτιά» στις streaming πλατφόρμες με το νέο της single “Dame Fuego” που κυκλοφορεί από τη Minos Emi, A Universal Music Company!

3+1 ξεκαρδιστικές ταινίες από τα 80s για να φτιάξουν τα κέφια σου

Σινεμά 15.07.2024
Feelgood ταινίες για την εβδομάδα