E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταινίες της εβδομάδας: Εννέα νέες ταινίες για όλα τα γούστα

Από την Πέμπτη 16/5 στις αίθουσες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 16/5/2024 | 16:16

Ταινίες της εβδομάδας: Εννέα νέες ταινίες για όλα τα γούστα
@filmfestival.gr
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 16/5/2024 έως 22/5/2024
ΜΑΙ 2024
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Η Άκρη του Νήματος - Η Πόλη της Ασφάλτου - Βασιλιάδες του Κόσμου - Πολύδροσο - Λώξη - Κλείδωσες; Οι Άγνωστοι - Searching for Rodakis - Blessing in Disguise - Boy Kills World

Η Άκρη του Νήματος (Damaged)

του Τέρι ΜακΝτόνα. Με τους Σάμιουελ Τζάκσον, Βενσάν Κασέλ, Λόρα Χάντοκ.

Περιπέτεια 2024, ΗΠΑ - Ην. Βασίλειο 97’

Ενας ντετέκτιβ της αστυνομίας του Σικάγο λαμβάνει μια κλήση ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος εμφανίστηκε στη Σκωτία. Οι σκηνές του εγκλήματος ταιριάζουν με εκείνες των ανεξιχνίαστων δολοφονιών που χρονολογούνται εννέα χρόνια πριν, όταν πέντε γυναίκες δολοφονήθηκαν βάναυσα στο Σικάγο, μία από τις οποίες ήταν η κοπέλα του. Κληθείς να συμβουλευτεί τον Σκωτσέζο επικεφαλής επιθεωρητή Κέσλερ, ταξιδεύει στη Σκωτία. Ο Κέσλερ αναθέτει στον Λόουσον να εργαστεί μαζί με τον τοπικό ντετέκτιβ, για να διαπιστώσει και να επιβεβαιώσει την πιθανή σχέση μεταξύ όλων των υποθέσεων εγκλήματος.

Η Πόλη της Ασφάλτου (Asphalt City)

του Ζαν-Στεφάν Σοβέρ. Με τους Σον Πεν, Τάι Σέρινταν, Μάικλ Πιτ, Κάθριν Γουότερσον.

Περιπέτεια 2023, ΗΠΑ 125’

Ο Ολι έχει μόλις ξεκινήσει δουλειά ως γιατρός ασθενοφόρου και διαβάζει για να γίνει γιατρός. Οι πρώτες του βάρδιες θα είναι κάτι περισσότερο από εκπαιδευτικές, αφού μέντορας του θα γίνει ο σκληροτράχηλος -και με μια μελαγχολία που του πάει- Τζιν Ρατκόφσκι, ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον το επάγγελμα εκτός ορίων πρωτοκόλλου και σχεδόν λογικής. Μαζί θα διασχίσουν την κόλαση που λέγεται Νέα Υόρκη, αντιμετωπίζοντας περιστατικά που ξεκινούν από false alarms μέχρι αποτρόπαια εγκλήματα και μαζί - την ίδια ακριβώς στιγμή - τους προσωπικούς τους δαίμονές. Και σε καμία ούτε κατ’ ιδέα ανατροπή όλων των στερεοτύπων μιας ταινίας με έναν πρωτάρη και έναν ψημένο σε ένα από τα πιο δύσκολα λειτουργήματα του κόσμου, ο πρώτος θα βυθιστεί στο σκοτάδι βρίσκοντας το φως, ενώ ο δεύτερος μοιάζει πλέον να έχει χάσει κάθε ελπίδα…

Βασιλιάδες του Κόσμου (Kings of the World)

της Λάουρα Μόρα. Με τους Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, Μπραχιάν Στίβεν Ασεβέδο.

Δραματική 2022, Κολομβία 110’

Ο Ρα, ένας φτωχός έφηβος, λαμβάνει ένα πολυαναμενόμενο γράμμα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας του έχει στείλει ένα πιστοποιητικό που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό του δικαίωμα του στη γη των προγόνων του, την οποία είχαν υφαρπάξει παραστρατιωτικές ομάδες από την οικογένειά του δεκαετίες νωρίτερα. Μεθυσμένος από την προοπτική του να αποκτήσει επιτέλους ένα σπίτι, μαζεύει την οικογένεια που έχει ο ίδιος επιλέξει: πέντε αγόρια που ψάχνουν παλιοσίδερα στους δρόμους του Μεντεγίν. Μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι ζωής σε ένα τοπίο όπου τα καταπράσινα δάση και η πυκνή ομίχλη κρύβουν μια πανδημία διάχυτης βίας.

Πολύδροσο

του The Boy (Αλέξανδρου Βούλγαρη). Με τους Σοφία Κόκκαλη, Βίκυ Καγιά, Ελσα Ζάρρη, Μαίρη Γιαννούλα, Κάρλα Φουρ.

Δραματική 2023, Ελλάδα 84’

Η Σοφία αφήνει τον φίλο της να κοιμάται σπίτι της και πάει στο πατρικό της, στο Πολύδροσο: τη χρειάζεται η Σοφία, είναι άρρωστη και, ποιος ξέρει, μπορεί να πεθάνει. Οι δυο τους κάνουν βόλτες, φτιάχνουν μαραθόπιτες, καλούν φίλους, βλέπουν ταινίες, ζουν λίγες μέρες μαζί, με αναμνήσεις, φιλιά και μυστικούς κώδικες. Μια μαμά και μια κόρη με τη συνωμοτική σχέση που ορίζουν αυτές οι λέξεις.

Λώξη

των Δημήτρη Ζάχου και Θανάση Καφετζή.

Ντοκιμαντέρ 2024, Ελλάδα 87’

Η Λωξάνδρα, μια νέα γυναίκα με σύνδρομο Down, γίνεται το πρώτο ανάπηρο άτομο που υπογράφει συμβόλαιο ηθοποιού με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας. Αφήνει την πόλη και τη γνώριμη καθημερινότητά της και ταξιδεύει στην Αθήνα για να γίνει μέλος του επαγγελματικού θιάσου του Εθνικού. Για τους επόμενους 6 μήνες η Λώξη κάνει πρόβες και φίλους, ερωτεύεται, διασκεδάζει, απογοητεύεται και συνεχίζει ξανά και ξανά να διεκδικεί προσβασιμότητα στην πράξη, ανατρέποντας ένα στερεότυπο τη φορά.

Κλείδωσες; Οι Αγνωστοι (The Strangers: Chapter 1)

του Ρένι Χάρλιν. Με τους Μάντλεν Πετς, Ρέιτσελ Σέντον, Ρίτσαρντ Μπρέικ.

Τρόμου 2024, ΗΠΑ 91’

Αφού χαλάσει το αυτοκίνητό τους σε μια απόκοσμη μικρή πόλη, ένα νεαρό ζευγάρι αναγκάζεται να περάσει τη νύχτα σε μια απομακρυσμένη καμπίνα. Πανικός προκαλείται σταδιακά καθώς τρομοκρατούνται από τρεις μασκοφόρους άγνωστους που χτυπούν την πόρτα και εισβάλουν, φαινομενικά χωρίς κίνητρο…

Searching for Rodakis

του Κερέμ Σογιουλμάζ.

Ντοκιμαντέρ 2023, Τουρκία 56’

Oταν ένας ελληνικός τάφος αποκαλύπτεται κάτω από τα σανίδια ενός παλιού σπιτιού σ’ ένα χωριό της Τουρκίας, αρχίζει να ξεδιπλώνεται μια μάλλον ξεχασμένη ιστορία που χρονολογείται από τις απαρχές της ίδιας της σύστασης της χώρας: από τη βίαιη ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1923. Μια ανάγλυφη ελληνική επιγραφή κάνει λόγο για μια γυναίκα, τη Χρυσούλα Ροδάκη, που πέθανε το 1887. Και κάπως έτσι ξεκινά η αναζήτηση των απογόνων της.

Blessing in Disguise

του Κώστα Μαζάνη. Με τους  Σοφία Κούρου, Μυρτό Ναούμ, Φάνη Μιλλεούνη, Γιάννη Τυροβόλα, Κατερίνα Χρηστάκη, Θέμις Μπαζάκα.

Κοινωνική 2023, Ελλάδα 90’

Καθώς η Μελίνα ξεκινά το ταξίδι της για την ανακάλυψη του εαυτού της, έλκεται από την ακατέργαστη, αφιλτράριστη ομορφιά του φυσικού κόσμου, όπου το γuμνό σώμα γίνεται μεταφορά της αυθεντικότητας και της απελευθέρωσης.

Boy Kills World

του Μόριτζ Μορ. Με τους Μπιλ Σκάσγκαρντ, Τζέσικα Ροθ, Μισέλ Ντόκερι, Μπρετ Γκέλμαν, Φάμκε Γιάνσεν.

Περιπέτεια 2023, Γερμανία - Ν. Αφρική - ΗΠΑ 119’

Ο Boy είναι ένας κωφός νεαρός, από μικρός είχε ένα χάρισμα - μία έντονη φαντασία. Οταν οι γονείς του δολοφονούνται, ένας μυστηριώδης σαμάνος τον υιοθετεί και τον προπονεί ώστε να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για κακό: καταπιέζοντας την παιδική του φαντασία και μετατρέποντας τον σε φονική μηχανή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεανικές σειρές που διαδραματίζονται δίπλα στη θάλασσα και μας ταξιδεύουν

Σινεμά 27.07.2024
Μας φέρνουν μια γλυκιά νοσταλγία, όταν τις βλέπουμε ξανά

Ποιος ήταν ο Γαρύφαλλος στο γνωστό τραγούδι και από πού βγήκε το όνομα Πελόμα Μποκιου

Μουσική Προχτές
Και όχι, δε το τραγουδάει ο Βλάσης Μπονάτσος!

Η ιστορία της ΒΑΒΕΛ, του περιοδικού που ήταν μπροστά από την εποχή του

Paper 24.07.2024
Με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Σιούνα - Ήταν ένας πολιτιστικός φάρος της ελληνικής σκηνής κόμικ

Barracuda Queens: Τι γίνεται όταν 4 νέες κοπέλες μαζεύουν χρέη

TV Σειρές 21.07.2024
Μια ανάλαφρη περιπέτεια στο Netflix για να δεις non - stop

10 ταινίες που κανείς δεν κατάλαβε σύμφωνα με το ChatGPT

Σινεμά 20.07.2024
Η καλύτερα σχεδόν κανείς

5 ταινίες για να δεις ενώ σιδερώνεις

Σινεμά 20.07.2024
Εύπεπτες και ανάλαφρες ταινίες για την ώρα που πρέπει να κάνεις σίδερο

5 ταινίες που πεθαίνουμε να δούμε σε drive‑in

Σινεμά 19.07.2024
Ετοιμάσου για φαντασμαγορική βραδιά!

10 βιβλία που πρέπει να δώσεις στο παιδί σου να διαβάσει

Paper 17.07.2024
Αυτά τα βιβλία, με την ποικιλία τους σε θεματολογία και ύφος, μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά μοναδικές εμπειρίες και πολύτιμα μαθήματα ζωής

Μουσικοί που πέθαναν πάνω στη σκηνή

Μουσική 17.07.2024
«Έφυγαν» ενώ έκαναν αυτό που λάτρευαν

Η Marseaux βάζει φωτιά στο καλοκαίρι με το νέο της single «Dame Fuego»!

Μουσική 16.07.2024
Η εκpηκτική chica της pop Marseaux βάζει «φωτιά» στις streaming πλατφόρμες με το νέο της single “Dame Fuego” που κυκλοφορεί από τη Minos Emi, A Universal Music Company!

3+1 ξεκαρδιστικές ταινίες από τα 80s για να φτιάξουν τα κέφια σου

Σινεμά 15.07.2024
Feelgood ταινίες για την εβδομάδα