E-Daily

Η ταραχώδης ζωή του «Μachete»

Από τη φυλακή στα εκατομμύρια του Hollywood

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

10/10/2017 | 15:24

Ο κατά κόσμον Danny Trejo, με τη σκληρή όψη, και το παρατσούκλι "Μachete", πέρασε πολλά μέχρι να απολαύσει τη δόξα και τα δολάρια του Hollywood. Από πολύ μικρή ηλικία, έμπλεξε με τα ναρκωτικά, και της συμμορίες της γειτονιάς. Για να εξασφαλίσει τη δόση του, έγινε drug dealer.

Αυτό ήταν και λόγος που βρέθηκε μέσα στη φυλακή για 11 χρόνια. Εκεί εκμεταλλεύτηκε το χρόνο που είχε και έχτισε το σώμα που τον βοήθησε να χτίσει το χαρακτήρα του κακού στο σινεμά.

Στη φυλακή τον στήριξε ο θείος του, που αργότερα τον έβαλε στο χώρο της πυγμαχίας και της πάλης. Ο  Danny Trejo, και μετά την αποφυλάκισή του εμφάνιζε παραβατική δραστηριότητα, συνεχίζοντας και τη χρήση ναρκωτικών, μέχρι που ο διακινητής που τον προμήθευε με ουσίες, τον σύστησε σε έναν άλλο πελάτή του, παραγωγό ταινιών.

Το παρουσιαστικό του και τα δεκάδες tattoo του, του έδωσαν το πρώτο του ρόλο. Φυσικά έκανε τον κακό. Μετράει ήδη 40 χρόνια καριέρας, οι ταινίες του είναι χιλιάδες, ενώ ο ίδιος στα 73 του είναι ακούραστος.

Και φυσικά δεν ξεχνάει τα παιδικά του χρόνια, και βοηθάει φτωχές οικογένειες στη γενέτειρά του, δίνοντας χρήματα για επανένταξη νεαρών φυλακισμένων.