E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το απόλυτο fashion icon της Αμερικής είναι 90 ετών

Γιατί το στυλ χρόνια δεν κοιτά

Δημοσίευση 9/5/2016 | 00:20

Το απόλυτο fashion icon της Αμερικής είναι 90 ετών

Η Iris Apfel έδειξε από τα μαθητικά της χρόνια την κλήση που είχε προς τη βιομηχανία της μόδας, όμως ποιος θα περίμενε πως η ίδια θα κατάφερνε να αλλάξει αυτόν χώρο με τις νεωτεριστικές της απόψεις και τις extreme εμφανίσεις της;

Γεννημένη στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, στις 29 Αυγούστου το 1921, κερδίζει το Vogue Writing Prize, ενώ πήγαινε ακόμα σχολείο και αυτό της δίνει το βήμα για την πρώτη της δουλεία στο Women's Wear Daily. Η ίδια, σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ενώ παρακολούθησε και τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν, με τον σκοπό να μπορέσει να γνωρίσει όσο καλύτερα μπορεί τον κόσμο της Τέχνης, τον οποίο έπειτα επέκτεινε και στην μόδα, όπως και στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Στα 27 της παντρεύτηκε τον Carl Apfel με τον οποίον, το 1950 άνοιξαν την βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας Old World Weavers, που είχαν μέχρι και το 1992. Σε αυτά τα χρόνια, η Apfel πήρε μέρος σε πολλά designer projects, μεταξύ των οποίων και του Λευκού Οίκου για εννιά προέδρους, τους Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan, αλλά και τον Clinton. Σε ηλικία 90 ετών, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας θέματα σχετικά με το στυλ και τη μόδα και το 2013 μπήκε στη λίστα των πιο καλοντυμένων γυναικών άνω των 50, της εφημερίδας Guardian.

Μάλιστα, στα 90 της κατάφερε να δουλεύει σαν διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, ενώ αποτελεί αναμφίβολα ένα μεγάλο fashion icon. Επιπλέον, υπήρξε μούσα πασίγνωστων σχεδιαστών, όπως ο Ralf Lauren βάσισε ολόκληρη τη συλλογή του 2005 πάνω στο ιδιαίτερο στυλ της, αλλά και ο Jimmy Choo, ο οποίος έδωσε το όνομα της σε μια συλλογή αξεσουάρ γεμάτων χρώματα και έθνικ στοιχεία.

Ακόμα, τα τελευταία χρόνια η ίδια έκλεισε και μια συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία καλλυντικών Mac. Όσον αφορά το ντύσιμο της, κανείς δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κάπως, καθώς είναι ένα αποτέλεσμα mix & match ρούχων και αξεσουάρ, από κομμάτια Haute Couture, μέχρι ρούχα των λαϊκών αγορών.

Το βασικό χαρακτηριστικό της, είναι η λατρεία που έχει για τα αξεσουάρ, που θεωρεί ότι αποτελούν τους μεγαλύτερους θησαυρούς της, ενώ δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά στα μεγάλα της γυαλιά, που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της. Όπως λέει, τα ρούχα τα αγοράζει επειδή τα ερωτεύεται και όχι επειδή είναι κάποιας εταιρείας και συμβουλεύει τον κόσμο να μάθει καλά τον εαυτό του, ώστε να βλέπει τι του ταιριάζει, ποιος είναι και τι θέλει να πει με το ντύσιμο του.

«Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και μην ακολουθείτε τυφλά τις τάσεις, γιατί έτσι θα σκοτώσετε την δημιουργικότητα σας.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Προχτές
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Προχτές
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον