LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα 5 πιο ακριβά και περιζήτητα πούρα του κόσμου

Μάθετε ποια είναι

Δημοσίευση 24/4/2016 | 03:08

Τα 5 πιο ακριβά και περιζήτητα πούρα του κόσμου

Η απόλαυση ενός πούρου, για όσους ξέρουν να την εκτιμούν, αποτελεί συνήθως μια ιεροτελεστική διαδικασία. Συνοδευόμενο από ένα malt ουίσκι ή ένα παλαιωμένο κονιάκ, είναι αρκετό για να σου χαρίσει στιγμές, από τις λίγες, που δίνουν το κάτι παραπάνω. Βέβαια, πρόκειται για ακριβό χόμπι, καθώς οι πιο ποιοτικές και φίνες επιλογές έχουν και το αντίστοιχο κόστος. Γι' αυτό είθισται να αποτελεί προνόμιο των λίγων. Εμείς ανακαλύψαμε τα πιο εξεζητημένα πούρα σε όλο τον κόσμο, κατά συνέπεια και τα πιο ακριβά, για να πάρουμε μια ιδέα από τις συνήθειες των λίγων, αλλά και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για το πούρο γενικότερα.

Gurkha Black Dragon

Κατατάσσονται ανάμεσα στα πιο φίνα, χειροποίητα πούρα του κόσμου, με το μήκος τους να φτάνει τα 22 εκατοστά περίπου και την τιμή τους (ανά κουτί) τα ¤1.000! Το κουτί τους είναι χειροποίητο, σκαλισμένο σε κόκαλο καμήλας, ενώ κάθε πούρο περιέχει γέμισμα από την Δομινικανή Δημοκρατία, παλαιωμένο για πέντε χρόνια. Η ονομασία της συλλογής οφείλεται στον Gurkha λαό του Νεπάλ και η πιο φημισμένη και εξεζητημένη σειρά της είναι η «The Gurkha His Majesty's Reserve», ελαφρά αρωματισμένη με κονιάκ και αξία ¤22.3000 ανά κουτί.

Cohiba Behike

Κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό από την Cohiba –μόνο 100 κουτιά κατασκευάστηκαν με αφορμή τον εορτασμό της 40ής επετείου της εταιρείας– ωστόσο έχει αποκτήσει εξαιρετική βαθμολογία και είναι ένα από τα πιο περιζήτητα πούρα στον κόσμο. Για τη δημιουργία του χειροποίητου Cohiba Behike (πρώτη φορά κυκλοφόρησε το 2006) έχουν χρησιμοποιηθεί τα καλύτερα παλαιωμένα καπνά της Κούβας, συμπεριλαμβανομένων και των Media Tiempo, των υψηλότερων φύλλων του φυτού, που είναι εξαιρετικά ισχυρά. Το μήκος του κάθε πούρου αγγίζει τα 20 εκατοστά περίπου και η τιμή του κουτιού (απαγορευτική για όσους δεν είναι συλλέκτες και λάτρεις του πούρου) τα ¤16.800!

King of Denmark

Ένα από τα παλαιότερα και πιο σπάνια πούρα της αγοράς, το King of Denmark, παρασκευάζεται μόνο σε 30 κομμάτια ετησίως, συνήθως κατά παραγγελία. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι μπορεί να είναι προσωποποιημένο για τον εκάστοτε αγοραστή του, καθώς το περιτύλιγμά του βγαίνει με φύλλα χρυσού ή ασημιού, κρύσταλλα Swarovski, ακόμη και διαμάντια, τυπωμένο με το όνομα του πελάτη. Η τιμή του ανέρχεται κατά προσέγγιση στα ¤134.

Arturo Fuente Opus XA

Πρόκειται για ένα από τα πιο εκλεκτά και σπάνια πούρα σε όλο τον κόσμο. Πωλείται αποκλειστικά σε μεμονωμένα κομμάτια και όχι σε κουτί (όπως συμβαίνει με τα περισσότερα) και η τιμή του ανέρχεται περίπου στα ¤70. Το Arturo Fuente Opus XA είναι το μεγαλύτερο της σειράς Opus X, με ένα εντυπωσιακό μήκος στα 25 εκατοστά. Η γεύση του είναι ήπια, με ελαφριές νότες από πιπεριές χαλαπένιο. Μάλιστα, η σειρά Fuente don Arturo AnniverXario δημιουργήθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας, Carlito Fuente, τιμητικά προς τη μνήμη του πατέρα του, Arturo Fuente.

Louixs

Με υπέροχη γεύση, που περιλαμβάνει νότες κακάου και μπαχαρικών, τα πούρα Louixs ανήκουν στην πολυτελή κατηγορία πούρων, παρασκευάζονται από την Goldwin Metropolitan Company στη Νικαράγουα και το καθένα κοστίζει περίπου ¤45. Το περιτύλιγμά τους φέρει το πορτρέτο του Λουδοβίκου του 14ου (Louis XIV), βασιλιά της Γαλλίας 1643-1715, έτσι ώστε να μοιάζουν όσο πιο... βασιλικά γίνεται!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες