LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η νέα Χρυσή Γέφυρα στο Βιετνάμ μοιάζει βγαλμένη από τον Αρχοντα των Δακτυλιδιών

Σχεδιασμός που προκαλεί δέος

Δημοσίευση 8/1/2018 | 00:13

Η νέα Χρυσή Γέφυρα στο Βιετνάμ μοιάζει βγαλμένη από τον Αρχοντα των Δακτυλιδιών

Μία γέφυρα έξω από το Ντα Νανγκ στο Βιετνάμ, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της - φαινομενικά κρατιέται ψηλά από δύο γιγαντιαία πέτρινα χέρια.

Γνωστή ως Χρυσή Γέφυρα, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων πάνω από τους λόφους Μπα Να, προσφέροντας μαγευτική θέα στη γύρω περιοχή.

Ο χρυσός διάδρομος είναι επενδεδυμένος με μωβ λουλούδια και εκτείνεται σε σχεδόν 150 μέτρα, σε ένα κομψό σχέδιο. Αλλά είναι τα γλυπτά χέρια που τη κάνουν πραγματικά μοναδική σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη γέφυρα στον κόσμο.

Ο σχεδιασμός έγινε από μια βιετναμέζικη εταιρεία, και ενώ τα χέρια μοιάζουν σαν να είναι φτιαγμένα από πέτρα, στην πραγματικότητα κρύβουν μπετόν μέσα τους. "Σχεδιάσαμε τον σκελετό των χεριών και το κάλυψαμε με μεταλλικό πλέγμα", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας . Το αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε με fiberglass. Η όλη κατασκευή της γέφυρας πήρε περίπου ένα χρόνο.

Η κατασκευή της γέφυρας είναι μέρος ενός προγράμματος επενδύσεων 2 δισ. δολαρίων στην περιοχή, με σκοπό να αυξηθούν οι επισκέπτες σε αυτή.