LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed Summer Feed
E-Daily
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στις κάλπες οι Τούρκοι υπό δρακόντεια μέτρα - Τα παρατράγουδα και φόβοι για νοθεία

Γιατι δεν πρέπει να σπάμε τα μακαρόνια όταν τα βράζουμε

Οι Ιταλοί συμβουλεύουν

Δημοσίευση 13/1/2018 | 00:07

Γιατι δεν πρέπει να σπάμε τα μακαρόνια όταν τα βράζουμε

Πολύ γνώριμη εικόνα από ελληνική κουζίνα νοικοκυράς, μπροστά από μία κατσαρόλα, να σπάει, αυτός που μαγειρεύει, τα μακαρόνια και να τα ρίχνει για βράσιμο. Και εδώ έρχονται οι Ιταλοί να μας διορθώσουν και να μας δώσουν το know how, ως ειδικοί επί των ζυμαρικών.

Δεν πρέπει ποτέ να σπάμε τα μακαρόνια, πριν τα ρίξουμε στη κατσαρόλα με ζεστό νερό που ήδη βράζει, για πολύ πρακτικούς λόγους. Πρώτον σύμφωνα με τον σωστό τρόπο κατανάλωσης των ζυμαρικών, αυτά πρέπει να τυλίγονται ως έχουν στο πιρούνι, για να αποφεύγονται ατυχήματα και λεκέδες. Και δεύτερον γιατί έτσι κάθε πηρουνιά, έχει τη σωστή αναλογία που χρειάζεται ο ουρανίσκος μας για να βιώσει τη γαστριμαργική εμπειρία.

Επίσης προς αυτήν τη κατεύθυνση οι Ιταλοί κάνουν πάντα πολύ πηχτές τις σάλτσες που συνοδεύουν τα σπαγγέτι, γιατί έχει μείνει ως παράδοση από τότε που προσπαθούσαν να βρουν ένα τρόπο να μη λερώννται οι ευγενείς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή παραλία στον κόσμο
Σήμερα
Και πάνω απ’ όλα διαφορετική
Τα ζώδια σήμερα: 24 Ιουνίου
Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr
Tα 6 χαρίσματα που πρέπει να έχει ένας καλός μπαμπάς
Χτες
Γιατί ο καλός πατέρας κάνει την διαφορά
Τα ζώδια σήμερα: 23 Ιουνίου
Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr
Πάμε για ένα ναργιλέ στο κέντρο της Αθήνας;
Χτες
Ένα νέο trend στην αθηναϊκή έξοδο
Πως να παγώσεις τη μπύρα σου γρήγορα
Χτες
Ξέχνα την κατάψυξη, μιλάμε για χρόνο ρεκόρ