E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εταιρία τεκίλας του George Clooney πουλήθηκε για 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Αυτή είναι η απίθανη ιστορία πίσω από την τεκίλα Casamigos

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/6/2017 | 22:03

Η εταιρία τεκίλας του George Clooney πουλήθηκε για 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Έχει παίξει και σκηνοθετήσει μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, να έχει βραβείο Oscar και πλούσια φιλανθρωπική δράση. Από χθες ο George Clooney έχει και τον τίτλο του επιτυχημένου επιχειρηματία.

Η Diageo, μεγαλύτερη εταιρία αλκοολούχων στον κόσμο, συμφώνησε στην εξαγορά της εταιρείας παρασκευής τεκίλας Casamigos που ανήκει στον George Clooney, έναντι του αστρονομικού ποσού του 1 δισ. δολαρίων.

Η Casamigos «γεννήθηκε» από την επιθυμία του George Clooney και του Rande Gerber (συζύγου της Cindy Crawford) να βρούνε την «τέλεια τεκίλα». Μια τεκίλα που δε θα χρειαζόταν αλάτι ή λάιμ, δε θα έκαιγε το λαιμό και δε θα προκαλούσε ανυπόφορο πονοκέφαλο.

Μετά από δύο έτη δοκιμών και χιλιάδες διαφορετικά δείγματα, βρέθηκε η «χρυσή συνταγή», χάρη σε ένα αποστακτήριο στο Μεξικό, εκεί όπου οι δύο άντρες έχουν τα εξοχικά τους.

Αν και δεν είχαν αρχικά σκοπό να την εμπορευτούν, τελικά η Casamigos βγήκε και στην αγορά. Κι αυτό γιατί κάποια στιγμή το αποστακτήριο τηλεφώνησε στους δύο άντρες και τους είπε: «Τα τελευταία δύο χρόνια σας έχουμε στείλει σχεδόν 1.000 μπουκάλια ετησίως. Ή πίνετε πολύ ή την πουλάτε. Όπως και να έχει, δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για “δείγματα”. Πρέπει να βγάλετε άδεια και να το κάνετε σωστά.»

Έτσι, Clooney και του Gerber, που αρχικά προόριζαν την Casamingos για «οικιακή κατανάλωση», αναγκάστηκαν να την βγάλουν στα καταστήματα. Την συνόδευσαν με τις απαραίτητες viral διαφημίσεις και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Βάσει της συμφωνίας η Diageo θα καταβάλλει αρχικά το ποσό των 700 εκατ. δολαρίων για την Casamigos, που παράγει την ομώνυμη τεκίλα, ενώ τα άλλα 300 εκατ. δολάρια θα καταβληθούν εντός μιας δεκαετίας.

Τα τελευταία χρόνια τα υψηλής ποιότητας προιόντα τεκίλας έχουν συμβάλλει στην αλλαγή της εικόνας του ποτού, με προσανατολισμό σε πιο νεανικό κοινό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις του ποτού αυξήθηκαν 5,2% το περασμένο έτος, τη στιγμή που η βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών αυξήθηκε μόλις 0,3%.

Η Diageo δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία για τη συμφωνία, ωστόσο ο πρόεδρος της Diageo για τη Βόρεια Αμερική, Deirdre Mahlan, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Casamigos ανήκει στις εταιρείες που παράγουν υψηλή ποιότητα.

Η Diageo ανέφερε πως η επέκταση της επωνυμίας της στην Ευρώπη θα αποτελέσει πηγή μελλοντικής ανάπτυξης στον «ανταγωνισμό της τεκίλας». Η τεκίλα Casamigos πωλείται για 45-55 δολάρια ανά μπουκάλι, δηλαδή περίπου στην ίδια τιμή με την τεκίλα Don Julio της Diageo.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Προχτές
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Προχτές
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον