E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως να μπείς σε αεροπλάνο ενώ φοβάσαι

Καμία φοβία δεν είναι ανίκητη

Δημοσίευση 17/8/2016 | 00:06

Πως να μπείς σε αεροπλάνο ενώ φοβάσαι

Τα χέρια σου τρέμουν, ιδρώνουν, παγώνουν.Το βλέμμα σου είναι φοβισμένο, σαν του μικρού παιδιού που πάει πρώτη μέρα στο σχολείο. Το στομάχι σου είναι σφιγμένο από το σπίτι ακόμα, στη σκέψη και μόνο ότι θ' ακολουθήσει μια πτήση. Το αποτέλεσμα; αν καταφέρεις τελικά να μπεις στο αεροπλάνο, ταξιδεύεις με μεγάλα άγχη και αγωνίες και το χειρότερο; Κατά πάσα πιθανότητα, δεν ευχαριστιέσαι και το ταξίδι σου, γιατί δεν μπορείς να βγάλεις απ' το μυαλό σου ότι σε περιμένει το ταξίδι επιστροφής... πάλι με το αεροπλάνο.

Πώς λοιπόν, δεν θα στερηθείς κανένα ταξίδι, καμία ευκαιρία απόδρασης και ψυχαγωγίας; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές!

Μια πολύ απλή τεχνική είναι να τρίβεις απαλά με κυκλικές κινήσεις το εσωτερικό του καρπού σου. Εστίασε όλη σου την προσοχή στο τρίψιμο του συγκεκριμένου σημείου. Μετά από λίγο θα πρέπει να νιώσεις ότι, παίρνοντας μια βαθιά αναπνοή, θα νιώσεις πιο ήρεμος.

Αν έχεις κάποιο σημείο στο αεροπλάνο, στο οποίο νιώθεις καλύτερα, τότε φρόντισε να κλείσεις θέση εκεί
Συγκεντρώσου και σκέψου θετικά: Μπροστά σου βρίσκονται οι διακοπές όπου θα περάσεις υπέροχα ή, ακόμα καλύτερα, επιστρέφεις σπίτι σου! Αυτές οι τεχνικές οπτικοποίησης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για να σε χαλαρώσουν από την πίεση. Μα σκέψου: είσαι ξαπλωμένος σε μια παραλία και ακούς το κυματάκι να σκάει στα πόδια σου. Γιατί να είσαι αγχωμένος;

Απέφυγε τον καφέ και άλλα καφεϊνούχα ροφήματα τα οποία θα κάνουν το σώμα σου να νιώσει περισσότερο «στρεσαρισμένο». Αντίθετα, πιες περισσότερο νερό.

Αν έχεις κάποιο σημείο στο αεροπλάνο, στο οποίο νιώθεις καλύτερα, τότε φρόντισε να κλείσεις θέση εκεί. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι για κάποιον που φοβάται, η καλύτερη θέση είναι κοντά στα φτερά, στο κέντρο του αεροπλάνου. Αν νιώθεις κλειστοφοβικά, ζήτησε η θέση σου να είναι στο διάδρομο. Επίσης, ενημέρωσε το πλήρωμα καμπίνας ότι φοβάσαι και ότι είσαι νευρικός ώστε να έχουν το νου τους.

Πιες νερό για να ενυδατωθείς. Αντίθετα, μην πιεις αλκοόλ, γιατί η κατανάλωση του προκαλεί το ακριβώς αντίθετο.

Μην κρατάς μυστική τη φοβία σου. Ενημέρωσε, όχι μόνο τις αεροσυνοδούς, αλλά και τους συνεπιβάτες σου, ότι δεν αισθάνεσαι άνετα με τις πτήσεις. Δεν είναι ντροπή και θα νιώσεις πιο χαλαρά αν ξέρεις ότι οι γύρω σου γνωρίζουν την αγωνία σου, άσε που δεν θα νιώσεις ντροπιασμένος και στην περίπτωση που δεν μπορέσεις να κρατήσεις τα συναισθήματα σου στη διάρκεια της πτήσης.

Μην πιέσεις τον εαυτό σου. Ξεκίνα για το αεροδρόμιο αρκετά νωρίτερα ώστε να μην αγχωθείς, στην περίπτωση που μπλέξεις σε κίνηση ή προκύψει οποιοσδήποτε άλλος λόγος για να καθυστερήσεις.

Μάθε όσα μπορείς για ένα αεροπλάνο και τη λειτουργία του. Αν γνωρίζεις διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες, όπως τι είναι οι θόρυβοι που ακούς και πώς ένα αεροπλάνο συμπεριφέρεται στα διάφορα στάδια της πτήσης, τότε θα νιώσεις πιο άνετα γιατί θα ξέρεις τι συμβαίνει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της πτήσης.

Άκου μουσική, διάβασε ένα βιβλίο ή περιοδικό, λύσε ένα σταυρόλεξο, δες μια ταινία, ότι σου ταιριάζει καλύτερα!
Άρχισε να σκέφτεσαι ότι οι «αναταράξεις» του αεροπλάνου είναι στην πραγματικότητα παρόμοιες με τις αναταράξεις που νιώθεις όταν το αυτοκίνητο σου πέφτει σε μια λακκούβα. Την ίδια παρομοίωση να ξέρεις χρησιμοποιούν και οι πιλότοι – κάτι παραπάνω ξέρουν!

Κράτα τον εαυτό σου απασχολημένο στη διάρκεια της πτήσης. Άκου μουσική, διάβασε ένα βιβλίο ή περιοδικό, λύσε ένα σταυρόλεξο, δες μια ταινία, ότι σου ταιριάζει καλύτερα!

Παρακολούθησε κάποιο από τα σεμινάρια που διοργανώνουν για τους αεροπλανοφοβικούς ταξιδιώτες διάφορες αεροπορικές εταιρείες. Αν κατανοήσεις πώς λειτουργεί ένα αεροπλάνο, τι προκαλεί μια ανατάραξη, τι είναι οι ήχοι που ακούγονται στη διάρκεια της πτήσης, μπορεί τελικά να νιώσεις πιο ήρεμος και ασφαλής, και τελικά να μπορέσεις να ταξιδέψεις!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μια από τις πιο μικρές ευρωπαϊκές πόλεις που όμως θέλουν όλοι να επισκεφτούν

Ταξίδια 06.05.2024
Έχει υπέροχη αρχιτεκτονική και εντυπωσιακή ιστορία

5 συνήθειες self ‑ love που κάθε γυναίκα αξίζει να υιοθετήσει

Body+Mind 06.05.2024
Ακολουθείς κάποια από αυτές ή μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις;

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας, οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις

Body+Mind 06.05.2024
Εσύ πόσες φορές έχεις κάνει δίαιτα στη ζωή σου;

Κυριακή του Πάσχα: Φυσικοί τρόποι για να χωνέψετε πιο γρήγορα

Food Χτες
Μπορείτε να χωνέψετε πιο γρήγορα τα γεύματά σας, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών

Τι τρώνε οι άλλοι λαοί το Πάσχα

Food Χτες
Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και άλλοι

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Body+Mind Χτες
Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink Χτες
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials

Style Χτες
Σίγουρες fashion επιλογές