E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Δημοσίευση 30/4/2024 | 01:29

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής
Unsplash

Το να φιλάς τον σύντροφό σου κάθε πρωί μπορεί να σε κάνει να ζήσεις περισσότερο και το επιβεβαιώνουν πλέον και οι επιστημονικές έρευνες!

Ο υγιεινός τρόπος ζωής, η ισορροπημένη διατροφή, η ζωή σε ασφαλές περιβάλλον, η άσκηση και η καθημερινότητα χωρίς ανησυχίες, άγχος και φόβο είναι μερικοί από τους παράγοντες που έχει βρεθεί ότι επηρεάζουν τη μακροζωία. Αλλά μακριά από αυτά, ένα άλλο πράγμα που έχει διαπιστωθεί ότι κάνει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο είναι ... το φιλί.

Μπορεί να ακούγεται σαν μια απλή σeξουαλική δραστηριότητα, αλλά οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που φιλούν τον σύντροφό τους κάθε πρωί τείνουν να ζουν πέντε χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν.

Σύμφωνα με έναν Γερμανό ψυχολόγο, τον Δρ Arthur Sazbo, οι άνθρωποι που φιλούν τον σύντροφό τους το πρωί είναι πιο πιθανό να ξεκινήσουν τη μέρα με θετική στάση, πολλή αυτοπεποίθηση και αισθήματα ευεξίας, τα οποία θα επηρεάσουν τη συμπεριφορά και την παραγωγικότητά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. .

Όπως είπε, με βάση τα ευρήματά του, οι άνθρωποι που φιλούν τον σύντροφό τους κάθε πρωί τείνουν να ζουν πέντε χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν.

Ο Sazbo εξήγησε ότι δεν είναι το άγγιγμα των χειλιών που επιμηκύνει τη ζωή, αλλά ο αντίκτυπος που έχει το φιλί στο συνολικό ανθρώπινο σύστημα.

Τόνισε ότι εκτός από τη χαλαρωτική του δράση, το φιλί θα μπορούσε να είναι μια μορφή άσκησης καθώς καίει περίπου 100 θερμίδες την ώρα, βοηθά στον έλεγχο του βάρους και ρυθμίζει τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση. Ως εκ τούτου, τα οφέλη που προκύπτουν από την άσκηση, ένα από τα οποία είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής, θα μπορούσαν επίσης να προκύψουν από το φιλί.

Είπε επίσης ότι το φιλί θα μπορούσε να έχει συνολική επίδραση στους πνεύμονες. Εξήγησε ότι μετά το φιλί, οι πνεύμονες θα εκτεθούν σε αέρα και φρεσκάδα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν ασθένειες των πνευμόνων.

Ένα άλλο βασικό όφελος του φιλιού που θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο είναι η αύξηση της απελευθέρωσης ωκυτοκίνης, η οποία είναι μια ορμόνη που αυξάνει το δέσιμο και μειώνει το στρες. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το στρες και το άγχος είναι εχθρικά για την ευημερία των ανθρώπων.

Ομοίως, κατά τη διάρκεια του φιλιού, το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς του εγκεφάλου για να μειώσουν την αντίληψη του πόνου και να ενεργοποιήσουν τη θετική στάση στο σώμα. Οι ενδορφίνες είναι επίσης γνωστές ως χημικές ουσίες που προκαλούν καλή αίσθηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style 14.05.2024
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη

Τροφές που είναι ασπίδα προστασίας για τα νεφρά μας

Body+Mind 14.05.2024
Δείτε γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας

Tripadvisor: Οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024 ‑ Τέσσερις ελληνικές στη λίστα

Ταξίδια Χτες
Τη λίστα του με τις 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024, έδωσε στη δημοσιότητα το Tripadvisor

Το Σπήλαιο του Θανάτου της Κόστα Ρίκα

Ταξίδια Χτες
Είναι θανατηφόρο για κάθε πλάσμα που μπαίνει σε αυτό

Αυτή η συνήθεια από την εφηβεία μπορεί να τονώσει απίστευτα την ψυχολογία σου!

Body+Mind Χτες
Οι ειδικοί μίλησαν και εμείς συμφωνούμε απόλυτα!

Όλες οι μαμάδες αξίζουν μια διαμονή σε αυτή τη σουίτα

Family Χτες
Εκτός από τα μωρά χρειάζονται φροντίδα και οι μαμάδες