E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 συνήθειες self ‑ love που κάθε γυναίκα αξίζει να υιοθετήσει

Ακολουθείς κάποια από αυτές ή μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις;

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 24/4/2024 | 12:45

5 συνήθειες self ‑ love που κάθε γυναίκα αξίζει να υιοθετήσει
Φωτ. αρχείου / pexels

Μέσα στη δίνη της καθημερινότητας, των υποχρεώσεων και του διαρκούς τρεξίματος, μπορεί να ξεχάσουμε τη σημασία του να φροντίζουμε τον εαυτό μας, τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Όμως, η συνήθεια εξάσκησης του self - love, της αγάπης δηλαδή προς τον εαυτό μας, είναι απαραίτητη προσθήκη στην καθημερινότητα για τη συνολική ευημερία και την ευτυχία μας. Πώς μπορείς να τις ενσωματώσεις στη ζωή σου;

Άκουσε τον εαυτό σου

Ιστορικά οι γυναίκες έχουν κάνει μεγάλο αγώνα για να μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τον τρόπο ζωής τους, ενώ σε πολλούς πολιτισμούς εξακολουθούν να στερούνται ακόμη αυτό το δικαίωμα.
Για αυτό, το να ακούς τις δικές σου επιθυμίες είναι η πιο σημαντική συνήθεια αγάπης προς τον εαυτό σου. Είτε είναι να επιλέξεις την καριέρα σου, έναν σύντροφο ή ακόμα και τι θα φορέσεις, είναι σημαντικό να συνδεθείς με τις δικές σου και μόνο επιθυμίες.

Φωτ. αρχείου / pexels

Επίτρεψε στον εαυτό σου να είναι ευτυχισμένος

Πολλές γυναίκες παραμένουν σε δυστυχισμένες σχέσεις και δε συνειδητοποιούν ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για να φύγουν. Για αυτό λοιπόν πρέπει να κάνεις αυτό το βήμα προς την κατάκτηση της αυτοεκτίμησής σου, στη σχέση με έναν ακατάλληλο σύντροφό, σε μία φιλία που δε σε κάνει να νιώθεις όμορφα, σε μία δουλειά που δε νιώθεις δημιουργικότητα ή ακόμα και σε σχέσεις με οικογενειακά πρόσωπα που σε πληγώνουν και σε φθείρουν. Στο χέρι σου είναι να καλύψεις τις δικές σου ανάγκες και να ζήσεις τη ζωή των ονείρων σου.

Φωτ. αρχείου / pexels

Ανάλαβε την ευθύνη της ζωής σου

Σκέφτεσαι συνέχεια πως ό,τι αρνητικό σου συμβαίνει δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ; Αν εστιάζεις μόνο στα αρνητικά θα είναι αδύνατον να δεις τα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου. Αντί για αυτό, δοκίμασε να εξετάζεις τις καταστάσεις που δεν εξελίσσονται όπως σχεδίαζες και δες τι μπορείς να μάθεις από αυτές. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά; Τι μπορεί να σε διδάξει και πώς μπορεί να σε εξελίξει σαν άτομο αυτό που σου συμβαίνει;

Φωτ. αρχείου / pexels

Δούλεψε με τον εαυτό σου

Είναι πάντα σκόπιμο να στοχεύεις ψηλά, να δουλεύεις με τον εαυτό σου, με υπομονή και αφοσίωση για τα πάθη σου, τα όνειρά σου και να επιμένεις σε αυτά, ακόμα και αν προκύπτουν δυσκολίες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να δημιουργήσεις μία χαρούμενη ζωή που σε γεμίζει και σε ικανοποιεί. Μην ξεχνάς ότι οι συνήθειες αγάπης για τον εαυτό μας είναι σπόροι που φυτεύουμε για τη μελλοντική μας ευτυχία. Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ευτυχία και όπου υπάρχουν καλές συνήθειες, υπάρχει ελπίδα.

Φωτ. αρχείου / pexels

Να είσαι παρούσα στην κάθε σου στιγμή

Στην καθημερινότητά μας συμβαίνουν πάντα τόσα πολλά ταυτόχρονα που μας τραβούν την προσοχή. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας απορροφούν, ενώ πολλές φορές μπορεί να χαθούμε τόσο πολύ στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας που ξεχνάμε να παρατηρήσουμε οτιδήποτε άλλο. Έτσι μπορεί να είμαστε πολύ αποσπασμένοι για να δούμε όλα τα καλά και τα θαύματα που μπορεί να συμβούν εκείνη τη στιγμή. 
Αφιέρωσε ένα λεπτό στη σωστή αναπνοή και επικεντρώσου σε αυτό που συμβαίνει ακριβώς μπροστά σου. Παρατήρησε τι ακούς, τι βλέπεις και πώς νιώθεις εκείνη τη στιγμή και προσπάθησε να μείνεις εκεί όσο περισσότερο μπορείς. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά μέσα στη μέρα σε αυτή την άσκηση, μπορεί να αποδειχθούν πολύ ευεργετικά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήπως έχεις και εσύ εγκέφαλο ποπ κορν;

Body+Mind 18.05.2024
Τι είναι, πώς θα ξέρετε αν το έχετε και πώς να το αντιμετωπίσετε

Αυτό το Instagram προφίλ αναζητά το καλύτερο σουβλάκι της χώρας

Food 18.05.2024
Πού θα φάμε το καλύτερο ελληνικό «βρώμικο»

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε φυτά από ανθοκομικές εκθέσεις

Σπίτι 18.05.2024
Όλα τα tips για να αγοράζεις πάντα τα καλύτερα φυτά!

Τα καφέ ‑ εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Eat + Drink 18.05.2024
Τα Μουσεία της Αθήνας εκτός από φάροι του πολιτισμού, μπορεί να είναι και φάροι της γαστρονομίας!

Το σφηνάκι που θα πίνεις κάθε πρωί και θα σε γεμίσει ενέργεια

Body+Mind 18.05.2024
Για εσένα που θέλεις ένα έξτρα boost!

Τι σημαίνει αν τα νύχια σου εμφανίζουν κάθετες γραμμές

Body+Mind 18.05.2024
Δείχνει κάτι για την υγεία σου

Γιατί τα αυγά είναι ότι πρέπει για πρωινό;

Food 18.05.2024
Η ιστορία του πρωινού και των αυγών είναι ταυτόσημη

Βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν πεις ναι σε μια θέση εργασίας

Body+Mind 18.05.2024
Σκέψου αυτά τα τέσσερα βασικά ζητήματα πριν προχωρήσεις

Τι να φας πριν και μετά τη γυμναστική για να έχεις ενέργεια

Body+Mind Προχτές
Τα σνακ που θα σε βοηθήσουν πολύ