E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένας στους δέκα ενήλικους έχει σeξουαλική εμπειρία με άτομο του ίδιου φύλου

O αριθμός των ατόμων αυτών στις ΗΠΑ έχει διπλασιασθεί σε σχέση με τη δεκαετία του '90

Δημοσίευση 1/6/2016 | 19:23

Ένας στους δέκα ενήλικους έχει σeξουαλική εμπειρία με άτομο του ίδιου φύλου

Ένας στους δέκα ενήλικους στις ΗΠΑ έχει σeξουαλική εμπειρία με άτομο του ίδιου φύλου. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία από ένα 33.700 άτομα, που κλήθηκαν να μιλήσουν για τις σeξουαλικές εμπειρίες και απόψεις τους!

Σύμφωνα με τη νέα αμερικανική έρευνα, ο αριθμός των ενηλίκων στις ΗΠΑ που έχουν έστω μια σeξουαλική εμπειρία με άτομο του ίδιου φύλου, έχει διπλασιασθεί σε σχέση με τη δεκαετία του '90, προσεγγίζοντας το 10%.

Η μελέτη δείχνει ότι έχουν αλλάξει σημαντικά οι αντιλήψεις -τουλάχιστον των Αμερικανών- όσον αφορά τη σεξουαλικότητα, με αποτέλεσμα την τελευταία 25ετία να έχει τετραπλασιασθεί η κοινωνική αποδοχή των ομοφυλοφιλικών επαφών μεταξύ των ανθρώπων κάθε ηλικίας. Σήμερα πια ο ένας στους δύο θεωρεί αποδεκτό κάτι τέτοιο, άσχετα αν οι ίδιοι έχουν τέτοιες εμπειρίες ή όχι, ενώ ακόμη πιο θετικοί εμφανίζονται οι νεότεροι (δύο στους τρεις).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Τζιν Τουένγκε, συγγραφέα του βιβλίου «Generation Me», που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο έγκριτο περιοδικό για θέματα σeξουαλικής συμπεριφοράς «Archives of Sexual Behavior», ανέλυσαν στοιχεία από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα άνω των 33.700 ατόμων, που κλήθηκαν να μιλήσουν για τις σeξουαλικές εμπειρίες και απόψεις τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, μεταξύ 1990-2014 ο αριθμός όσων ανδρών έκαναν σeξ τουλάχιστον μια φορά με άλλον άνδρα, αυξήθηκε από 4,5% σε 8,2%. Στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό (σeξ με έστω μια άλλη γυναίκα) αυξήθηκε από 3,6% σε 8,7%, δηλαδή αναλογικά περισσότερο σε σχέση με τους άνδρες.

Το ποσοστό των αμφιφυλόφιλων ενηλίκων («μπαϊσέξουαλ») που έχουν κάνει σεξ τόσο με άνδρες όσο και με γυναίκες, αυξήθηκε από 3,1% σε 7,7%. Στους ενήλικες ηλικίας 18 έως 29 ετών, που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 2010 (οι λεγόμενοι «Millennials»), το ποσοστό όσων έχουν κάνει σεξ με το ίδιο φύλο, είναι 7,5% στους άνδρες και 12,2% στις γυναίκες.

Ενώ οι λεσβιακές εμπειρίες είναι πιθανότερο να συμβούν μεταξύ νεαρών γυναικών, η ηλικία δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο στην περίπτωση των ανδρών.

Την ίδια ώρα, όμως, αυξάνεται συνεχώς η κοινωνική αποδοχή του σeξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Το 1973 μόνο το 11% συμφωνούσαν ότι «δεν είναι καθόλου λάθος οι σeξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων του ίδιου φύλου», όμως τα ποσοστά αυξήθηκαν σε 13% το 1990 και 49% το 2014. Το ποσοστό αποδοχής μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18-29 ετών, από 15% το 1990, φθάνει πλέον το 63%.

Για «μεγάλες αλλαγές τόσο στις αντιλήψεις, όσο και στις συμπεριφορές, που συνέβησαν σε διάστημα μόνο 25 ετών, υποδηλώνοντας μια ταχεία πολιτισμική μεταβολή», έκανε λόγο η Τζιν Τουέντε. Όπως είπε, πρωτίστως αυτό οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι πλέον νοιάζονται για τις επιθυμίες τους και όχι για τις κοινωνικές συμβάσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Προχτές
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Προχτές
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον