E-Daily

Οι Electro Vampires μιλούν για παράνοιες, μουσική και τραυματισμούς

Τσέκαρε τη συνέντευξη τους και γνώρισε τους ιδιαίτερους ήχους τους



Δημοσίευση 11/5/2018 | 18:05

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι Electro Vampires εκπροσωπούν μια άλλη κατηγορία της rock μουσικής, πιο σκοτεινή και ιδιαίτερη. Αν σου αρέσει η dark wave πιθανότατα να τους έχεις ακούσει στα ηχεία σου ή σε κάποιο από τα επιλεκτικά live που συνηθίζουν να κάνουν.

Και μιας και αυτήν την περίοδο έχουν κλειστεί στο στούντιο για την προετοιμασία του νέου τους δίσκου, ποια θα μπορούσε να αποτελέσει καλύτερη αφορμή για να τους παρακινήσουμε να μιλήσουν για τη μουσική, το συγκρότημα και τα σχέδια τους;

Γιατί αυτό το όνομα;

Συνδυασμός πραγμάτων και συνηθειών της καθημερινότητας μας, καθώς και η αφορμή που ήρθε με τον στίχο “Electro Vampires poison the sun …” του τραγουδιού μας “Vamps”. Όταν γράψαμε το κομμάτι λεγόμασταν “Ground Control” με επιρροές από David Bowie. Μετά βρήκαμε την δική μας ταυτότητα και κάπως έτσι προχωράμε μέχρι σήμερα.

Με τι ασχολείστε αυτήν την περίοδο;

Με την ηχογράφηση του καινούργιου μας άλμπουμ, ή οποία γίνεται στο studio Magnaninus στη Θεσσαλονίκη. Το άλμπουμ θα περιέχει 11 καινούργια κομμάτια και θα κυκλοφορήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Νοέμβριο που μας έρχεται.

Τι θέση έχει η παράνοια στη ζωή σας;

Δυστυχώς έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη καθημερινότητα μας... ευτυχώς όμως τροφοδοτεί τη τέχνη μας. Θεωρώ πως η μουσική μας αγγίζει την παράνοια. Απόδειξη ότι δύσκολα θα μπορούσες να μας κατατάξεις σε κάποια μουσική κατηγόρια. Είναι πάντως σίγουρα βασικό συστατικό της τέχνης μας.

Όταν βγαίνετε πίνετε και bloody mary;

Όχι. Μισούμε την Mary! Πάντως ενώνουμε τις δυνάμεις πίνοντας ομαδικά τεκίλες και αυτό δεν νομίζω ότι θ' αλλάξει ποτέ.

Θα παίζατε ποτέ σε γάμο;

Σε γάμο;! OXI … Τώρα στο γάμο του Γιώργου (ντραμς) ή του Nικου (μπάσο), αν μας ζητήσουν θα παίξουμε κάτι.

Αγαπημένο μουσικό φεστιβάλ του εξωτερικού που θα θέλατε να εμφανιστείτε;

Θα θέλαμε πολύ να πάμε στο Primavera της Βαρκελώνης. Άλλωστε η ιδέα των Electro Vampires ξεκίνησε από ένα φεστιβάλ, το Glastonbury της Αγγλίας και νομίζω αυτές οι διοργανώσες θα αποτελούν πάντα το φυσικό μας περιβάλλον και το ζητούμενο.

Ποιο είναι το χειρότερο γεγονός που δεν θα θέλατε να σας συμβεί με τίποτα επί σκηνής;

Μερικές φορές στα live αγριεύουν τα πράγματα. Ένας τραυματισμός που θα χαλούσε το κέφι θα ήταν ότι χειρότερο και δεν θα θέλαμε να το ζήσουμε. Τα απρόοπτα είναι πολλά, αλλά ευτυχώς καλούμαστε να μοιραστούμε την μουσική μας και αυτό διώχνει τους φόβους και φέρνει αισιοδοξία.

Κασέτες ή βινύλια;

Βινύλια φυσικά! Ο νέος δίσκος μας θα βγει και σε βίνυλιο και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Ακόμη βέβαια δεν έχουμε καταλήξει στο όνομα αυτού, αλλά σύντομα θα μπει το κερασάκι στην τούρτα.

New Order ή Joy Division;

Joy Division, χωρίς να πρέπει να εξηγήσουμε κάτι παραπάνω.

Που μπορεί να βρει κανείς τη μουσική σας;

Στον Λώτο θα βρεί σίγουρα κάποιος το προηγούμενο album μας με τίτλο “Behind the eyes of the shadow”. Όσο για το επόμενο; Θα κάνετε υπομονή μέχρι το Φθινόπωρο. Σίγουρα στα Live μας όλες οι μουσικές των Electro Vampires είναι διαθέσιμες σε όλους.

Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε live στο άμεσο διάστημα;

Μέσα στον Μάιο θα εμφανιστούμε στην Αίγλη, στις Σέρρες, στις 20 του μήνα. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε μερικά φεστιβάλ, οι ημερομηνίες των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα. Γενικά, θέλουμε να ανεβαίνουμε στην σκηνή, αρκεί όμως να έχουμε κάτι καινούριο να δώσουμε. Αυτή είναι η κοινή μας λογική, ώστε να ερχόμαστε σε ουσιαστική επαφή με το κοινό και να μην επαναλαμβανόμαστε.