LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο: Καλαμάρι‑γίγας στις ακτές της Ιαπωνίας

Το μήκος των θηλυκών, γιγάντιων καλαμαριών φτάνει μαζί με τα πλοκάμια τα 13 μέτρα

Δημοσίευση 29/12/2015 | 00:19

Βίντεο: Καλαμάρι‑γίγας στις ακτές της Ιαπωνίας

Η όψη τους προκαλεί τρόμο, ενώ έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές ιστορίες, αλλά και σε ταινίες τρόμου. Ωστόσο, παρά το μεγάλο τους μέγεθος, τα γιγάντια καλαμάρια –τα οποία ελάχιστες φορές έχει δει ανθρώπινο μάτι– δεν μπορούν να κάνουν κακό σε κάποιον.

Όμως, μια ομάδα Γιαπωνέζων είχαν την τύχη να δουν τα Χριστούγεννα ένα καλαμάρι-γίγας, μεγέθους τεσσάρων μέτρων, και μάλιστα το κατέγραψαν σε βίντεο.

Το καλαμάρι εθεάθη να κολυμπά δίπλα από μια βάρκα στην ακτή Τοϊγιάμα, στη δυτική Ιαπωνία. Αυτά τα καλαμάρια ζουν βαθιά στη θάλασσα, γι' αυτό και είναι σπάνιο να τα συναντήσει κάνεις. Ωστόσο, το συγκεκριμένο καλαμάρι αποφάσισε να κολυμπήσει σε ένα πολυσύχναστο λιμάνι.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο αναρτήθηκαν αμέσως στο Διαδίκτυο και οι χρήστες των social media κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα σπάνιο, γιγάντιο καλαμάρι που ανήκει στο γένος «Architeuthis».

Υπολογίζεται ότι το μήκος των θηλυκών καλαμαριών του συγκεκριμένου γένους φτάνει μαζί με τα πλοκάμια τα 13 μέτρα και των αρσενικών τα 10. Πάντως, παρά το μεγάλο μέγεθός του, το γιγάντιο καλαμάρι είναι από τα μεγάλα ζώα που έχουν παρατηρηθεί λιγότερο στον πλανήτη.

Επίσης, τα γιγάντια καλαμάρια ζουν περίπου πέντε χρόνια και κατά τη διάρκεια της ζωής τους αναπαράγονται μόνο μια φορά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Έπαθα έμφραγμα στη σκηνή κι έβγαλα όλο το πρόγραμμα»

Σήμερα
Η τραγουδίστρια αποκάλυψε τι έζησε όταν έπαθε έμφραγμα στα 37 της χρόνια.

Εκλογές 2023: Επικό βίντεο της Finos Film τρολάρει τις κυβερνητικές συνεργασίες

Σήμερα
«Η ενωμένη δεξιό - κέντρο - αριστερά είχε όραμα»

Kourtney Kardashian: Xαμός με τη φωτογραφία της να τρώει στη μπανιέρα

Σήμερα
Είναι από τη φωτογράφηση που έκανε για το vegan φαγητό

My Style Rocks: Μπάχαλο με Αιμιλία και Χριστιάννα ‑ Αστραψε και βρόντηξε ο Κουδουνάρης

Σήμερα
«Ξέρω πολλά αλλά δεν ήρθε η ώρα για να τα πω ακόμα» τόνισε η παίκτρια του My Style Rocks

Γκότσης και Πιλίδης στην Ελλάδα ‑ Έχασαν τις βαλίτσες τους! Οι πρώτες δηλώσεις

Σήμερα
Με... συνοπτικές διαδικασίες επέστρεψαν στην Ελλάδα

MasterChef: Οι εισβολείς βάζουν φωτιά στην κουζίνα ‑ Ξεσπά τεράστια κόντρα

Σήμερα
Στο νέο επεισόδιο του MasterChef, η ένταση θα είναι πολύ μεγάλη

Survivor: Βίντεο – ντοκουμέντο με τους παίκτες να παραγγέλνουν delivery

Σήμερα
Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο ντοκουμέντο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Survivor: Ερώτηση «βόμβα» του Ατζούν στον Μάριο για την Ελευθερία

Σήμερα
O Ατζούν Ιλιτζαλί θα εμφανιστεί στο survivor all star μετά την αποβολή του Γιωρίκα Πιλίδη και του Ηλία Γκότση

Survivor spoiler: Ποιος αποχωρεί αυτή την εβδομάδα;

Σήμερα
Η αποχώρηση αυτής της εβδομάδας από το Survivor θα είναι πολύ συγκεκριμένη...
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.