LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

11 προτάσεις για ταξίδια στα 30 μας

Συναρπαστικοί προορισμοί για μια υπέροχη δεκαετία στη ζωή ενός ανθρώπου

Δημοσίευση 4/1/2017 | 01:02

11 προτάσεις για ταξίδια στα 30 μας

Η δεκαετία των 30 είναι μια υπέροχη φάση στη ζωή ενός ανθρώπου. Έχει ωριμάσει, είναι ανεξάρτητος, αλλά είναι ακόμα και αρκετά νέος.

Το Business Insider μαζί με ειδικούς στα ταξίδια, επέλεξαν ορισμένους προορισμούς που ταιριάζουν απόλυτα σε αυτή την ηλικία. 

Μοναδικά φυσικά τοπία, γαστρονομία υψηλού επιπέδου, νυχτερινή ζωή, θεραπείες χαλάρωσης και περιποίησης αλλά και ευκαιρίες για extreme sports σε 11 προορισμούς που αξίζει να βάλετε στη λίστα επιθυμιών σας.

1. Αργεντινή

Από το μποέμ Μπουένος Άιρες μέχρι την συναρπαστική Παταγονία, η Αργεντινή έχει να προσφέρει κάτι στον καθένα. Καλό φαγητό, πανέμορφη φύση και πλούσια κουλτούρα.

2. Μπελίζ

Ένας μικρός τροπικός παράδεισος στην Καραϊβική, με εκπληκτικές παραλίες που προσφέρονται για τους λάτρεις των καταδύσεων.

3. Ισλανδία

Στον Βόρειο Ατλαντικό, η απομονωμένη αυτή νησιωτική ευρωπαϊκή χώρα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Στην άγρια ομορφιά της θα βρεις κανείς την ηρεμία που αποζητά αλλά και ευκαιρίες για να εκτιναχθεί η αδρεναλίνη στα ύψη.

4. Ιταλία

Την πανέμοργη πόλη του Αμάλφι, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας στην Καμπανία αλλά και την ορεινή περιοχή του Τρεντίνο-Άλτο Άντιτζε στην βόρεια Ιταλία συστήνουν οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι για όσους θέλουν να ξεφυγούν από τις συνηθισμένες επισκέψεις σε μεγάλες ιταλικές πόλεις.

5. Ιαπωνία

Μια μεγάλη χώρα, αρκετά ακριβή βέβαια, που έχει να προσφέρει πολιτισμό, τεχνολογία και μια δυναμικά αναγεννημένη γαστρονομία. Πόλεις που μοιάζουν να έρχονται από το μέλλον και μαγευτικά τοπία στη φύση.

6. Νέα Ζηλανδία

Αν στην εφηβεία σας τα φυσικά τοπία στον Άρχοντα των Δακτυλιδιών σας σαγήνευσαν, τότε ξέρετε που πρέπει να έρθετε. Στην καταπράσινη αυτή χώρα, με πόλεις όπως το Γουέλιγκτον που σφίζουν από ζωή και νεανικό παλμό, εξαιρετικές πρώτες ύλες που προσφέρουν υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες και πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες στη φύση, το σίγουρο είναι πως το ταξίδι σας θα μείνει για πάντα αξέχαστο.

7. Περού

Με μοναδικά αρχαιολογικά και φυσικά πάρκα, η γη των Ίνκας έχει να δώσει στους επισκέπτες της συναρπαστικές εμπειρίες. Η παρθένα φύση χαρίζει μοναδικές εικόνες και η μορφολογία της χώρας κάνει τα τοπία να εναλλάσονται διαρκώς.

8. Πορτογαλία

Φθηνότερη από την γειτονική Ισπανία και με πιο ήπια τουριστική ανάπτυξη, η Πορτογαλία διατηρεί ακόμα το αυθεντικό της χρώμα. Με την πανέμορφη Λισαβόνα αλλά και το Πόρτο στα νότια, αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου.

9. Νότια Αφρική

Μια χώρα αντιθέσεων, που αποτελεί εκπληκτικό προορισμό για όποιον επιθυμεί μια ξεχωριστή εμπειρία. Από καταδύσεις δίπλα σε καρχαρίες και σαφάρι ανάμεσα σε λιοντάρια, μέχρι τα hype clubs του Κέιπ Τάουν που αποτελούν σημείο αναφοράς.

10. Ταϊτή

Στον τροπικό αυτόν παράδεισο της πολυνησίας δεν θα φτάσετε ούτε εύκολα ούτε τόσο φθηνά, όμως θα σας ανταμείψει με τις υπέροχες παραλίες της, το καλό φαγητό και το εξαιρετικό κρασί.

11. Ουρουγουάη

Το νέο hotspot της Νότιας Αμερικής, το Μοντεβίδεο εκπλήσει με την έντονη νυχτερινή του ζωή, τις γραφικές παλιές του γειτονιές και την αμμώδη παραλία του. Μια πόλη που τα έχει όλα. Όχι άδικα, αποκαλείται το σμαράγδι της Λατινικής Αμερικής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα