E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το πρωτοποριακό ξενοδοχείο που επιπλέει στον ωκεανό

Η φουτουριστική ραχοκοκαλιά που ταξιδεύει χωρίς προορισμό

Δημοσίευση 8/12/2015 | 18:49

Το πρωτοποριακό ξενοδοχείο που επιπλέει στον ωκεανό

Ένα φουτουριστικό ξενοδοχείο που επιπλέει σχεδίασε ο 32χρονος Gianluca Santosuosso, σχεδιαστής από το Λονδίνο. Με σχήμα που θυμίζει σπονδυλική στήλη, οι διαμένοντες στο πρωτοποριακό floatel (από τις λέξεις float επιπλέω + hotel ξενοδοχείο) θα απολαμβάνουν διαρκώς μεταβαλλόμενη θέα της θάλασσας, καθώς η κατασκευή θα επιπλέει και θα κινείται διαρκώς στον ωκεανό.

Με την ονομασία MORPHotel, ο πολυτελής παράδεισος που επιπλέει θα αποτελείται από κάψουλες στις οποίες θα στεγάζονται τα δωμάτια, τα εστιατόρια και όλες οι εγκαταστάσεις που οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν σε ένα ξενοδοχείο στη στεριά. Σε κάθε άκρο της ραχοκοκαλιάς θα βρίσκεται ένα σκάφος που μπορεί να αποκολληθεί από την υπόλοιπη κατασκευή και να μεταφέρει τους φιλοξενούμενους στις γύρω περιοχές.

Το ξενοδοχείο αυτό μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική των κρουαζιερόπλοιων και να προσφέρει στους επισκέπτες πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι πως μπορεί να αποτελέσει προέκταση των πόλεων στις οποίες δένει, προσφέροντας και στους ντόπιους πρόσβαση στα θέατρα, τα εστιατόρια και τους κήπους του.

Το MORPHotel διαθέτει ελικοδρόμιο, ηλιακά πάνελ, ταμιευτήρες νερού και... κήπο λαχανικών. «Όταν άρχισα να σκέφτομαι το πρότζεκτ, αναρωτήθηκε πιο είναι το πολυτελέστερο πράγμα, και η απάντηση ήταν «ο χρόνος». Εκεί γεννήθηκε η ιδέα αυτού του ατέρμονου ταξιδιού στη θάλασσα, χωρίς προορισμό, χωρίς βιασύνη», περιγράφει ο Santosuosso.

«Πιστεύω στην ιδέα του ίδιου του ταξιδιού, χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Γι' αυτό η ιδέα μου τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων, ειδικά στον χώρο της φιλοξενίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα έρευνα: Έχουμε τους πιο κακοπληρωμενους εκπαιδευτικους στην ευρωπη

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Πτυχιούχοι με τεράστια ευθύνη, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Οι πιο γοητευτικοί άντρες για το 2026: Η λίστα που προκάλεσε αντιδράσεις και η θέση‑έκπληξη της Ελλάδας

E-Daily 1.Hero 11.06.2026
Μια νέα διεθνής κατάταξη για το 2026 επιχειρεί να ορίσει πού ζουν οι πιο όμορφοι άντρες του πλανήτη - και τα ευρήματά της έχουν ήδη πυροδοτήσει έντονο διάλογο.

Η γυναίκα που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς ανδρική κυριαρχία – Έναν αιώνα πριν ο φεμινισμός γίνει μόδα

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η Μπεγκούμ Ροκέγια τόλμησε να φανταστεί μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κυβερνούν και μορφώνονται, σε εποχή που οι περισσότερες δεν είχαν καν δικαίωμα φωνής.

Μουντιάλ 2026: Οι μόλις 8 χώρες που έχουν κατακτήσει τα 22 προηγούμενα τρόπαια

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η μεγαλύτερη έκπληξη, λοιπόν, του 23ου Μουντιάλ θα είναι είτε να το κατακτήσει μια ομάδα που δεν το έχει καταφέρει στο παρελθόν

Η «εξέγερση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία ‑ Γιατί κατέβηκαν στους δρόμους;

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Τα φλαμίνγκο ως σύμβολο της αντίστασης

Το πιο ακριβό σπίτι της Βρετανίας μένει άδειο – Εκτός από έναν άστεγο που ζει στη βεράντα του

E-Daily 1.Hero 11.06.2026
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά ακίνητα του Ηνωμένου Βασιλείου

Αυτά τα τρόφιμα κόβονται οριστικά: Η νέα εποχή των σχολικών κυλικείων

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Τι δεν θα βρίσκουμε πλέον στα κυλικεία

Μοναχές εγκατέλειψαν μοναστήρι της Βραζιλίας και παντρεύτηκαν

E-Daily 3.Left Χτες
«Η σεξουαλικότητα μας και η πίστη μας δεν διαχωρίζονται»

Το μυστήριο της Gen Z: Γιατί όλα τα πρόσωπα αρχίζουν να μοιάζουν ίδια;

E-Daily 3.Left Χτες
Από τα fillers και τα φίλτρα μέχρι το «baby Botox»: η Gen Z μεγαλώνει σε μια εποχή όπου η εικόνα κυριαρχεί όσο ποτέ άλλοτε και αυτό αλλάζει την αντίληψή μας για την ομορφιά.

Η δήμαρχος που πήρε άδεια μητρότητας και έγραψε ιστορία

E-Daily 3.Left Χτες
Μια απόφαση που θεωρείται πρωτοφανής για τα δεδομένα της Ιαπωνίας

Τι είναι το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς ο σεισμός προκάλεσε συναγερμό σε 5 χώρες