E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βιβλιοπροτάσεις: Τι δώρο να πάρετε στους φίλους, ανάλογα με τον χαρακτήρα τους

Για να μην ψάχνεστε, αυτά τα βιβλία θα αρέσουν σίγουρα

Δημοσίευση 8/12/2015 | 14:16

Βιβλιοπροτάσεις: Τι δώρο να πάρετε στους φίλους, ανάλογα με τον χαρακτήρα τους

Ένα από τα ωραιότερα δώρα που μπορεί να κάνει κανείς, είτε για γιορτές, είτε για γενέθλια, είτε επειδή είναι απλά Τετάρτη, είναι το βιβλίο. Η Αλίκη από το blog Η Αλίκη Στη Χώρα των Βιβλίων ετοίμασε για το E-Daily ένα top 10 βιβλίων που θα ικανοποιήσει τους πάντες!

Το βιβλίο μπορεί να ταξιδέψει τον αναγνώστη στους πιο μακρινούς τόπους, να τον οδηγήσει σε άλλους κόσμους, πίσω στον χρόνο, μα και στο μακρινό μέλλον, και να είστε σίγουροι πως εκεί έξω υπάρχει το κατάλληλο βιβλίο για τον καθένα. Βρείτε εδώ 10 προτάσεις βιβλίων για να δωρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Ένας συγγραφέας που είναι εγγύηση, ιδίως για τους φίλους σας που αγαπούν τα γρήγορα και ανατρεπτικά θρίλερ, το κυνηγητό και την αγωνία, είναι ο Τζο Νέσμπο. Στα ράφια των βιβλιοπωλείων θα βρείτε πλήθος βιβλίων του, μα μια καλή επιλογή είναι ο «Χιονάνθρωπος», που θα γίνει και ταινία σύντομα.

Ένα βιβλίο-εγγύηση, που λάτρεψαν όλοι όσοι το διαβάσανε, είναι «Η Λέσχη των Αθεράπευτα Αισιόδοξων», του Ζαν-Μισέλ Γκενασιά. Για εκείνο τον φίλο ή τη φίλη που εκτιμάει τις καλές ταινίες, τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο κι έχει ιδιαίτερα εκλεκτικό γούστο. Θα το λατρέψει όχι μόνο για την ιστορία, αλλά και για την πανέμορφη έκδοση που θα στολίζει έπειτα τη βιβλιοθήκη του.

Ο δικός μας Καζαντζάκης είναι ένας εκπληκτικός συγγραφέας, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Η γραφή του είναι μοναδική, με ένα ύφος ειλικρίνειας και σεβασμού, ακόμα κι όταν θίγει τα πιο λεπτά ζητήματα. Το «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» είναι ένα από τα πιο γνωστά βιβλία του, και θα το εκτιμήσουν οι φίλοι σας που αγαπούν τη γεύση της Ελλάδας πάνω απ' όλα, το έντονο άρωμα της Κρήτης και τους αληθινούς ανθρώπους.

Για τη φίλη που είναι ρομαντική και περιμένει τον γαλάζιο της πρίγκιπα, η καλύτερη πρόταση είναι λίγη Τζέιν Όστεν. Το «Περηφάνια και Προκατάληψη» είναι το πιο γνωστό της βιβλίο, ο κύριος Ντάρσι ένας από τους πιο ερωτεύσιμους ήρωες και μετά από αυτό να ξέρετε ότι σας περιμένει πολύ τσάι και μπόλικες φιλοσοφικές συζητήσεις σχετικά με το άπιαστο όνειρο που λέγεται «τέλειος άντρας».

Για εκείνη τη φίλη που πεθαίνει για αισθηματικές ταινίες με μεγάλους έρωτες, ο «Μπρούντζινος Καβαλάρης» της Πολίνα Σίμονς είναι η τέλεια επιλογή. Θα λατρέψει την ιστορία της Τατιάνας και του Αλεξάντερ στην παγωμένη Ρωσία του Β' Παγκοσμίου και θα λατρέψει κι εσάς, που της κάνατε ένα τόσο μοναδικό δώρο.

Αν όμως η φίλη σας γενικά δεν διαβάζει και τόσο πολύ, ή διαβάζει αρκετά σπάνια, ενώ λατρεύει τις δραματικές καθημερινές σειρές της τηλεόρασης και κάθε τι που έχει βγάλει ο Παπακαλιάτης, μπορείτε να τις δωρίσετε κάτι από Μαντά ή Δημουλίδου. Οι πιο σίγουρες επιλογές είναι «Τα Πέντε Κλειδιά» της πρώτης και «Τα Δάκρυα του Θεού» της δεύτερη,ς που επανεκδόθηκαν κιόλας πρόσφατα.

Θέλετε να κάνετε ένα πραγματικά καλό δώρο στο ανιψάκι / βαφτιστικό / παιδί των φίλων σας; Ο «Χάρι Πότερ» όχι μόνο είναι η καλύτερη επιλογή, μα θα κάνει το παιδί να αγαπήσει το διάβασμα γενικότερα. Μπορείτε να δωρίσετε το πρώτο μέρος από 11 ετών και πάνω, ή αν είναι μεγαλύτερο και προχωρημένο στα αγγλικά, να του δωρίσετε την καινούργια εικονογραφημένη έκδοση, που θα το βοηθήσει να βελτιώσει τη γλώσσα, αλλά και να διασκεδάσει παράλληλα. Το τελευταίο μπορείτε να το κάνετε δώρο και σε κάποιον ενήλικα που ξέρετε πως αγαπάει τον Χάρι Πότερ τρελά, θα το εκτιμήσει και θα σας λατρέψει όσο κανέναν.

Αν ο φίλος ή η φίλη σας διαβάζει πολλά βιβλία, θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι που να είστε σίγουροι πως δεν έχει διαβάσει. Για την περίπτωση αυτή, καλό θα ήταν να μείνετε μακριά από συγγραφείς όπως η Μαντά, η Δημουλίδου, η Οικονόμου κλπ, γιατί πολλοί μανιώδεις βιβλιοφάγοι τις σνομπάρουν. Για να είστε σίγουροι, διαλέξτε κάτι από την κλασική κατηγορία, που ακόμη κι αν το έχει διαβάσει, θα το εκτιμήσει στα σίγουρα. Δωρίστε τους τους «¶θλιους» του Βίκτορ Ουγκό, μα μη γράψετε αφιέρωση, γιατί μπορεί να το έχει και να χρειαστεί να το αλλάξει. Εναλλακτικά, δωρίστε τους μια δωροκάρτα από κάποιο βιβλιοπωλείο, που θα εκτιμήσει σίγουρα πολύ!

Για τον φίλο που βρίσκει στα πάντα συνωμοσίες και δεν πιστεύει κανέναν και τίποτα, ένα καλό δώρο είναι το «1984» του Τζορτζ Όργουελ. Περιγράφει έναν κόσμο όπου όλοι ζουν υπό συνεχή παρακολούθηση, κάτω από ένα απολυταρχικό πολιτικό καθεστώς. Μετά, βέβαια, ο φίλος σας θα γίνει ανυπόφορος, συγκρίνοντας την παρούσα κατάσταση με αυτήν του βιβλίου, που γράφτηκε το 1949, μα κρύβει τόσες αλήθειες μέσα.

Τέλος, κι επειδή είναι Χριστούγεννα, θα πρέπει να προτείνουμε κι ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο. Και ποιο άλλο θα ήταν αυτό, από την πιο κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», εκείνη του Ντίκενς, με πρωταγωνιστή τον Σκρουτζ. Μπορείτε να τη δωρίσετε σε μικρούς και μεγάλους, να βρείτε την πιο ωραία έκδοση ανάμεσα σε όλες αυτές που κυκλοφορούν και να την τυλίξετε με το πιο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα και τις πιο γλυκιές ευχές σας.

Ό,τι και να διαλέξετε από τα παραπάνω, να ξέρετε πως θα έχετε κάνει μια υπέροχη επιλογή, που θα μπει στην καρδιά των αγαπημένων σας προσώπων. ¶λλωστε, όταν δωρίζουμε ένα βιβλίο, δωρίζουμε έναν μικρό θησαυρό. Καλά ψώνια και καλά Χριστούγεννα :)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις