E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θέλουν να ξαναστήσουν τον Κολοσσό της Ρόδου

Πώς θα είναι

Δημοσίευση 27/10/2015 | 00:03

Θέλουν να ξαναστήσουν τον Κολοσσό της Ρόδου

Νεαροί επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν την ιστοσελίδα colossusrhodes.com, στην οποία δίνονται καινούργια σχέδια για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου και τη δημιουργία σχετικού μουσείου.

Το εγχείρημα έχει πάρει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. «Παρακολουθώντας την αυξημένη ανεργία να γκρεμίζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μιας ολόκληρης γενιάς, θέσαμε ως στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας, αποτελούμενης από νέους συναδέλφους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι μοιράζονται κοινές ιδέες και οράματα» λένε οι ίδιοι.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας, είναι η παρουσίαση ιδεών που δίνει λύσεις στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι νέοι, λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και της φυγής τους στο εξωτερικό.

Η συγκεκριμένη ομάδα ήρθε σε επαφή με τα αρχαιολογικά- πολιτιστικά ιδρύματα καθώς και με ταξιδιώτικα πρακτορεία του νησιού και διαπίστωσε πως με την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου είναι δυνατό να επιτευχθούν δύο σημαντικοί στόχοι.

Πρωταρχικός σκοπός της ανακατασκευής είναι να ξαναμπεί το νησί της Ρόδου στο χάρτη και να αποκατασταθεί η ιστορικής της σημασία, η οποία θα λειτουργήσει ως πολιτιστική γέφυρα μεταξύ των τριών ηπείρων. Έτσι το εγχείρημα θα προσελκύσει εκατομμύρια κόσμο και θα προσφέρει νέες θέσεις απασχόλησης.


Δεύτερος στόχος είναι να φέρει στο φως και να αναδείξει τα εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες και περιμένουν τον κατάλληλο χώρο για να εκτεθούν, αξιοποιώντας στο μέγιστο την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, που αποκομίστηκε και διασώθηκε με κόπο στο πέρασμα των αιώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα προσχέδια θέλουν την κατασκευή να έχει 150 μέτρα ύψος, όπου μέσα θα φιλοξενείται ένα μουσείο, ένα πολιτιστικό κέντρο και μία βιβλιοθήκη. Βέβαια ο πρωταρχικός στόχος του πελώριου Φάρου είναι να γίνει σημείο αναφοράς για τα καράβια τη νύχτα και να μπορεί να τον δει κανείς από απόσταση 56 χιλιομέτρων!

Το πρότζεκτ,επίσης, προβλέπει μία κατασκευή που να στηρίζεται σε σύγχρονες και έξυπνες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, το “δέρμα” του θα είναι καλυμμένο με ηλιακά πάνελ, παρέχοντας 100% αυτονομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν οι Beatles πήγαν να αγοράσουν ελληνικό νησί σε σχήμα κιθάρας

Stories 05.02.2026
Το καλοκαίρι του 1967, η ψυχεδέλεια, η Ελλάδα και το σχέδιο που έμεινε για πάντα… μια ωραία ιδέα

Το εστιατόριο που δεν έχει μενού εδώ και 60 χρόνια ‑ Κι όμως έχει πάντα τεράστια ουρά

Νέα Εποχή 05.02.2026
Στο Παρίσι υπάρχει ένα μπιστρό που σερβίρει μόνο ένα πιάτο και έχει γίνει παγκόσμιος γαστρονομικός μύθος

«Longevity Economy»: Ποιοι είναι οι Biohackers που θέλουν να ζήσουν 150 χρόνια

Stories 05.02.2026
Από το «χακάρισμα» στην καθολική πρόσβαση

Οι ψυχολόγοι σε παρακαλούν: Ξεκίνα να παίρνεις τηλέφωνα, και σταμάτα τα μηνύματα

Νέα Εποχή 05.02.2026
Μια μικρή συνήθεια που αλλάζει περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε

Η χώρα που σχεδίασε λεωφορεία για την ασφάλεια των γυναικών

Νέα Εποχή 05.02.2026
Κάμερες, κουμπιά πανικού και ειδικά σχεδιασμένα δρομολόγια μετατρέπουν τη νυχτερινή μετακίνηση σε δικαίωμα – όχι σε ρίσκο

Μόνη, χωρίς φόβο και GPS: Όλοι της έλεγαν ότι θα πεθάνει στο δρόμο – Εκείνη γύρισε τον κόσμο με μηχανή

Πρόσωπα Χτες
Το απίστευτο ταξίδι της Elspeth Beard, της γυναίκας που αγνόησε τον φόβο, την απόρριψη και τις προβλέψεις καταστροφής και δικαιώθηκε

Από τον τάφο στο BBL: Η ακραία τάση που σοκάρει τη Νέα Υόρκη

Stories Χτες
Η νέα εμμονή της αισθητικής ιατρικής - Nεκροί δότες του τέλειου σώματος

Το ντοκιμαντέρ για τη Μελάνια Τραμπ έχει σπάσει ένα απρόσμενο αρνητικό ρεκόρ

Σινεμά Χτες
Budget Χόλιγουντ για μια ταινία που «άδειασε» τις αίθουσες

Ευρωβαρόμετρο: Πώς τα πάει η Ελλάδα με τα fake news

Stories Χτες
Νέα στοιχεία δείχνουν τι φοβούνται πραγματικά οι Ευρωπαίοι