E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι συμβαίνει και «πέφτει» το Facebook τις τελευταίες ημέρες;

Σε εξέλιξη κυβερνοεπίθεση από την Κίνα

Δημοσίευση 29/9/2015 | 00:00

Τι συμβαίνει και «πέφτει» το Facebook τις τελευταίες ημέρες;

Το φαινόμενο θα μπορούσε να ήταν τυχαίο, αν δεν ήταν επαναλαμβανόμενο τις τελευταίες ημέρες. Και για τρίτη φορά σήμερα, αργά απόψε το βράδυ, το Facebook «έπεσε» αφήνοντας μετέωρους τους χρήστες και γεμάτους απορίες τους ειδικούς σε όλον τον κόσμο.

Για άλλη μια φορά τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με τις θεωρίες συνωμοσίας για τις προθέσεις του Ζούκερμπεργκ να ξεπερνούν και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Όμως οι πιο ψύχραιμοι κάνουν λόγο για κάποια προσπάθεια γενικής ανασυγκρότησης του πιο δημοφιλούς site του κόσμου, κάτι που όπως είναι φυσικό μπορεί να έχει και κάποιες μικρές παρενέργειες.

Ενώ πολλοί το συνδέουν με την απόφαση της υιοθέτησης της επιλογής dislike, και όσα προβλήματα μπορεί αυτό να δημιουργεί όχι μόνο στον κώδικα του προγράμματος αλλά και στα... ταμεία της εταιρίας.

Όπως και να έχει, παρά το ότι το πρόβλημα διαρκεί για λίγα λεπτά της ώρας, το Facebook έχει πάψει τις τελευταίες ημέρες να είναι όσο σταθερό το γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ενώ ακόμα και όταν επανέρχεται, αργεί χαρακτηριστικά σε όλες του τις λειτουργίες. Ας ελπίσουμε ότι είναι κάτι παροδικό, γιατί οι εθισμένοι του Facebook σε όλο τον πλανήτη είναι σίγουρο ότι ακόμα και τα ελάχιστα λεπτά που περνούν χωρίς αυτό ζουν κάτω από σοβαρά... στερητικά σύνδρομα.

Σύμφωνα πάντως με νεότερες πληροφορίες, η δυσλειτουργία του Facebook που εντοπίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, οφείλεται σε επίθεση χάκερς από την Κίνα. Όπως φαίνεται και από τα διάφορα sites που παρακολουθούν αυτή την δραστηριότητα, ο ηλεκτρονικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών μαίνεται, με αιχμή όπως όλα δείχνουν το πιο δημοφιλές site ηλεκτρονικής δικτύωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χωριό‑φάντασμα της Ελλάδας που εγκαταλείφθηκε, αλλά κάτι εκεί δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Στις ανατολικές ακτές του Αμβρακικού Κόλπου, ένας οικισμός-φάντασμα κρατά ζωντανή τη μνήμη του με έναν απρόσμενο τρόπο

Δεν θέλουμε πια ξαπλώστρα; Γιατί οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα νησιά και ανακαλύπτουν ξανά τα βουνά

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Από τα beach bars στα ποτάμια και από τα ακτοπλοϊκά-σοκ στα πέτρινα χωριά: η μεγάλη στροφή των καλοκαιρινών διακοπών έχει ήδη ξεκινήσει

Η μάχη για τον δημόσιο χώρο και το μεγάλο πρόβλημα με τις ομπρέλες στη Χαλκιδική

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Στο μικροσκόπιο η αυθαίρετη «κράτηση» θέσεων

Νέα έρευνα: Έχουμε τους πιο κακοπληρωμενους εκπαιδευτικους στην ευρωπη

E-Daily 3.Left Χτες
Πτυχιούχοι με τεράστια ευθύνη, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Οι πιο γοητευτικοί άντρες για το 2026: Η λίστα που προκάλεσε αντιδράσεις και η θέση‑έκπληξη της Ελλάδας

E-Daily 3.Left Χτες
Μια νέα διεθνής κατάταξη για το 2026 επιχειρεί να ορίσει πού ζουν οι πιο όμορφοι άντρες του πλανήτη - και τα ευρήματά της έχουν ήδη πυροδοτήσει έντονο διάλογο.

Η γυναίκα που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς ανδρική κυριαρχία – Έναν αιώνα πριν ο φεμινισμός γίνει μόδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η Μπεγκούμ Ροκέγια τόλμησε να φανταστεί μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κυβερνούν και μορφώνονται, σε εποχή που οι περισσότερες δεν είχαν καν δικαίωμα φωνής.

Μουντιάλ 2026: Οι μόλις 8 χώρες που έχουν κατακτήσει τα 22 προηγούμενα τρόπαια

E-Daily 3.Left Χτες
Η μεγαλύτερη έκπληξη, λοιπόν, του 23ου Μουντιάλ θα είναι να το κατακτήσει μια ομάδα που δεν το έχει καταφέρει στο παρελθόν

Η «εξέγερση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία ‑ Γιατί κατέβηκαν στους δρόμους;

E-Daily 3.Left Χτες
Τα φλαμίνγκο ως σύμβολο της αντίστασης

Το πιο ακριβό σπίτι της Βρετανίας μένει άδειο – Εκτός από έναν άστεγο που ζει στη βεράντα του

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά ακίνητα του Ηνωμένου Βασιλείου

Αυτά τα τρόφιμα κόβονται οριστικά: Η νέα εποχή των σχολικών κυλικείων

E-Daily 3.Left Χτες
Τι δεν θα βρίσκουμε πλέον στα κυλικεία