E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ken And Barbie Killers: Το παντρεμένο ζευγάρι που φαινόντουσαν τέλειοι κι όμως ήταν δολοφόνοι

Η υπόθεση που συγκλόνισε τον Καναδά τη δεκαετία του 1990

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/3/2023 | 09:17

Ken And Barbie Killers: Το παντρεμένο ζευγάρι που φαινόντουσαν τέλειοι κι όμως ήταν δολοφόνοι

Στη δεκαετία του 1990, οι Καναδοί τρομοκρατήθηκαν όταν έμαθαν για τους «δολοφόνους Ken and Barbie», ένα παντρεμένο ζευγάρι που ονομάζονταν Paul Bernardo και Karla Homolka. Ήταν ξανθοί και όμορφοι, όπως ένα ζευγάρι κούκλες, εξ ού και το ψευδώνυμό τους.

Το ξανθό, ελκυστικό δίδυμο είχε βιάσeι και σκοτώσeι τρία νεαρά κορίτσια μεταξύ 1990 και 1992, συμπεριλαμβανομένης της έφηβης αδερφής της Karla, Tammy Homolka.

Στην πραγματικότητα, η Tammy ήταν το πρώτο θύμα στο έγκλημά τους. Τον Δεκέμβριο του 1990, ο Bernardo ζήτησε να έχει ως «δώρο» τη 15χρονη αδερφή της Karla . Οι δυο τους τη νάρκωσαν, τη βίασaν και κάλυψαν τον θάνατό της λέγοντας πως "πνίγηκε από τον ίδιο της τον εμετό".

Αφού σκότωσαν την Tammy Homolka, ο Paul Bernardo και η Karla Homolka σταμάτησαν τη δράση για περίπου έξι μήνες. Τον Ιούνιο του 1991 όμως, απήγαγαν το δεύτερο θύμα τους: τη 14χρονη Leslie Mahaffy. Ο Bernardo απήγαγε την κοπέλα, την έφερε στο σπίτι και την κακοποίησε εν γνώσει της γυναίκας του φυσικά.

Ένας από αυτούς - δεν ξέρουμε ποιος γιατί έπειτα τόσο η Karla όσο και ο Bernardo κατηγόρησαν αργότερα τον άλλο - έπνιξε την Mahaffy μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια, το ζευγάρι έκοψε το σώμα της σε κομμάτια, την έθαψε σε τσιμέντο και πέταξε το σώμα της στη λίμνη Γκίμπσον του Οντάριο. Τα λείψανα της Mahaffy ανακαλύφθηκαν μόλις λίγες μέρες αργότερα, στις 29 Ιουνίου, την ίδια μέρα που ο Paul Bernardo και η Karla Homolka παντρεύτηκαν.

Οι φωτογραφίες του ευτυχισμένου ζευγαριού την ημέρα του γάμου τους δεν προσφέρουν στοιχεία για τις φρικτές δραστηριότητές τους. 

Παρόλα αυτά, οι λεγόμενοι δολοφόνοι του Ken και της Barbie σκότωσαν μαζί για άλλη μια φορά. Στις 16 Απριλίου 1992, η Karla παρέσυρε τη 15χρονη Kristen French προς το αυτοκίνητό της με το πρόσχημα ότι χρειαζόταν οδηγίες και ο Bernardo την άρπαξε και τη σκότωσε. 

Η Karla τελικά τον εγκατέλειψε τον Ιανουάριο του 1993, όταν ο σύζυγός της την χτύπησε τόσο άσχημα που μετακόμισε σε συγγενείς. Τους είπε τα πάντα, παραδέχτηκε τους φόνους και είπε ότι ο Bernardo την είχε αναγκάσει να τον βοηθήσει. Ο Paul Bernardo καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Η Karla Homolka καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη λόγω της συνεργασίας της. Το 2005, βγήκε από τη φυλακή αφού εξέτισε την ποινή της και, σύμφωνα με το Investigation Discovery, είναι τώρα παντρεμένη με τρία παιδιά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς