E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός ο άνθρωπος έφτιαξε το Instagram. Δεν φαντάζεσαι τι γνώμη έχει για το δημιούργημά του, σήμερα

Οι σκέψεις του Kevin Systrom για το Instagram έρχονται σχεδόν πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία το 2018.

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/3/2023 | 00:56

Αυτός ο άνθρωπος έφτιαξε το Instagram. Δεν φαντάζεσαι τι γνώμη έχει για το δημιούργημά του, σήμερα
Collage

«Η μεγαλύτερη λύπη μου, νομίζω, στο Instagram είναι το πόσο εμπορικό έγινε», παραδέχτηκε ο Kevin Systrom συνιδρυτής της πλατφόρμας. Η εφαρμογή, είπε, ήταν για την οικογένεια και τους φίλους να μοιράζονται φωτογραφίες. Τώρα, χρησιμοποιείται για να βγάλουν λεφτά.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram έχει μετατραπεί σε αγορά για influencers, και ο συνιδρυτής της Kevin Systrom δεν είναι καθόλου χαρούμενος γι' αυτό.

«Νομίζω ότι έχουμε χάσει την ψυχή αυτού που έκανε το Instagram... Instagram», είπε ο Systrom κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης σε podcast με την Kara Swisher.

Ο Systrom είπε ότι συνήθιζε να μπαίνει στο Instagram για να δει τι κάνουν οι φίλοι και η οικογένειά του, αλλά ότι έκτοτε έχει μετατραπεί σε επιχειρηματικό μηχάνημα καθώς δημιουργοί και επωνυμίες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να βγάλουν χρήματα.

«Η μεγαλύτερη λύπη μου, νομίζω, στο Instagram είναι το πόσο εμπορικό έγινε», είπε. Το πρόβλημα, είπε, είναι ότι «τα κίνητρα του Instagram είναι να πάει σε πιο εμπορικούς δρόμους, σε περισσότερους δημιουργούς, να βρει περισσότερες προσφορές, περισσότερα δολάρια», κάτι που μπορεί να έχει ακούσιες κοινωνικές συνέπειες. Αυτό έχει επικεντρώσει την ενέργεια σε ανθρώπους που ζουν φαινομενικά εκπληκτικές ζωές χωρίς όρια, κάνουν τα πιο φανταχτερά πράγματα, δείχνουν τα καλύτερα μέρη, φορώντας τα πιο φανταχτερά ρούχα», είπε.

Αυτό δημιουργεί μια «τρομακτική» δυναμική, όπως ανέφερε, όπου οι χρήστες του Instagram πιστεύουν ότι οι ραφιναρισμένες φωτογραφίες που βλέπουν στην εφαρμογή είναι η πραγματική ζωή των ανθρώπων.

«Η ζωή είναι πραγματικά δύσκολη και ό,τι ανεβάζουν οι άνθρωποι στο Instagram είναι η κορυφή του παγόβουνου», είπε. «Είναι αυτός ο αγώνας για το ποιος μπορεί να είναι ο πιο τέλειος».

Στην πραγματικότητα, ο συνιδρυτής είδε τη μεταμόρφωση του Instagram να συμβαίνει μπροστά στα μάτια του. Είπε ότι έχει φίλους που ανέβαζαν φωτογραφίες από την καθημερινότητά τους και τώρα απλώς δημοσιεύουν "#ads".

«Αυτό, για μένα, δεν είναι το Instagram που ξεκινήσαμε», είπε ο Systrom.

Αποκάλεσε το BeReal ως μια εναλλακτική εφαρμογή όπου οι άνθρωποι μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να πιάσουν τον εαυτό τους σε πραγματικές στιγμές.

Οι σκέψεις του Systrom για το Instagram έρχονται σχεδόν πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία το 2018 ως απάντηση στις αυξανόμενες εντάσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Mark Zuckerberg. Πούλησε το Instagram στο Facebook, τώρα Meta, το 2012 για 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Τώρα είναι ένας από τους συνιδρυτές του Artifact, μιας ειδησεογραφικής εφαρμογής με τεχνητή νοημοσύνη που κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...