E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το τραγικό φινάλε της ξανθιάς καλλονής: Το supermodel που δολοφονήθηκε άγρια τη δεκαετία του `90

Ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα των 90ς!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 20/3/2023 | 00:56

Το τραγικό φινάλε της ξανθιάς καλλονής: Το supermodel που δολοφονήθηκε άγρια τη δεκαετία του `90

Την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 1995, το μοντέλο και επίδοξη ηθοποιός Linda Sobek έλαβε μια κλήση από έναν ανεξάρτητο φωτογράφο, τον Charles Rathbun, που της πρόσφερε ένα απόγευμα δουλειάς. Ποτέ δεν αρνήθηκε την ευκαιρία να προσθέσει κάτι επιπλέον στο ήδη εντυπωσιακό βιογραφικό της, είχε δεχτεί πρόθυμα την πρόκληση.

Στην ανυπομονησία της να φτάσει στην κορυφή, είχε παραβιάσει τον βασικό της κανόνα: πάντα ενημέρωνε κάποιον για το πού πηγαίνεις και με ποιον είσαι ανά πάσα στιγμή. Κι αυτή τη φορά, ήταν μια παράλειψη που της στοίχισε ακριβά ...

Αν και ήταν μόλις είκοσι επτά, η Linda ήταν ήδη επαγγελματίας του θεάματος. Έχοντας περάσει αρκετές σεζόν ως cheerleader για τους Los Angeles Raiders, ένιωθε ο εαυτός της, είτε μπροστά σε ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων, είτε σε έναν μοναχικό φωτογράφο.

Όταν πήρε την απόφαση να ακολουθήσει μια καριέρα στο μόντελινγκ, η Linda ήξερε ότι δεν θα ήταν εύκολο. Με ύψος μόλις 1,60, συνειδητοποίησε γρήγορα ότι δεν θα την προσλάμβαναν ποτέ για να ανοίξει επιδείξεις μόδας στην πασαρέλα. Ακόμα κι έτσι, όμως, με την εντυπωσιακή εμφάνιση και τις αναλογίες της, έφτιαξε ένα ιδανικό μοντέλο καταλόγου, περισσότερο γνωστό από κάποιους ως pin-up girl.

Είχε πολλά στο πρόγραμμά της εκείνη τη μοιραία μέρα του Νοεμβρίου. Εκτός από το show modeling της τελευταίας στιγμής, είχε επίσης παρευρεθεί σε μια ακρόαση για έναν ρόλο ως guest στη δημοφιλή κωμική σειρά, Married With Children.

Έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων που κρύβονται όταν συναντιέται με αγνώστους, το νεαρό μοντέλο που γνώριζε την ασφάλεια, πάντα έδινε λεπτομέρειες για το πού βρισκόταν είτε σε μια συνάδελφο, είτε στη μητέρα της, η οποία ήταν επίσης η καλύτερη φίλη της.

Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, είχε βιαστεί τόσο πολύ που άφησε την αυτοεπιβεβλημένη εντολή ασφαλείας της να ξεφύγει. Άλλωστε είχε συνεργαστεί με τον φωτογράφο αρκετές φορές στο παρελθόν, χωρίς επεισόδια. Έχοντας σιγουριά ότι η μέρα θα κυλούσε χωρίς προβλήματα, είχε μπει στο αυτοκίνητό της και έτρεξε στο σημείο του ραντεβού τους σε μια τοπική αλυσίδα εστιατορίου. Και, ακριβώς έτσι, χάθηκε από προσώπου Γης.

Όταν η Linda δεν επέστρεψε σπίτι εκείνο το απόγευμα, η μητέρα της Elaine ήξερε ενστικτωδώς ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αφού η προθεσμία για την πολυαναμενόμενη ακρόαση ήρθε και παρήλθε χωρίς καμία  από την κόρη της, άρχισε να φοβάται τα χειρότερα.

Όταν άρχισε να τηλεφωνεί, η Elaine ταράχτηκε όταν έμαθε ότι κανείς δεν φαινόταν να γνωρίζει τίποτα για τη μυστηριώδη φωτογράφιση του μοντέλου. Δεδομένου ότι είχε κανονιστεί έξω από το πρακτορείο της, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν. Μετά την υποβολή αναφοράς αγνοούμενου στην αστυνομία, δεν έμεινε τίποτα άλλο παρά να περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνο.

Ωστόσο, δεν άργησε να παραδοθεί ο φωτογράφος Charles Rathbun για τη δολοφονία της. Ενημέρωσε την αστυνομία ότι σκότωσε κατά λάθος τη νεαρή με ένα όχημα 4Χ4 ενώ της έδινε οδηγίες να το οδηγεί. Τότε, πανικόβλητος, είχε κρύψει το σώμα της. Αργότερα την ίδια μέρα, οδήγησε τους αστυνομικούς στην τοποθεσία όπου είχε θάψει τη Λίντα, αλλά η ακόλουθη αυτοψία διαπίστωσε ότι τα τραύματά της ήταν ασύμβατα με την εκδοχή του Rathbun για τα γεγονότα, καθώς ο θάνατος κρίθηκε ως αποτέλεσμα ασφυξίας. Αργότερα την ίδια μέρα, οδήγησε τους αστυνομικούς στην τοποθεσία όπου είχε θάψει τη Λίντα, αλλά η ακόλουθη αυτοψία διαπίστωσε ότι τα τραύματά της ήταν ασύμβατα με την εκδοχή του Rathbun για τα γεγονότα, καθώς ο θάνατος κρίθηκε ως αποτέλεσμα ασφυξίας.Διαπιστώθηκε επίσης ότι η θανούσα είχε σεξουaλική επαφή λίγο πριν τον θάνατό της, αλλά υπήρχε αβεβαιότητα ως προς το αν αυτή ήταν συναινετική ή όχι. Κατά τη διάρκεια της δίκης για αυτή την υπόθεση το φθινόπωρο του 1996, η ομάδα υπεράσπισής του υποστήριξε ότι ο Sobek και ο Rathbun είχαν εμπλακεί σε συναινετικό σeξ αφού ήπιαν μαζί αλκοόλ και στη συνέχεια πέθανε λόγω ενός σεξουαλικού παιχνιδιού που πήγε στραβά. Ωστόσο, η δίωξη βασίστηκε σε στοιχεία ότι η Linda είχε πράγματι βιαστεί, καθώς αποδείχθηκε ότι είχε σοδομιστεί με ένα πιστόλι και στραγγαλίστηκε εσκεμμένα στη συνέχεια.

Κατά συνέπεια, ο Charles Rathbun κρίθηκε ένοχος για βιaσμό και φόνο πρώτου βαθμού, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης. Μπόρεσε να αποφύγει τη θανατική ποινή λόγω του ιστορικού χωρίς καταδίκες, μαζί με το γεγονός ότι παραδόθηκε οικειοθελώς στις αρχές. Κάποια στιγμή, ο Rathbun τέθηκε σε ρολόι αυτοκτονίας αφού αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει χαρακώνοντας τους καρπούς του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εορτολόγιο: Πότε πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories 23.04.2024
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories 23.04.2024
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Χτες
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Χτες
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Χτες
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Χτες
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

Stories Προχτές
Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

Ο Αγιος που έχει αφιερωμένη μόνο μια εκκλησία με το όνομά του σε όλη την Ελλάδα

Πρόσωπα Προχτές
Είχε ζήσει σαν ασκητής στο Αγιο Όρος

Ψωνίζεις μέσω TikTok; Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις

Νέα Εποχή Προχτές
Το TikTok γέμισε μαγαζιά

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories Προχτές
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες