E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι ασυνήθιστες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας

Πώς περνούν οι βασιλιάδες τις διακοπές των Χριστουγέννων

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 24/12/2021 | 00:13

Οι ασυνήθιστες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας

Ο Οίκος του Windsor καθιέρωσε πολλά από τα πιο αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα τελετουργικά κατά τη βικτωριανή εποχή. Παρακάτω, μια ανάλυση για το πώς περνούν οι βασιλιάδες τις διακοπές των Χριστουγέννων και κάποια πολύ περίεργα έθιμα

Η βασίλισσα ετοιμάζει ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Τα περισσότερα χρόνια, η εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα σημαίνει ένα πράγμα ιδιαίτερα: η Βασίλισσα φιλοξενεί το ετήσιο μεσημεριανό γεύμα της μόνο για τα τα πιο εκλεκτά μέλη της οικογένειας και πραγματοποιείται στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Αυτό αρκετά νορμάλ θα έλεγε κανείς. Ομως δεν ξέρετε πως τα τραπεζώματα δεν τελειώνουν για όλο το Δεκέμβρη αφού...

Τα μέλη της οικογένειας διοργανώνουν χριστουγεννιάτικα πάρτι καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας υπηρετούν ως προστάτες πολλών φιλανθρωπικών οργανώσεων και ιδιαίτερα τις γιορτές, κάνουν τα πάντα για να υποστηρίξουν τους σκοπούς που είναι πιο κοντά στην καρδιά τους διοργανώνοντας χριστουγεννιάτικα πάρτι για καλό σκοπό.

Στέλνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες σε όλο τον κόσμο

Όπως πολλές οικογένειες σε όλο τον κόσμο, τα βασιλικά μέλη στέλνουν κάρτες. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο των royals, η βασίλισσα στέλνει περίπου 750 κάρτες συνολικά!

Η Βασίλισσα παίρνει το τρένο και πάει στο Κτήμα Sandringham

Οι Windsors συνήθως περνούν τις διακοπές στο σπίτι τους στο Sandringham, μόλις 100 μίλια βόρεια του Λονδίνου. Αλλά όχι μόνο αυτό: κάθε χρόνο, η βασίλισσα ταξιδεύει με το τρένο στον σταθμό King's Lynn στο Νόρφολκ.

Το μενού τους, εκλεκτό

Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι καλεσμένοι συμμετέχουν σε black tie δεξίωση με κοκτέιλ και επίσημο δείπνο, για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δείπνο. Σύμφωνα με τον επί 10 και πλέον χρόνια σεφ της βασιλικής οικογένειας, «Συνήθως μαγειρεύουμε γαλοπούλα μια μια σπιτική γέμιση φασκόμηλου και κρεμμυδιού, λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και κάστανα, παστινάκια και καρότα, πουρέ πατάτας και ψητές πατάτες, και μετά χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με σάλτσα κονιάκ… Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε το χριστουγεννιάτικο κέικ που έφτιαχναν οι σεφ στην κουζίνα και μια επιλογή από αρτοσκευάσματα σοκολάτας» Η Αυτού Μεγαλειότητα μοιράζει επίσης περίπου 1.500 χριστουγεννιάτικες πουτίγκες στο προσωπικό της ενόψει των εορτών!

Πάντα παίζουν επιτραπέζια μετά το χριστουγεννιάτικο δείπνο

Οι Windsors φέρονται να συγκεντρώνονται για να παίξουν επιτραπέζια κάθε χρόνο μετά το γεύμα των Χριστουγέννων.

Η Βασίλισσα στολίζει πάρα πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Τρία έλατα μεταφέρονται στο Marble Hall στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κάθε χρόνο. Και αυτή η παράδοση πηγαίνει πολύ πίσω, στην πραγματικότητα, έγινε δημοφιλής τον δέκατο ένατο αιώνα από την προ-προγιαγιά της βασίλισσας Ελισάβετ, βασίλισσα Βικτώρια!

Όπως εξήγησε στο Good Housekeeping ο πρώην βασιλικός σεφ Darren McGrady, η βασιλική οικογένεια έχει επίσης ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα μεγάλο ασημί τεχνητό δέντρο στην τραπεζαρία στο Sandringham. Η βασίλισσα αφήνει ακόμη και τα δισέγγονά της να βοηθήσουν στη διακόσμηση (σπάνιο).

Ποδοσφαιράκι κανείς;

To Popsugar αναφέρει ότι ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry συνήθιζαν να παίζουν ένα ματσάκι...την παραμονή των Χριστουγέννων στο Κτήμα Sandringham μαζί με μέλη του προσωπικού. Φυσικά, ο πρίγκιπας Χάρι δεν είναι πιθανό να είναι στο Sandringham φέτος, καθώς τώρα ζει στις ΗΠΑ με τη Meghan και τα παιδιά του, οπότε δεν είναι σαφές εάν το παραδοσιακό παιχνίδι θα συνεχιστεί ερήμην του.

Και τώρα ανέβα στη ζυγαριά

Αυτό που πάντα διασκέδαζε την Ελισάβετ ήταν... τα κιλά των γιορτών! Ζητούσε πάντα να ανέβουν όλοι οι καλεσμένοι σε μια ζυγαριά στην αρχή και στο τέλος των εορτασμών – μια παγιωμένη παράδοση του Windsor, που σύμφωνα με πηγές, μισούσε η Diana...