E-Daily

Που είναι σήμερα οι γιοι του John Lennon;

Τι κάνουν οι δύο γιοι του John Lennon και ποιες είναι οι μεταξύ τους σχέσεις;

Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ

8/12/2021 | 12:26

@sean_ono_lennon / Instagram

Σαν σήμερα ο διάσημος τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός John Lennon δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Το ιδρυτικό μέλος των Beatles έζησε μια γεμάτη ζωή που αν και έληξε στα 40 του έτη, του χάρισε μια υστεροφημία που πολλοί θα ζήλευαν.

Εκτός από τη μουσική κληρονομιά που μας χάρισε, ο Lennon κατάφερε να περάσει και το μουσικό του γονίδιο στους δύο γιους του, τον Julian Lennon και τον Sean Lennon. Όμως φυσικά όπως και κάθε παιδί διάσημου γονέα παλεύουν διαρκώς να ξεπεράσουν τον αδικοχαμένο πατέρα τους.

Julian Lennon

Ο μεγαλύτερος γιος του κιθαρίστα των Beatles είναι ο Julian, ο οποίος γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1963, από την πρώτη σύζυγό του John, Cynthia Powell. Ωστόσο οι γονείς του χώρισαν 5 χρόνια αργότερα.

Ο Julian πήρε το όνομα του, από τη μητέρα του John, Julia Lennon, που πέθανε σε ένα αυτοκινητιστικό όταν ο τραγουδιστής ήταν 17 ετών.

Μετά τη δολοφονία του πατέρα του, τον Δεκέμβριο του 1980, ο Julian μίλησε για τη δυσαρέσκεια του απέναντί ​​του, λέγοντας: «Ποτέ δεν ήθελα πραγματικά να μάθω την αλήθεια για το πώς ήταν ο μπαμπάς μαζί μου.

«Ο Paul (McCartney)και εγώ συνηθίζαμε να κάνουμε περισσότερη παρέα από ό,τι με τον πατέρα μου. Είχαμε μια υπέροχη φιλία και φαίνεται ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες φωτογραφίες με εμένα και τον Paul να παίζουμε μαζί σε αυτή την ηλικία από ό, τι υπάρχουν φωτογραφίες με εμένα και το δικό μου μπαμπά».

Ο Τζούλιαν αποκάλεσε επίσης τον μπαμπά του «υποκριτή» για τις περίφημες πεποιθήσεις του για την ειρήνη, λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπιζε αυτόν και τη μητέρα του.

Ο Τζούλιαν αποκλείστηκε επίσης από τη διαθήκη του πατέρα του. Ωστόσο, ένα καταπίστευμα 100.000 λιρών δημιουργήθηκε από τον πατέρα του για να μοιραστεί ο Τζούλιαν και ο ετεροθαλής αδελφός του Sean. Ο Τζούλιαν αργότερα μήνυσε την περιουσία του πατέρα του και το 1996 κατέληξε σε συμφωνία διακανονισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 εκατομμυρίων λιρών.

Ωστόσο, το 2009 ο Julian μίλησε για το πώς επανασυνδέθηκε με τον πατέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 1970, υποστηρίζοντας ότι: «Ο μπαμπάς και εγώ τα πήγαμε πολύ καλύτερα τότε. Διασκεδάσαμε πολύ, γελάσαμε πολύ και περάσαμε υπέροχα γενικά όταν ήταν με τη May Pang. «Οι αναμνήσεις μου από εκείνη την εποχή με τον μπαμπά και τη May είναι πολύ ξεκάθαρες – ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή που μπορώ να θυμηθώ μαζί του».

Σε ηλικία 58 ετών ο Julian πλέον είναι ένας επιτυχημένος μουσικός, κινηματογραφιστής, φωτογράφος και πιο πρόσφατα συγγραφέας. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 2010 καια είχε τίτλο: Beatles Memorabilia: The Julian Lennon Collection.

Παρά την επαγγελματική του επιτυχία ο Julian δεν έχει παντρευτεί όυτε έχει κάνει παιδιά, γεγονός για το οποίο κατηγορεί τα ψυχικά τραύματα που του άφησε ο πατέρας του.

Παρά την «κόντρα» του με την Yoko Ono, ο Julian έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ετεροθαλή αδερφό του Sean, αφού μάλιστα φωτογράφισε και όλο τη μουσική του περιοδεία το 2017.

«Ο Julian είναι ο λόγος που άρχισα να παίζω μουσική», δήλωσε ο Sean. «Όταν ήμουν παιδί, ο πρώτος του δίσκος, ο Vallotte έφτασε στα charts, ήταν το μεγαλύτερο πράγμα…» Η μητέρα του, Yoko, πρόσθεσε: «Ο Julian είναι το μεγαλύτερο πράγμα στην οικογένειά μας».

Sean Lennon

Ο καρπός του έρωτά του John Lennon και της Yoko Ono γεννήθηκε 7 χρόνια μετά τη γνωριμία του ζευγαριού. Ενώ τον πατέρα του τον πρόλαβε μόλις 5 χρόνια. Φαίνεται πως ο John είχε μια αδυναμία στον Sean, καθώς από την ημέρα που γεννήθηκε τον έπαιρνε παντού μαζί του.

Ο Sean πλέον στα 46 του έτη είναι ένας διάσημος ροκ μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός. Το μουσικό του ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο καθώς παίζει επαγγελματικά πάνω από 7 όργανα, ανάμεσά τους και η κιθάρα -κληρονομιά του πατέρα του-.

Το ελεύθερο πνεύμα των γονιών του ρέει και σε εκείνον, καθώς η ζωή και η πεποιθήσεις του μοιάζουν πολύ με αυτές των «παιδιών των λουλουδιών». Σε ερώτηση για το αν είναι θρήσκος είχε απαντήσει:

Δεν είμαι κατά της θρησκείας, γιατί πιστεύω ότι εξυπηρετεί έναν σκοπό στην κοινωνία μας και μπορεί να είναι χρήσιμη σε ορισμένες ομάδες ανθρώπων. Αλλά, για μένα, η θρησκεία είναι όμοια με την μυθολογία. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε πνεύμα, και νομίζω ότι η ζωή και η ανθρώπινη συνείδηση ​​είναι πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη. Αλλά προτιμώ να αναζητώ απαντήσεις στην επιστήμη γιατί μπορεί να δοκιμαστεί και είναι δυναμικά πιο λογική.

Ο Sean έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του αναρχικό και ότι είναι εντελώς κατά του πολέμου.

Το 2005 ο Sean γνώρισε τον έρωτα της ζωής του αλλά πέρασαν κάποια χρόνια μέχρι να γίνουν ζευγάρι. Ο Sean γνώρισε την Charlotte Kemp Muhl, σε ένα φεστιβάλ Coachella. Ο μουσικός ήταν τότε 29 ετών και πίστευε πως η Muhl ήταν πολύ μικρή για εκείνον, καθώς ήταν μόλις 17 ετών.

Οι δυο τους έμειναν φίλοι πριν ερωτευτούν. Σε μια συνέντευξη, ο Lennon δηλώνει ότι γνώρισε το μουσικό ταλέντο της Muhl πάνω από ένα χρόνο αφότου είχαν αρχίσει να βγαίνουν και έτσι δημιούργησαν το The Ghost of a Saber Tooth Tiger γύρω στο 2008.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιο του Julian ανέρχεται στα 38 εκατομμύρια δολάρια, ενώ του Sean στα 154 εκατομμύρια δολάρια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Προχτές
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς