E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι μέλισσες χάνονται και οι ειδικοί εκπέμπουν SOS

Τι σημαίνει αυτό για τη ζωή μας

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 23/11/2021 | 00:15

Οι μέλισσες χάνονται και οι ειδικοί εκπέμπουν SOS

Είναι γνωστό ότι την τελευταία δεκαετία έχει χαθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού των μελισσών. Τα τελευταία νέα είναι ότι μαζί με τις μέλισσες χάνουμε και το μέλι τους.

Τα νούμερα που έρχονται από τη Γαλλία είναι απογοητευτικά, αφού μιλούν για τη χειρότερη παραγωγή των τελευταίων 6 δεκαετιών. Η κλιματική αλλαγή, η υπερβολική υγρασία, οι χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή εμπόδισαν τις μέλισσες να φτιάξουν μέλι και φέτος οι τιμές θα ανεβούν αρκετά λόγω έλλειψης του αγαπημένου τροφίμου.

Η μείωση είναι τεράστια αφού θα αγγίξει το 66% κάτι που είχε να συμβεί από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όλοι οι παραγωγοί της Ευρώπης μιλούν για τεράστιο πλήγμα και ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα πολύ δύσκολα θα δούμε τη κατάσταση να πηγαίνει προς το καλύτερο.

Από τις πλευρά τους οι επιστήμονες μιλούν για σπάνια καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την Ευρώπη τα επόμενα 20 χρόνια και κυρίως την Μεσόγειο.

Κίνδυνος για το ανθρώπινο είδος

20.000 είδη μελισσών υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλά τα τελευταία 15 χρόνια χάνουμε τεράστιους πληθυσμούς. Οι κυριότεροι λόγοι που πεθαίνουν οι μέλισσες είναι τα φυτοφάρμακα, η κλιματική αλλαγή αλλά και η μείωση δασών, φυτών και γενικότερης βλάστησης.

Οι ειδικοί δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια, αφού γίνεται καταγραφή του προβλήματος, ώστε να δράσουν τοπικά με ενέργειες εξειδικευμένες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το υπουργείο Γεωργίας στις ΗΠΑ, όπου μιλούν για ένα κόσμο χωρίς λαχανικά, βλάστηση φυτικό πλούτο αν δεν ανατραπεί η εξαφάνιση της μέλισσας.

Περισσότερο από το 1/3 της βλάστησης παγκοσμίως οφείλεται στις μέλισσες, οπότε μπορείτε να δείτε πόσο σημαντικό είναι να αυξηθεί ο πληθυσμός των μελισσών άμεσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Sarah Paulson: To μικροσκοπικό σπίτι της πασίγνωστης ηθοποιού δίπλα στη θάλασσα

E-Daily 1.Hero 30.05.2026
Θα μπορούσε να έχει έπαυλη, αλλά δεν θέλει

Το χωριό που έδωσε το όνομά του στο πιο διάσημο τυρί του κόσμου

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά πίσω από το διάσημο τυρί κρύβεται ένα πραγματικό χωριό με ιστορία, παράδοση και μια μοναδική πολιτιστική ταυτότητα

Έπαιζε μουσική και δίδασκε κορίτσια πολεμική τέχνη – Οι Ταλιμπάν τη φυλάκισαν

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Όταν η μουσική και ο αθλητισμός θεωρούνται απειλή

Σημάδια ότι το smartphone σας έχει ιό

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Τι πρέπει να κάνετε

Οι Barbie που έχουν απαγορευτεί στην ιστορία της Mattel

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Οι εκδόσεις που προκάλεσαν σάλο

Η γυναίκα που στα 24 της δημιούργησε τη θεραπεία που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους, όμως άλλοι πήραν τη δόξα

E-Daily 3.Left Χτες
Η γυναίκα που άλλαξε την ιστορία της λέπρας αλλά πέθανε χωρίς να πάρει ποτέ την αναγνώριση που άξιζε

Τι αλλάζει στο Instagram: Η νέα λειτουργία που σου επιτρέπει να βλέπεις stories… κρυφά

E-Daily 3.Left Χτες
Η Meta ανακοίνωσε νέες συνδρομητικές υπηρεσίες για Instagram, Facebook και WhatsApp με δυνατότητες που αναβαθμίζουν δραστικά την ιδιωτικότητα και την εμπειρία των χρηστών.

Το μνημείο ενός σκύλου στην Ουαλία που κρύβει μια ανατριχιαστική ιστορία

E-Daily 3.Left Χτες
Ένας άγγελος με τέσσερα πόδια στα παγωμένα νερά

Γιατί στη διαβόητη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ τα φώτα μένουν αναμμένα όλο το 24ωρο

E-Daily 3.Left Χτες
Οι συνθήκες κράτησης είναι ακραία περιοριστικές

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται τι θα συμβεί στον πλανήτη αν εξαφανιστούν

E-Daily 3.Left Χτες
Τι θα γινόταν αν μια μέρα οι άνθρωποι εξαφανίζονταν από τη γη;