E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Θεσσαλονικιός που καλλιεργεί 700 είδη κάκτων

Το χόμπι που έγινε επάγγελμα και τώρα, τα φυτά του ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 12/11/2021 | 01:26

Ο Θεσσαλονικιός που καλλιεργεί 700 είδη κάκτων
Φωτογραφία από τον χρήστη Julia M Cameron στο Pexels

Ένα χόμπι που ξεκίνησε το 1990 έγινε το μεγάλο του μεράκι, και έπειτα η δουλειά του

Στεη δεκαετια του 90 ο Κώστας Κεχαγιάς, τώρα 76 ετών, διατηρούσε κατάστημα με ηλεκτρικά είδη και είχε αγοράσει μερικούς κάκτους για την αυλή του. Όπως οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα φυτά, ξέρουν (και ξέρουμε) πως το ένα φυτό φέρνει το δεύτερο, και η αγάπη για εκείνα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα! 

Σήμερα, έχει τέσσερα θερμοκήπια στα τέσσερα συνολικά στρέμματα που διαθέτει λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Για πάνω από 30 χρόνια λοιπόν καλλιεργεί κάκτους από όλο τον κόσμο και, όπως εξηγεί στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», το καλοκαίρι που πέρασε οι κάκτοι από τη Νέα Μαγνησία έφτασαν εκτός από την εγχώρια αγορά, σε μεγάλα ξενοδοχεία, πάρκα και θέρετρα σε πολλές χώρες της Ευρώπης!

«Στέλνουμε πολλές παραγγελίες στην Ελλάδα, κυρίως σε νησιά που τα χρησιμοποιούν ως διάκοσμο στους χώρους τους, καθώς είναι ένα φυτό που αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ενώ επιπλέον κάνουμε και εξαγωγή στην Ευρώπη, με τις βαλκανικές χώρες να βρίσκονται πρώτες στην λίστα των αγοραστών. Πολλοί έρχονται από Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία για να διαλέξουν από κοντά και να αγοράσουν», σημειώνει ο κ. Κεχαγιάς.

Ένας κάκτος πάντως, έγινε ιδιαιτέρως διάσημος μέσα στην καραντίνα!

 «Με την τηλεργασία των προηγούμενων μηνών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας και τις πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη, δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρήγγειλαν τον περίφημο αχινόκακτο και τον έβαλαν δίπλα στις οθόνες τους», σημειώνει ο κ. Κεχαγιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Κίτρινη ηχώ»: Όταν 30 ‑άγνωστα μεταξύ τους‑ παιδιά ζωγράφισαν τον ίδιο φανταστικό φίλο

Stories 14.12.2025
Ο εφιάλτης χωρίς στόμα: Η ανεξήγητη υπόθεση που ακόμη στοιχειώνει το Γουαϊόμινγκ

Η γυναίκα που έκανε το… παρκάρισμα επάγγελμα – και αλλάζει τους κανόνες του side hustle

Πρόσωπα 14.12.2025
Μία από τις πιο ευρηματικές ιδέες έρχεται από τη Νέα Υόρκη και ακούει στο όνομα car sitting

Γιατί στα χαρτονομίσματα των ΗΠΑ γράφει «In God We Trust»;

Ιστορικά 14.12.2025
Μια ιστορία με ιδεολογικό πρόσημο

Οι απίθανες ιστορίες μπεκρουλιάσματος ενός διάσημου παλαιστή

Stories 14.12.2025
Μια φορά ήπιε 119 μπύρες σε έξι ώρες

Παγωνιά, άλκες και ατελείωτο χιόνι: Πώς είναι πραγματικά, να ζεις στο νορβηγικό... πουθενά

Stories Χτες
Γιατί όλο και περισσότεροι μετακομίζουν στη Νορβηγία

Ηρθε από την Αιθιοπία, βρήκε ρίζες στην Ελλάδα: Η Séblé φτιάχνει τον δικό της κόσμο γεμάτο φως

Πρόσωπα Χτες
Η Séblé μιλά για την πατρίδα, την υιοθεσία και το πώς έμαθε να αγαπά τον εαυτό της χωρίς “πρέπει”

Σε ποια χώρα τρως πρόστιμο αν οδηγείς μόνος

Νέα Εποχή Χτες
Νέες ρυθμίσεις σε Ευρώπη και Αμερική για το περιβάλλον και καλύτερη καθημερινότητα

Γιατί χτίζουν ξύλινα σπίτια στις ΗΠΑ;

Stories Χτες
Μια ξύλινη κληρονομιά

Η πιο πετυχημένη συγγραφέας ερωτικών μυθιστορημάτων είχε μια κακή σχέση με... το σeξ

Πρόσωπα Χτες
Μέχρι και τα 98 της χρόνια, έγραψε 723 μυθιστορήματα (κυρίως ρομαντικά), τα οποία πούλησαν περισσότερα από 750 εκατομμύρια αντίτυπα μαζί.